АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 9

• 20 192
  • 706
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Kaya9, да се напише че дете има ваксина за морбили, а няма е опасно за деца, които по реални медицински причини не могат да се ваксинират. Ако искаш да не ваксинираш детето си, може да се откажеш, но нека не е за сметка на безопасността и здравето на другите деца.

Май изчезнаха някакви коментари? Бая има трито, да не е от модератор?

# 391
В понеделник цял ден ще правят ремонт вкъщи, та ще пътуваме до вилата ни, която е на 50 минути от София. Цял ден ще сме там. За мен ще е предизвикателство, тъй като колкото и пъти да сме се опитали да отидем някъде с малката, всичките бяха провал. Grinning
И аз нещо не виждам някои коментари. Thinking

# 392
По темата с ваксините, не разбирам защо като не искате детето да се ваксинира искате да се впише ваксината. Интересно ми е само ако в класа или групата в градината на детето има дете болно от морбили, което също не е ваксинирано по някаква причина и въпросното дете се зарази, кой ще обвинявате тогава? Пак лекарите са некадърни, виновни и т.н. Не ги защитавам във всяка професия има и добри и не толкова, но според мен е редно щом някой не желае детето му да се ваксинира, да си подпише там отказа или каквото трябва и да си носи последствията. Да, ваксините имат странични ефекти, както няма безвредни лекарства, няма и безвредни ваксини, но имате все пак право на избор, като не искате не ги ваксинирайте, но да се лъже така не мисля че е редно. Много мнения съм чувала как само в България са задължителни ваксините и т.н., но никой не мисли че не можем да се сравняваме с други европейски държави, защото тук във всеки клас има ромчета и деца, които живеят в лоши условия. Не упреквам никой, но е хубаво да четем и да се информираме от достоверни източници, а не само от интернет и майките по площадките. Дано всички дечица са здрави 🍀

# 393
  • Пловдив
Пак има трити мнения. Ако модератор трие, нека поне напише нещо Simple Smile че вече
Се чувствам като в 1984- пиша, а изведнъж ми го няма мнението

# 394
Хахахах сигурно аз съм те репортнала.

Паола, недей се взема толкова на сериозно. Виж довечера след 12 ще има много изгодни бебешки оферти в Алди.

# 395
По темата с ваксините, не разбирам защо като не искате детето да се ваксинира искате да се впише ваксината. Интересно ми е само ако в класа или групата в градината на детето има дете болно от морбили, което също не е ваксинирано по някаква причина и въпросното дете се зарази, кой ще обвинявате тогава? Пак лекарите са некадърни, виновни и т.н. Не ги защитавам във всяка професия има и добри и не толкова, но според мен е редно щом някой не желае детето му да се ваксинира, да си подпише там отказа или каквото трябва и да си носи последствията. Да, ваксините имат странични ефекти, както няма безвредни лекарства, няма и безвредни ваксини, но имате все пак право на избор, като не искате не ги ваксинирайте, но да се лъже така не мисля че е редно. Много мнения съм чувала как само в България са задължителни ваксините и т.н., но никой не мисли че не можем да се сравняваме с други европейски държави, защото тук във всеки клас има ромчета и деца, които живеят в лоши условия. Не упреквам никой, но е хубаво да четем и да се информираме от достоверни източници, а не само от интернет и майките по площадките. Дано всички дечица са здрави 🍀

А за дечицата, които след ваксина са тежко увредени, тях ги отричат, всички казват неееееее не е възможно това да е от ваксина. Може да се получат тежки последствия. И аз съм попадала на такъв случай с познати хора. Да това се случва сигурно 1 дете на 10 000 ама ако това е твоето нямаше да мислите така.

# 396

А за дечицата, които след ваксина са тежко увредени, тях ги отричат, всички казват неееееее не е възможно това да е от ваксина. Може да се получат тежки последствия. И аз съм попадала на такъв случай с познати хора. Да това се случва сигурно 1 дете на 10 000 ама ако това е твоето нямаше да мислите така.
Напротив, не отричам че има деца, които са с реакции след поставянето на ваксина, дали морбили, дали друга. Мен също много ме е страх да не се случи нещо с моето дете , но както казах всеки има право да се откаже. Просто да се пише ваксинирано детето, а да не е за мен не е редно.
Съжалявам за твоите познати, дано на никой да не се случва.
Но ако всички само пишат децата ваксинирани, а не ги ваксинират, до къде ще стигнем? Хубаво е освен за реакциите, които могат да предизвикат ваксините, да прочетем внимателно и как протичат болестите, от които предпазват.
Кое точно във ваксината против морбили, паротит и рубеола те притеснява повече от останалите ваксини в имунизационния календар? Не искам да си мислиш, че се заяждам, просто питам, защото аз не съм проучвала толкова задълбочено още от сега понеже има време до навършването на година?

