В момента чета ... 69

• 48 904
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Приключих вчера "Работещи момичета". Не беше това, което очаквах честно казано. Давам 2/5. Останах с много противоречиви чувства. Беше ми интересно да видя как ще се развият нещата, но някак си не одобрявам поведение като това на главните героини и така и не можах да разбера голяма част от постъпките им. За финалните изречения не ми се говори- като изтъркан любовен романс. Също така в книгата има много секс, а в първите 100 страници непрекъснато се говори за дупета и гърди. Не е моят автор определено.
 Започнах "Останалото е мълчание".

# 391
  • София

През изминалия уикенд прочетох "Животът, който загърбваме" (Алън Ескенс) , издание на "Изток-Запад".

Оказа се един непретенциозен, но доста симпатичен трилър, малко тип "студени досиета", малко young adult.
Всичко започва с един проект, който колежанинът Джо Талбърт трябва да подготви за курса си по английски, а именно - да напише биографията на някой възрастен човек.
В търсене на такъв човек случайността го запознава с Карл Айвърсън, немощен старец, умиращ от рак в старчески дом. Любопитното в случая е, че Айвърсън е прекарал зад решетките последните 30 години от живота си заради изнасилването и убийството на 14-годишно момиче.
Айвърсън твърди , че е невинен по това обвинение и че убиецът е друг. Постепенно благодарение на Джо и ентусиазмът, с който се залавя да рови в това дело, се натрупват факти, които будят съмнение в правотата на произнесената осъдителна присъда и довеждат до повторното отваряне на делото.
Междувременно нещата ескалират много, появяват се и други трупове, заедно с ново гадже на главния герой Джо, което наравно с него участва в разплитането на случая. Изобщо всичко се нарежда по един или друг начин Simple Smile
Разбира се, романът има и своите недостатъци - например изобщо не ми беше достоверен мотивът, с който предполагаемият убиец Айвърсън е бил приел обвиненията навремето, както и други неща също не ми бяха правдоподобни, но като цяло харесах книгата.

# 392
Здравейте, мами! Дъщеря ми откри откъснати страници от книга, докато се разхождала в парка с приятели и е много заинтригувана коя е тази книга. Надявам се, че някоя от вас я е чела и ще може да помогне като каже коя е. Благодаря предварително![/img][/img]

# 393
Здравейте, мами! Дъщеря ми откри откъснати страници от книга, докато се разхождала в парка с приятели и е много заинтригувана коя е тази книга. Надявам се, че някоя от вас я е чела и ще може да помогне като каже коя е. Благодаря предварително![/img][/img]

Напиши miss Hamilton and Stickle books в Гугъл.

# 394
Още съм на "Моята орис", вчера взех от библиотеката другата й книга, "Бащата на другия".
В сторител заслушах "Стогодишният старец", уникална е. Определено ще й дам петица, доста силно начало и продължава все по същия начин.

# 395
Започнах "Невинност" на Дийн Кунц, но не знам дали ще го изтрая това чудо "Красавицата и звяра от тунелите под града". Смахнато ми идва.

# 396
Чета "Ледената принцеса" на Камила Лекберг. Изглежда, че имам нова любима авторка, а съм в началото.
Дано не се разочаровам.

# 397
  • София
Няма да се разочароваш Simple Smile

Аз сякаш съм така с Лиса Гарднър - не очаквах много, а вече прочетох Сама и ми хареса много, сега чета следващата, Крий се. Много добре написани трилъри.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 15:12 от Бърди

# 398
  • В полите на Пирин планина
Още съм на "Моята орис", вчера взех от библиотеката другата й книга, "Бащата на другия".
В сторител заслушах "Стогодишният старец", уникална е. Определено ще й дам петица, доста силно начало и продължава все по същия начин.

И аз чета "Моята орис". Много завладяваща е!

# 399
Камила Лекберг след първата книга ми стана малко “ скандинавско крими за домакини”...няма я тръпката на действието като при Несбьо,това е лично мое мнение,моля да ме извинят почитателите на авторката:)

# 400
  • София
Точно такова е, да Simple Smile Точно това ми харесва, аз с Несбьо така и не се разбрах Simple Smile

# 401
  • София
И аз Лекберг не я харесвам, скучна ми е. Друго си е Несбьо и Улсен.

# 402
  • София
А "Синът" само на мен ли не ми хареса? С нищо не успя да ме грабне тази книга. 🤔

# 403
  • Mediterraneo
Аз пък харесвам адски много и Лекберг, и Несбьо! Сравняването само на база, че са скандинавски автори, е неуместно. Всеки си има своето място.

# 404
От Несбьо ми настръхва тила, три книги зарязах, не искам да чета за мотивите и механизмите на изверги, гнусно и извратено ми е.
Не се обиждам изобщо.
Не съм домакиня 😁 манталитетът ми е чужд.
Любимци са ми Юрт и Розенфелт, въпреки че и те прекалиха с последната книга. Адлер Олсен ми е на ръба.
Искам интелигентно крими, добре развити персонажи в психологичен план, без натуралистични детайли.
Крис Картър е болно копеле, не съм му в таргета.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 22:39 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт