Пролетта на прага чука, нови плетки диплим тука - юбилейна тема 100

• 42 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички.
Преди малко говорихме за видове прежда, и се сетих че в магазин Екохоби  руско-български собсвенници и ги питах как е на български термини и разбрах. Направих малко видео, но за съжаление тук видеа не става, затова линк.
https://www.facebook.com/100030720522647/posts/581334362900576/

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не мога да го видя Sad иска да си регистриран във фейсбук.
с новата, вече стара версиямогат да се качват видеа.

на лентата над отговорите, най-дясната иконка.

# 662
пробвах да сложа тук видео, но нещо не става.

# 663
пробвах да сложа тук видео, но нещо не става.

# 664
Да, от ютуб е лесно, видео е залято на платформата. А видеото , което просто в галерия в телефона или таблета не става. Трябва да го първо кача например в ютуб, гугл диск..... но няма да го правя.  И затова просто от галерия н можеш да го сложиш.

# 665
не съм те разбарала. наистина не става от телефона. но ти нали беше дала линк към фейсбук?

# 666
Здравейте! Най-после завърших двете бебешки одеала за близнаците. Ето как се получиха.

Сега се надявам майката да ги одобри, доста ще топлят, самата плетка е гълтач на прежда, с многото кръстосвания ми се събраха очите, но пък сега детето, котката и кучето не искат да ги даваме:)

# 667
Браво!
Аз мъчих одеялце с мерино, заболя ме ръката, оказа се че имам проблем. Купих накрая малко Ализе велуто, за час стана одеяло +шапка. Ами...съжалявам. Sad но това е положението. С лесна прежда, лесна плетка и така...

# 668
Браво на вас. Аз пробвах минлата седмица един жакард, концептуално как се прави, защото имам мерак за чорапи с жакард. Схванах го след доста гледане, не е ядрена физика, но докато мозъкът ми схване как точно се премята минаха няколко часа. Ще купя прежда и ще започна по схема. По принцип мисля да го плета в кръг само лице, но пробвах и опаки. то на жакарда е важното да не оставаш голяма протяжка (на 3 бримки да си вплиташ скрито и другия конец). Ще търся и напръстника, че става доста по-лесно с него.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 15:09 от malinkap

# 669
  • Sofia
severnosianie, много са хубави, с право не ги дават!

Happy, покажи и твоето одеялце,
Аз нали съм на тази тема, ще ми е много интересно и полезно. Какво имаш предвид под лесна прежда? За една кука ли?

# 670
Северно сияние, това на две игли ли е плетено? И аз не бих ги дала, представям си как ще топли Grinning

# 671
На една кука е , с Ализе Ланаголд. Благодаря ви! Направих ги за подарък, енда моя приятелка стана баба на близначета. До сега не бях плела одеало и не съм сигурна не са ли прекалено дебели. С Ализе Велуто е вярно, че се плете много бързо, но исках да се пробвам с класическа прежда и без хитрини дали ще успея и взеха, че станаха. Чудя се как е най-подходящо да се перат. И дали ще се разтеглят.

# 672
  • Бургас
Здравейте! Най-после завърших двете бебешки одеала за близнаците. Ето как се получиха.

Сега се надявам майката да ги одобри, доста ще топлят, самата плетка е гълтач на прежда, с многото кръстосвания ми се събраха очите, но пък сега детето, котката и кучето не искат да ги даваме:)
Хм, много "неприятна " работа! Те наистина са едни малки бижута. Знам какво значи "куче да си хареса завивка"- рови, рови в нея , докато се намуши отдолу. Обещай им, че ще изплетеш и на тях, тримата.

# 673
Много дебели и топли завивки не са подходящи за малки бебета, опасността от претопляне редовно се пренебрегва.
Трябва нещо леко, меко, въздушно, проветриво. Памук например.

# 674
Хубави са, много, да, много добра работа Simple Smile Изглеждат тежки обаче. При пране дали ще се разтеглят или "степат" зависи от преждата и от прането.
За малки деца наистина не са нужни много топли и дебели одеалца и пелени.

Общи условия

Активация на акаунт