# 397
http://purvite7.bg/kod-oranzhevo-za-opasno-vkusni-retsepti-s-tik … ta-i-malki-detsa/  малко идеи за разнообразна тиква. Вече си набелязох някой, другата седмица като се прибера ще пробвам и ще снимам. Споделям линка и за други търсещи разнообразие. 🍽🍴

# 398

Напротив, не отричам че има деца, които са с реакции след поставянето на ваксина, дали морбили, дали друга. Мен също много ме е страх да не се случи нещо с моето дете , но както казах всеки има право да се откаже. Просто да се пише ваксинирано детето, а да не е за мен не е редно.
Съжалявам за твоите познати, дано на никой да не се случва.
Но ако всички само пишат децата ваксинирани, а не ги ваксинират, до къде ще стигнем? Хубаво е освен за реакциите, които могат да предизвикат ваксините, да прочетем внимателно и как протичат болестите, от които предпазват.
Кое точно във ваксината против морбили, паротит и рубеола те притеснява повече от останалите ваксини в имунизационния календар? Не искам да си мислиш, че се заяждам, просто питам, защото аз не съм проучвала толкова задълбочено още от сега понеже има време до навършването на година?

https://www.vaksinite.com/vaksina-za-morbili-kakvo-e-vazhno-da-znaem/ също така съм чела истории на майки, които разказват как точно след тази ваксина децата им са се разболяли.... За това се притеснявам много от тази ваксина.

# 399
  • Denmark
http://purvite7.bg/kod-oranzhevo-za-opasno-vkusni-retsepti-s-tik … ta-i-malki-detsa/  малко идеи за разнообразна тиква. Вече си набелязох някой, другата седмица като се прибера ще пробвам и ще снимам. Споделям линка и за други търсещи разнообразие. 🍽🍴

Еха, мерси Hug
Ние пак сме в някаква стачка и не иска нито храна, нито мляко.
А, не, излъгах, днес рева за сладоледа на баща си Expressionless
Сега пробвам да направя сладолед като на Паола от смути, но нямам формички и малко с подръчни материали.

# 400
Оохоо момичета ето...
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4510_0.html
Моята все по- голямо любопитство изпитва към храната. Яде малки количества около 100 грама,  но има желание да опитва нови неща, та скрииншотнах неща за месец напред. 🤷‍♀️

# 401
Шушулка днес повърна пак на фонтан след като яде безглутенова каша с авокадо и банан. Не е от кашата със сигурност. Преди 2 седмици пак беше яла авокадо с банан и повърна по същия начин. Дали е от авокадото? Thinking

# 402
Kaya9 прочетох какво пише в сайта, който сподели. На първо четене излиза, че ваксината не предпазва от болестите и има тежки нежелани реакции. Малко не ми стана ясно с каква честота са, освен за температура и диария, за другите не беше описано. В сайта има много информация, благодаря че го сподели, ще ми е интересно да прочета и други статии и да разгледам кои са авторите.
Нека всеки сам направи своя информиран избор и пак казвам дано всички деца са здрави ❤

# 403
За тази ваксинка и аз четох, че много майки имат опасения от страничните реакции. Явно са по-силно изразени. Чесно казано и мен малко ме е шубе, но като наближи момента ще говоря с лекарката по-подробно. Най-вероятно ще я сложим, защото после повече ще ме е страх, ако не я сложим.

# 404
Момичета, имам въпрос към майките от София. Как облякохте децата днес? 😄😄 Спорихме днес с приятеля ми кой е лудият ( в кръга на шегата разбира се, всеки преценява най-добре за детето си), тъй като забелязахме че както имаше деца с космонавти, така и само по бодита. 😄😄  Аз лично го облякох с боди с къс ръкав, по-дебел суичер и метнах едно одеалце отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт