АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 192
  • 706
  •   1
Отговори
# 405
И мен ме е страх от поставянето на ваксини, но мисля, че повече ще ме е страх без тях. А от деца с лъжливо сложени най-много ме е страх. И от ковид ме е страх, не искам да го карам, не искам и близките ми да го карат. Имам познати, които го изкараха леко, както и такива, които загубиха близки. Майка ми го изкара тежко, не стигна до болница, но просто, защото не можахме да я накараме. Искам ваксина, за да предам на бебето антитела. Даже обмислям да цедя и за каката. Моя позната - имунолог в САЩ, която роди 2 месеца преди мен и също още кърми, си сложи на Модерна. Докладите и препоръките, които четох за кърмещи се отнасят до РНК ваксините и такава искам. Не гледам бг новини, слушам новинарския подкаст на DW.
И за мен религията, както и обеците са въпрос на личен избор. Въпреки това може би ще направим някога кръщенета в манастир, защото това ще събере и зарадва роднините. Не сме религиозни, но сме вярващи. А децата, така или иначе могат да направят своя информиран избор и ако искат да променят нашия или изобщо да не ги интересува. Много ме дразни самият ритуал, не знам къде ще намерим читав поп, на който да му се разбира и да спести глупостите от приказките. Чувала съм, че има такива, но къде ли...
Harista, благодаря за съветите. Пробвала съм доста неща - да я баламосвам с нещо, да избираме заедно дрехи, да пея, да говоря, да се карам, да съм лоша и добра. Не! Това е игра, която тя има нужда да си изиграе преди излизане, но аз не мога да я приема - stupid me🤨
Никола продължава да заспива в 20ч и да е наспан в 4:30-5. Днес го качих на колата и отидохме да посрещнем изгрева на морето. Е, заслужаваше си - споделям го с вас с пожелание за спокойна вечер и красив утрешен ден! Желая и на себе си, и на вас СЪН!

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 21:27 от bebiflebi

# 406
Никога няма да си сложа ваксина, която е създадена от няколко месеца, кърмя и на тази експериментална химия никога не бих подложила детето си. Даже и да не кърмех пак нямаше да си сложа ваксината. Аз антитела си й предавам чрез кърмата, когато всички бяхме болни аз не спрях да я кърмя и на момичето ми й нямаше нищо ,така че... Всеки си решава наистина какво ще слага и на какво ще подлага организма си. 🙂 Лека вечер!

# 407
Яна, не съм от София ,но при нас беше 13 градуса. Изведоха я както си беше по домашно с едно халатче и одеяло. Имаше бебето с космонавти зимно шапки....баткото беше по къс ръкав и елек , а негово набори , дебело якета шалове и шапки..... Вярно ,че ние си ходим по-разголени......ама предпочитам да им е по-хоадно , пред това да ги претопля.
Бебифлеби, браво и супер. Simple Smile Иска ми се това лято да сме пак на бунгала на морето.....много си го обичам. Но като живеех на морето ходех по-малко на плаж, отколкото сега като съм далеч.

# 408
Harista и аз съм на същото мнението. А и по принцип е по-опасно да претоплиш едно бебе отколкото да го простудиш.

# 409
Шушулка днес повърна пак на фонтан след като яде безглутенова каша с авокадо и банан. Не е от кашата със сигурност. Преди 2 седмици пак беше яла авокадо с банан и повърна по същия начин. Дали е от авокадото? Thinking
Моето дете всяка сутрин закусва авокадо с банан. Не е имаш такава реакция

# 410
Шушулка днес повърна пак на фонтан след като яде безглутенова каша с авокадо и банан. Не е от кашата със сигурност. Преди 2 седмици пак беше яла авокадо с банан и повърна по същия начин. Дали е от авокадото? Thinking
Моето дете всяка сутрин закусва авокадо с банан. Не е имаш такава реакция
То и моето е яло преди авокадо и банан и не е имало реакция, но последните 2 пъти имаше. Много странно.

# 411
  • Пловдив
Вече я обличам пролетно с една жилетка вместо яке и тънко одеало Simple Smile днес пак ще е така, че в Пловдив го дават бая топло и планираме да сме навън цял ден.

И ние ще се ваксинираме тази седмица, но искаме Пфайзер или Модерна, ако е Астра зенека ще отложим вероятно. Ваксините ни трябват, за да пътуваме спокойно без постоянни тестове. Няма как без тях поне за нас.

# 412
При нас пече, но е хладничко, понеже е много ветровито. Още не съм махнала чувалчето на количката и го обличам една идея по-тънко.

Страх ме е да похваля Арас, но от няколко нощи има по 11ч нощен сън. Дано продължи така да си спинка.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 23:03 от Verchy

# 413
Все още ползвам чувалчето и го слагам вътре както си е бил в къщи, само му слагам една горница на анцуг и шапка.

Lore.lay, някои страни казаха че ще пускат хора с ваксина но не съм сигурна дали и на тях няма да им искат тестове. Аз си сложих отдавна но положението в Бг е зле и все още се чудя какво да правя. Не ми се иска на връщане да ме карат да се карантинирам в хотел с малко дете. За сега съм в период на изчакване, хем да видя пък българите какви правила ще въведат. Ако трябва да плащам тестове за 3 човека, то по- добре да си седя тук.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 16:28 от G.Savova

# 414
Ползвам "чувалчето" за краката, за да не пада одеялото Simple Smile
И вчера и днес бяхме навън часове. Днес още по-топло, преди малко като тръгнахме да се прибиране обаче излезе силен вятър, веднага ни се напълниха очите с боклуци
Бухта вече иска да седи хваната за количката на табличката и да ѝ се вее перчема.
Искам  и имам нужда да напазарувам хубаво другата седмица, но ще изчакам да видя какво ще решат за мерките, че трябва да планувам и рождения ден на баткото.

# 415
Верче, Антонио има съвсем същата количка.
Днес даже мислих да я сефтосаме на вилата, но много духаше и взехме старата.

# 416
И ние сме със същата количка и чувалче. Днес се чудих да го махам, но с този ветрец ... добре че ме домързя. Май избързвам, още върши работа. Сложихме тънко панталонче и тънко боди и с чувала стана добре 😁 И пак беше потен след сън. Много се поти този човек.

Каша от брашно как се прави? Слага се вода да заври, добавя се брашното с непрекъснато бъркане и до желаната консистенция?

# 417
Като казахте колички, каква е седалката на количката ? Като тази ли е или е с твърда основа? Не знам дали го обяснявам като хората, но май ще ме разберете Simple Smile.
Уж взех малка количка за по- лесно обаче нещо не може да седи в нея като хората и все се приплъзва напред и лентата за закопчаване която минава между краката му се врязва.

Твърда основа или и аз не знам как да го обясня но ъгъла гърба не може да се коригира, а цялата седалка се накланя на зад.

# 418
И сегашната и лятната ни количка са с "подвижен" гръб, което за мен лично е по-удобно за самото дете, отколкото тези с "твърда" основа, както са на Стокето и Мимата. Тях като ги гътнеш назад и крачетата на детето са нагоре, според мен по-удобно е да си е изцяло легнало, въпреки че ги водят ергономични. Как така твоят човек не стои както трябва в леката количка, кое е по-различното?

# 419
Ами в стокито лежи вътре в нея и е обгърнат от всякъде и няма как да се приплъзне. С другата количката постоянно го дърпам на горе защото се приплъзва надолу и седи не както трябва.
Между другото по- удобно е когато имаш лека чупка в коленете отколкото да лежиш на напълно плоска повърхност.

Общи условия

Активация на акаунт