АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 178
  • 706
  •   1
Отговори
# 315
И с гелче мажа и прахчета Teetha давам,но явно трябва време да се натрупат.

# 316
И Антонио се събуди по никое време вечерта. Ревна, че му се спи и го взех при мен.
Намазах му венците с капките за зъби и спа спокойно.
Чакам да стане 7ч., за да отида до Кауфланд да му взема детски комплект за правене на сладки за невероятната сума от 4лв Joy.
Вчера му взех, но племенникът мина през нас и му го дадох на него.
Малък е още, но до Коледа да се надяваме, че ще има интерес вече към него.
И дървен куб видях за 13-14лв, ама вчера бях тръгнала без пари и не можах да му го взема.
Имаше и някакво музикално килимче за 17лв и се чудя и за него.
Сигурно ще му го взема и него, пък хубавото е, че ако не му хареса, мога да го върна до месец.

# 317
Не виждам как ще накарам дали бебе, дали дете или възрастен да спи по команда.  Има си поспаливи има си и по-"живи ". Бухта продължава да заспива късно и да става рано. Не броя дрямките  през деня , но мисля 2-3 средно между 20-40 минути.  Ако е изморена много и е събрала много информация  и емоция мобе да спи и около час. Спи и навън ,и у дома. Ако превъзбудите едно бебе преди сън ще заспи още по-трудно. Ако таткото  се прибира ,когато бебето ще си ляга, или се играят шумни  игри, енергична музика и др.пречи на заспиването. А и ако вие не се нагласите към режима на бебето, то трябва да се наглася към вашия, а за него е по-трудно. Има някакви препоръки  общи, но всяко дете си има свой ритъм  на растеж и развитие. Повечето се доближават едни  до.други. но като включите характери,  който започва да се формира,  различната способност да се обработва информацията от деня по различен начин.  Има деца по-емоционални и( изразява се на по-късен етап съзнателно)по-сензитивни от други,  при вторите особено е изразено безпокойството, защото тяхната нервна система и много по-чувствителн. Най-просто регистрират повече звуци, миризми, усещания и др, които ги натоварва повече от останалите. Това все от някъде ще избие- изнервяне,  трудно заспиваме, често будене........

# 318
Лайка, кауфланд наистина трябва да ти плащат че им предлагаш продуктите Joy.
Като се сетя колко намалени неща съм вземала от там докато работех.
Всяко дете е различно, например каката много обичаше на обед да заспива с мен на една страна, докато ми пипа миглите. А сега това дяволче абсурд да заспи на една страна, камоли да ме гушка. Предпочита да бие шамари Joy. Стремя се обедния сън да му е най дълак, но не винаги се получава

# 319
Лайка ,ако видиш да пускат пак ОНАЗИ прахосмукачка , моля да ми пишеш на лично съобщение. Ще съм ти искрено благодарна! Wink

# 320
Лайка ,ако видиш да пускат пак ОНАЗИ прахосмукачка , моля да ми пишеш на лично съобщение. Ще съм ти искрено благодарна! Wink
Обиколих три Кауфланда, защото ме хвана ад ,че не си я взех....нали Лайка пусна мухата, че си заслужава,но така и нямаше останали. Мисля обаче за Великден ако правят пак брошура с -50% ще я пуснат.

# 321

+1 😀

# 322
Хариста говорим за вечерния сън. Местене на часа на заспиване с 1-2 часа напред/ назад е постижимо. Друг е въпроса ако на някой не му се занимава. По твоята логика моя още щеше да си заспива в 6. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 323
И моя Борис мина на 2 пъти сън 🤨

Сутрин става в 7ч. , спи  от 9:00 до 9:40 ч.
 После от 13:30 до 16:00 и заспива като талпа в 20:00. Ейййй пораснаха вече 😊, все повече приличат на дечица, бебешкото започна да се губи 😃

# 324
Като стана въпрос за това, че вече заприличват на дечица, само моята Северина ли е една голяма плешивка... И аз никаква коса не съм имала до 3-годишна, ама гледам момиченцата на нейната възраст вече им връзват опашчици, кукуригца, а тя си стои все плешивичка с вид на голямо бебе 😑🤣

# 325
И ние го слагахме да спи към 23 часа, защото си мислех, че ще спи повече сутринта 😂 от 2 месеца някъде му променихме режима и го слагаме към 9 и о, чудо! Спи си до 7 часа почти всеки ден 🐥 Е, със събуждания, ама ги отдавам на горните зъби. През деня в повечето случаи има 2 дремки, едната е сутринта, от 9 и нещо до към 10 и нещо, а другата е от 12 и нещо до... Може и до 2, може и до 1 часа 😃 После много трудно заспива, в повечето случаи заспива на мен, докато го дохранвам следобед, съответно спи, докато го държа на мен. Махна ли го и се буди, но гледам да не спи повече от 30 минути.

Аз пак ще мрънкам 😭 След крива шия, сега пък ни пращат на невролог, защото като стъпвал с крачето, свивал пръстчетата на единия крак 😔 Но го прави само като стъпва, после като крачи ги оправя, и то невинаги си свива пръстчетата. Знам ли, аз мислех, че е нормално, ама очевидно не е, направо ми омръзна да влачим това дете по лекари 😭😭😭

# 326
Да не ви казвам, че стоим на една детска площадка до кауфланд и чакаме да мине пенсионерския коридор, за да си взема още една чугунена тенджерка за 7,50лв Joy
Нямаше как да мъкна две сутринта, че взех и за свекърва ми Stuck Out Tongue Winking Eye
И комплекти за сладки взех за нас и за приятелски дечица.
То по 4лв, какво му плащаш...
А, и стек от щраус взех да го пробваме, че никога не съм яла. То и на тая цена, на която го продават не бих си купила, но сега беше на 15лв/кг. намален с 87% и срок на годност до 2022г. Anguished
Та довечера сме у кумеца на карти и патешко магре и стекове от щраус Stuck Out Tongue Winking Eye
Времето ср оправи най-после! Живот, здравей здравей Joy
Стоя си на пейката, пия си бадемовото кафенце, детето спинка- идилия!
Ще ви кажа за прахосмукачката, защото няма да спра да я хваля. Със сигурност има и по-качествени от този тип, но за тази цена моята ми върши перфектна работа! И е лека, най-важното. Даже я подпирам на масата и малкият си играе с нея от проходилката.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 10:09 от Лайка

# 327
По твоята логика моя още щеше да си заспива в 6. Stuck Out Tongue Winking Eye
Извадено от контекста -да. Но твоето дете съм останала с впечатление, че винаги си е лягало рано и не е имало проблем със заспиването. Явно е от тези дето обичат да спят. Дори и за вечерния сън само да говорим.( но той е свързан и с това колко и как спи през деня).-пак е свързано с емоционалността и сензитивността на детето, с режима на родителите, кой кога се прибира, кога се храни семейството, кога се излиза, кога се гледа тв, колко е любопитно и т.н.
Децата се променят много динамично със седмици и с дни дори. Дори и твоето дете нямаше да заспива винаги в 18:00.( с или без твоя намеса) едно е да изместиш часа за лягане напред, за дете което обича да спи и да заспива лесно, друго е да накараш дете, което не може да заспи( от превъзбуда или просто защото има по-малка нужда от сън) да заспи по-рано. А тук пък идва ако е от превъзбуда действията са едни, ако е от това, че не е изморено са други. Няма как да ги сравним неща.
За мен не е важно аз какво искам , а какви са нуждите на детето ми. Щеше да е прекрасно да си лягат по-рано, за да имам повече време за себе си и за ММ,  за "режимът" го оставям да ме води детето, а аз помагам. До колко правилно го разчитам е друг въпрос хаххахахах
И сигурно ще се повторя и потретя дори : "Няма трудни деца,  има изморени родители."

Котка, косата на Бухта....бебешката не падна, а завихри едни букли край ушите и на врата, ама само няколко бройки- не е някаква гъста коса.Другото е късо, защото сега расте. Но не е "плешива".

Ех, Маджарова, нека те посъветват тогава и за обувките за прохождане- дали и какви или босо детето ще е по-добре в този случай с крачето.

Лайка, още ли го има този коридор за пенсионери?! Много се дразнех сутрин като водех аз баткото, преди да ми се развали колата, като го оставя и отивам да пазарувам и ми кажат, че не може.....

# 328
И аз мисля че децата са различни, но въпреки това е късно едно малко дете да ляга в 22-23ч. Консултантите по детски сън даже мисля че дават 20ч. като най-късен час за нощно заспиване. Всеки сам решава разбира се и ако след продължителни опити не се получава ранното заспиване, може би нещо в дневния сън нещо може да се промени. Не съм специалист, даже преди да имам дете не знаех въобще че съществува такова нещо като консултант по детски сън, но наистина нещата които казват по лекциите са много полезни. Поне при моето дете има осезателна промяна към по-добро при спазване на някои техни съвети.

# 329
Лайка, сега ми пусна мухата и аз днес ще ходя до Кауфланд. Joy

Общи условия

Активация на акаунт