Плюсове и минуси на кварталите в София - 11-та тема

• 66 460
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
И изгодно. Гореспоменатите в сравнение с Надежда, Хаджи Димитър и сие имат разлика.

# 211
Ако ще учите в СУ трябва да имате предвид, че не всички факултети са в Централната сграда.

# 212
Здравейте, аз възобновяване темата, въпреки че е от 2016 г. Интересува ме дали в Карпузица вече има изградена поне 1 площадка за деца. Има ли изобщо място където се извеждат децата? Има ли много хора от ромски произход? (Тук нямам предвид тези, които са успели да се интегрират).
Предварително благодаря! 😊
Роми има в блоковете на Любляна до Горнобански път. Навътре в квартала не мисля, че са много. Тук-там някоя къща. За другото - не знам. Голяма квартална градинка или парк няма, малки детски площадки сигурно има.

# 213
Изпревариха ме. СУ и ректората са две различни неща. Голяма част от факултетите на СУ са пръснати из София, та зависи в кой ще учите.

# 214
Ами не, поне половината факултети са в Ректората (на СУ), тези, които не са в него, са на различни места.
10-15 мин. с метрото е и Люлин-10, станция Западен парк, преди него е Красна поляна и широк център в западна посока. В посока Младост, нека познаващите източните квартали да кажат.
На 15-ина минути с тролей или метро е и Хаджи Димитър и Сухата река.

# 215
  • Sofia
Ами не, поне половината факултети са в Ректората (на СУ)
Това не е вярно. Даже един Философски факултет има позиционирани само две специалности в Ректората. Класически също половината е навън.
СУ има 16 факултета и над 100 специалности, а Ректоратът далеч не е само аудитории за студентите.

# 216
От централната част на София съм, но исках да си вложа парите инвестиционно на спокойно място и се включих на зелено за апартамент в Карпузица. Намира се на Цар Борис III 234, до Кондабайда и близо до спирка Планинец. Старата сграда в парцела ще се събори и ще се строи на нейно място, строежът започва на 01.07. Харесва ми, че изглежда спокойно, магазините не са далеч, а с тази спирка на 50 метра, има много бърз достъп до центъра, а и метростанция Цар Борис III e на 4 трамвайни спирки (5 минути) или пък една хубава 20 минутна разходка.
 Мисля, че за този квартал, това е доста комуникативно място, отделно просто пресичаш и от другата страна на булеварда е Бояна - м. Гърдова глава, откъдето ти почват и пътеките на планината, колелото на петицата е също на 6-7 минути пеша, всички знаят маршрутите, които почват от там. Харесва ми, че са нови, хубави къщи и малки кооперацийки - имаш чувството за малко населено и спокойно място, а след 20 минути с ТМ 5 си на съдебната палата, за толкова малко време при това с градски - обратно в лудницата и стреса, нищо общо с мястото там. Отделно заради шумът от този булевард, сградата ще се строи максимално надалеч от булеварда, навътре в парцела, пред Владайска река. А  за по-сигурно избрах апартаментът да е максимално навътре като локация в сградата и да не гледа към булеварда.
 Но можете ли да ми дадете и вашите мнения? Как е районът там, хората, спокойно ли е за живеене, има ли престъпност, обири, цигани, кое ви харесва и кое не на мястото? Изобщо всичко, което споделите ще ми е от полза.
Благодаря!

# 217
Трамваят не се движи като метро, да знаете. 4 спирки не са 5 минути /даже и при метро не са/, а 20 минути точно се лашка трамваят от Съд палата до ул. Нишава - което е преди Красно село. Оттам до вас има още поне толкова, ама май е повече. Сега, ако след ремонта на релсите пуснат някаква скорострелка - тогава може да се вържат розовите сметки.
Ако пък този пост беше реклама на бъдещия строеж - няма смисъл, тук никой не търси да купува Simple Smile

# 218
Съгласна с Доро, голяма заблуда за близостта до центъра или до метростанцията на  Красно село, ако се таралянкате с трамвай. С трамвая до Красно е минимум 15 минути, и то главно заради многото спирки и светофари. Пък пеша ми го дава maps 40 минути Rolling Eyes иначе, че е удобен трамвая, удобен е, просто не е много бърз. Под близки магазини също не знам кои точно се визират, може би Лидл.. но щом ви допадат спокойствието и близостта до планината сигурно ще ви допадне района. По принцип сигурно знаете, че булевардът ще се разширява, но щом сте си купили по-навътре, едва ли ще е проблем.

# 219
Благодаря за мненията!
Преди съм пътувал точно по тази линия и ми се стори доста бързо в отделната лента за трамваите.
Иначе имам в предвид това, което е предвидено след ремонта, ако стане, както го дават и наистина бързината е със скоростта на метрото, минутите може и да са по-малко. Все пак става въпрос за разстояние от 6,5 км до съдебната. Не е Дружба или Младост над 10 и с един такъв транспорт ще е страхотно, а сградата ще е готова за нанасяне точно след ремонта на Борис.
Ако правих реклама, нямаше да е за сграда, в която всички апартаменти са продадени два месеца след започването на продажбите и половин преди старта на строежа. Щях да спомена и нещо за име на сградата или строителя. Или директно щях да кача обявата - гледам, че има точно такава тема.
Бих се радвал на още мнения, на хора, които познават квартала от близо.

# 220
  • София
Благодаря за мненията!
Преди съм пътувал точно по тази линия и ми се стори доста бързо в отделната лента за трамваите.
Иначе имам в предвид това, което е предвидено след ремонта, ако стане, както го дават и наистина бързината е със скоростта на метрото, минутите може и да са по-малко. Все пак става въпрос за разстояние от 6,5 км до съдебната. Не е Дружба или Младост над 10 и с един такъв транспорт ще е страхотно, а сградата ще е готова за нанасяне точно след ремонта на Борис.
Ако правих реклама, нямаше да е за сграда, в която всички апартаменти са продадени два месеца след започването на продажбите и половин преди старта на строежа. Щях да спомена и нещо за име на сградата или строителя. Или директно щях да кача обявата - гледам, че има точно такава тема.
Бих се радвал на още мнения, на хора, които познават квартала от близо.
И друг път съм писала - въздухът е скандално мръсен. Зимата не можеш да проветриш от пушилка. Липсват магазини и детски градини и училища.

# 221
За какво са ти мнения и съвети? Нали вече си купил, какво значение има. По писанията ти даже ми се струва, че или искаш да оправдаеш покупката пред себе си или да правиш реклама. Каква всъщност ти е целта? Инвестирал си, браво, когсто го построят мисли какво ще го правиш, как ще го довършиш и отдаваш.

# 222
Нека да се похвали, че то аман от оплаквания и хейт в имотните теми...
----------------------
Ето, Додо ме у дала съвсем практическа информация - за две години ще събере достатъчно, за да прецени там ли иска да живее, да го пуска под наем ли, нещо друго.

# 223
Дам, на петицата това му е нелепото. Разстоянието до центъра е супер малко, но се минава за невероятно дълго време. Но както писах това е по-скоро заради многото спирки и светофарите. Само на светофара на околовръстното понякога се чака сигурно 4 минути. Ще видим как ще е след ремонта.. след 2 години Grinning но ако не премахнат спирки и не пуснат трамвая с приоритет по светофарите не мисля, че нещо ще се промени.. Иначе на мен ми е интересно за в бъдеще какво ще стане с Карпузица, гледам, че се издават много разрешения за строеж там. Да видим дали ще последва съдбата на Павлово.

# 224
Относно Павлово много се застрои.Откъм транспорт е тегава работа.Малките магазинчета са по-скъпи.Човек трябва да тича до големите и ако е възрастен трудна работа.

Общи условия

Активация на акаунт