АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 186
  • 706
  •   1
Отговори
# 360
Ушичките няма да и дупча. Ако поиска, като порасне, ще и ги пробием.
Няма да я кръщаваме.
Рожденият ден зависи от обстановката в страната за жалост. Confused

# 361
Оффф, Савова, с тоя Ковид! 😠 Ми ние цялата рода почти го изкарахме. В момента родителите на ММ са болни. Майка му го изкара като обикновен грип, обоняние не е губила. Баща му пък само това му е симптома, няма обоняние🤔 и кашля.
Ми как насила да се накарам да се притеснявам като не се притеснявам😏 Всички около мен го изкара леко. И млади и стари. Много се психирвате вече с тоя вирус. А и аз няма да каня целия град. Само най-близките 30 човека😁 С които така или иначе си се виждаме🙂 А и ще сме на открито😉
Не мисля като теб по този въпрос😁

# 362
Няма да си кръщавам децата, ако искат като пораснат да се кръстят. Това е нещо, което всеки сам трябва да избира според мен.
Обеци също няма да ѝ слагам-като е достатъчно голяма да каже,че иска-нека( както и за пиърсинг и татуси.).
Рожден ден на Бухта ще е само с нас и нищо кой знае колко специално. А им вариант да сме на море тогсеаъ. С другите ще е като всяко събиране ,което правим. Предпочитам да създавам хубави емоции с повод и без повод, не само на РД и Коледа (примерно).
Бебифлеби,  защо не я оставиш сама да избира?! Казваш поне 30 Мин преди излизане и я оставяш да си хареса дрехи и обувки . Ако иска и различни обувки да сложи ,....баткото е такъв от малък, но аз си го научих.....от няколко месечно бебе винаги като купувах дрехи и питай "тази или тази блуза/панталон", дори и да не разбираше и отговаряше. И не се впрягам ако иска тази и онази дреха,освен ако не иска да ходи по потник при минусови температури. Не че не съм го изкарвала така ,за да осъзнае сам какво съм обяснила за дрехите и сезонните. Малка е още не а 2,5 но имаш и бебе- подбирай си битките и си пази силите за важните такива Simple Smile
Ленка, ти ме уби! 30 хахахах, тя сватбата ми беше с толкова хахаха Изприщвам се от мисълта ,че трябва да търпя толкова много хора. Но никога не съм харесвал големи компании , нямам много роднини .....

# 363
За мен първата годинка на детето ми е важно и емоционално събитие. Особено, че ми е първо дете.
Аз пък обичам събирания с близки и любими хора. 30 човека - роднини и приятели. Не знам кое е толкова учудващо🙄
За втората годинка може и да не съм толкова ентусиазирана, но сега имам желание и се вълнувам

# 364
Оффф, Савова, с тоя Ковид! 😠 Ми ние цялата рода почти го изкарахме. В момента родителите на ММ са болни. Майка му го изкара като обикновен грип, обоняние не е губила. Баща му пък само това му е симптома, няма обоняние🤔 и кашля.
Ми как насила да се накарам да се притеснявам като не се притеснявам😏 Всички около мен го изкара леко. И млади и стари. Много се психирвате вече с тоя вирус. А и аз няма да каня целия град. Само най-близките 30 човека😁 С които така или иначе си се виждаме🙂 А и ще сме на открито😉
Не мисля като теб по този въпрос😁
Не се заяждам, но отиди го кажи на някой който е загубил близък заради ковид. Докато бях бременна известно време работих в интензивното и честно казано се вбесявам като чуя някой да говори така. След като си го изкарала и не те е страх, можеш да отидеш и да поработиш в някое ковид отделение или в интензивното.
Човек трябва да е отговорен не само към себе си и близките си, но също така и към другите. Има хора с намален имунитет и животозастрашаващи заболявания за които ковид може да е фатален.

# 365
Честно казано, първият рожден ден на голямото ми дете беше огромен празник за мен. Такова вълнение, такава подготовка имах само като подготвях сватбата ни. Абе, малка сватба си беше. Втората година правихме рожден ден и кръщене в едно и пак си беше пищно. Третата вече си беше в детски център и с приятели.
За жалост, бебко ще е ощетен. Не правя никакви планове. Животът така ме приземи, че живея ден за ден. Баща ми претърпя инсулт, в момента е и с ковид. И просто не смея да се надявам да има и 1/10 от рождения ден на батко си бебко. Колкото зависи от нас, ще има празник, но определено не планирам да е толкова пищен.

# 366
Няма да се наддумвам с теб. Имаш си твое, аз мое мнение. И да, имам двама близки, които бяха в интензивно с опасност за живота, НО проблемът е ГЕНЕРАЛЕН, не зависи от РД на детето ми. Или една сбирка с приятели.
Исках да повдигна някаква по-приятна тема, но все има черногледи хора, които да ти счупят кефа и да те поучават и т. н.
Савова, ти прави каквото смяташ за добре, мен не ме убеждавай в твоята теза, казах, вече, не мисля като теб. НО ТОВА НЕ МЕ ПРАВИ БЕЗОТГОВОРНА! Не преиначавай нещата!

# 367
Аз мисля за рождения ден на Борис...
Доста хора сме, само ние сме си 5 😂
Ако ковид обстановката позволява ще се съберем 30-40 души, ако е много зле положението ще сме около 15...но за мен не е честно да пускат чужденци да почиват в България и барове и кръчми да работят за тях, защото за тях работят, а ние да се ограничаваме за едно така хубаво събитие. Ще видим в крайна сметка какво ще стане... Ей сега след изборите рязко ще намалеят болните 😆

# 368
Не те убеждавам в нищо, но каква гаранция даваш, че ако заразиш някой този човек няма да почине или да остане с трайни последици за здравето му?
Съгласна съм всеки да прави каквото си иска, но ако се зарази да не му се оказва медицинска помощ.
Виждала ли си как се изключва вентилатор на човек който е на командно дишане и човека умира сам без да могат роднините да са там? Аз съм виждала и не го пожелавам на никой!

# 369
Не те убеждавам в нищо, но каква гаранция даваш, че ако заразиш някой този човек няма да почине или да остане с трайни последици за здравето му?
Съгласна съм всеки да прави каквото си иска, но ако се зарази да не му се оказва медицинска помощ.
Виждала ли си как се изключва вентилатор на човек който е на командно дишане и човека умира сам без да могат роднините да са там? Аз съм виждала и не го пожелавам на никой!

Ти колко пъти в седмицата ходиш в супермаркета? Каква е гаранцията, че на касата няма да заразиш някого? Хайде стой си у вас, пазари си само веднъж в месеца. Като говорим за съвест. Или хипермаркета не го признаваш за потенциална опасност от заразяване?
Даже и на разходка като извеждаш бебето пак срвщаш хора нали? Това спира ли те да излизаш?

# 370
Аз го признавам , там се заразих миналата година с грип.
За това вече пазарувам само вечер след 20ч, след като бебко заспи.

# 371
В магазина пускат определен брой хора и касата е на самообслужване Wink.
На вън не се спирам да говоря с никой и никой не идва у нас, както и ние не ходим никъде.
В момента тук нещата се подобряват, а Бг е на 3 място в Европа по смъртност . Чудно защо ли.

# 372
😄айде стига, сега ако кажеш, че и след всеки клиент дезинфекцират! Ти сигурно и на кола не се качваш, защото и от катастрофи умират хора. Всеки да си действа както прецени.
Но аз нямам намерение да ставам асоциална и да живея като скот от страх и подвеждана от манипулиращи статистики и новини🙂

# 373
За мен първата годинка на детето ми е важно и емоционално събитие. Особено, че ми е първо дете.
Аз пък обичам събирания с близки и любими хора. 30 човека - роднини и приятели. Не знам кое е толкова учудващо🙄
За втората годинка може и да не съм толкова ентусиазирана, но сега имам желание и се вълнувам
Всяка година е важна Simple Smile, първо, второ, пето дете, всяко си има една първа година.(но сама го казваш "За мен първата годинка.....") Има един лаф, че първите няколко рожденни дни са за родителите, следващите за детето.Учудващото за мен съм го писала. Не съм го написала като упрек.Simple Smile За много неща мисля различно и често  споделям и моята гледна точка като целта ми е не да споря, унижа или упрекна някой умишлено.

Савова, то хубаво ама това е като да кажеш, който пие и шофира не трябва да получи помощ ако катастрофира или който реши да се самоубива също или да пие до припадък....Не е толкова просто, Ковид не е само вирус , който засяга тялото. Това е пандемия която засяга всеки аспект от живота- психиката е също толкова важно да се съхрани. А социалните контакти са една от нуждите....На мен са ми чужди тези събирания и без Ковид.....Пък тук мерките.....в кабинета за ДК няма кой да дезинфекцира, постелките на бебешката кушетка не са сменяни поне от 5 години, да не говорим за метъра, с който мерят децата,че е по -стар от мен. Входа за неотложна помощ с този на ДК е един и същ. Такива неща са далеч по- безотговорни  от празнуваща компания. Отдавна тук всеки се спасява кой както може, отдавна няма единно общество.Да не говорим ,че журналистиката отдавна не е обективна.

# 374
Арас го къпя всеки ден, а косичката я мия през ден. Имам 2 вани, едната е с подложката на Севи бейби, a другата е Shnuggle. И на двете е седнал.

Днес подочух по радиото, че до лятото ще е налице стадиен имунитет и се очаква да е по-спокойно лятото.
Живи и здрави, ще организираме и ние нещо. Надявам се да имаме възможност и да не сме в поредният локдаун.

Общи условия

Активация на акаунт