В момента чета ... 69

• 48 897
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Откакто зачетох "Дълбините" прекарах сума ти часове в ровене в интернет за факти за Титаник. Браво на Алма Катсу! Един път не я хванах в грешка или доукрасяване на факти. Добре си е свършила работа. А и героите ми се струват истински, все едно ги познавам. Дано задържи така до края.

# 406
Аз пък харесвам адски много и Лекберг, и Несбьо! Сравняването само на база, че са скандинавски автори, е неуместно. Всеки си има своето място.
Напротив,не ги сравнявам на база скандинавски автори,даже не съм се сетила,просто скандинавският стил на Лекберг ми е в стил по-лежерно крими,има загадъчен елемент,хем е крими,хем е в по-лек вариант,не натоварва,един вид е като севременната Miss Marple,но по скандинавски,или книгите й ми са като сериите Midsomer murders,но не е моят стил,искам по-напрегнатото очакване на всяка следваща страница,което ме държи в напрежение докрая както при други автори,сред които е и Патриша Корнуел,там е хубаво да се четат хронологично/първата е Postmortem/,много трогателно личностно развитие на главните герои Скарпета и Марино,техните лични демони са преплетени с “демоните,”които убиват...драми,засукани обстоятелства и т.н...препоръчвам!

# 407
Лекберг опитах да я чета, не се получи. Не знам, дали да й дам втори шанс. Мой любимец от скандинавските криминални автори е Хокан Несер.

# 408
  • София
Съгласна съм за Лекберг - приятни чиклит трилъри. Не съм ѝ фенка, но бих я чела Simple Smile
Юси и Несбьо са моите фаворити. Дори Юси повече Simple Smile
Хокан Несер също е интересен автор, но за съжаление Емас издадоха сами две негови книги и спряха. "Една съвсем различна история" много ми беше харесала.
На Хенинг Манкел също много ми харесаха книгите!
И на последно място да напомня за трите дами с името Карин - Алвтеген, Фосум и Гердхардсен - които също пишат нелошо.

А и се сещам за трилогията Бастан на Долорес Редондо - по скандинавски мрачни трилъри, само че с действие в страната на баските Simple Smile

А Синът само на мен ли не ми хареса? С нищо не успя да ме грабне тази книга. 🤔

Не само на теб. По едно време си мислех дали и Несбьо не прибягва до услугите на литературни негри, които да пишат книгите му...
Нескопосано написан роман, далеч под нивото на Несбьо. Само последната част реабилитира недостатъците в началото..

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 09:20 от Happy Mijjj ツ

# 409
  • София
Не помня много от Синът, но помня, че ми хареса. Единствената извън серията му за Хари Хуле, която ми хареса всъщност.

# 410
Несер не съм чела,прибавям го в чакалнята:))...бая ще почака,у нас имам нови непрочетени книги от Коледа😀,дъщеря ми и тя поръчва нон стоп,а да не говорим,че и в библиотеката ходя чат-пат😀😀

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 11:15 от Calabria

# 411
И аз чета "Моята орис". Много завладяваща е!
Запецнах преди няколко дни някъде на средата. А и взех, че без да искам мернах някаква анотация, в която беше разказан важен елемент от действието, аз много мразя така, та чакам вече 50-тина страници да се случи случката и да се развие нататък.
Затова не обичам да чета каквото и да било по отношение на някоя книга, половината книга понякога разказват. Взех, че се чекнах в гудрийдс какво чета и погледът ми се плъзна случайно. Пфу.

# 412
Разбихте ме с този чиклит! Винаги съм презирала жанра, да вземе на стари години да ми хареса. Stuck Out Tongue
Или просто Лекберг е низвергната като жена автор, и затова отхвърляна от жени читателки възпитавани в женомразство?
Преполовила съм първа книга, ще видим.
Бакман не е ли чиклит?

# 413
  • София
Не, Бакман няма нищо общо с чиклита.
Лекберг я харесвам като цяло- някои книги повече от други. Любима ми е "Укротителят на лъвове".

# 414
Аз чета чик лита на Мариан Кийс,докато живеех преди години на острова изчитах доста от жанра в неподправения английски чик лит хумор,но си имах любими автори и се забавлявах,сега купувам от ибей втора употреба..
Dez ,какво женомразие?низвергнатост?..не разбрах мисълта ти...в смисъл ако цитираш мен,това ,че не ми допада дадена авторка,не ме прави женомразка 😀,извини ме,ако съм те разбрала погрешно:)...като върл любител на книгите нямам проблем с жените-писателки,напротив-чета всичко,което ми грабва интереса.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 12:01 от Calabria

# 415
Dez, никакъв проблем с жените писателки 😂

Дори започнах Ан Бронте тази сутрин - гледам, на български е преведено заглавието "Тайнствената непозната".
Много, много обичам сестрите Бронте!!!
" Брулен хълмове" е сред моите най-любими книги.

Несер съм го чела на италиански език - едно лято изчетох около 13 негови книги на плажа.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 12:08 от Tsugumi_

# 416
https://www.rulit.me/books/bg/1/date
Спароу я има вече в рулит.

# 417
“Ана Каренина”.

# 418
  • София
"Кутия за птици" напълно оправда очакванията ми, впечатлена съм!! Поръчах си продължението, тъй като не го намерих никъде в електронен вариант, докато дойде ще си обмислям Малори и нейното пътуване по реката. След това ще мисля дали да продължа с другите книги на Малерман. Кажете ако някоя си струва. Или може би ще сменя с нещо романтично, че светът навън понякога ми се доближава до антиутопия и без това.

На Бакман съм чела всичко, много ми хареса "Бьорнстад" и донякъде "Баба праща...". "Разказът на прислужницата" е хубава книга, но някак не ме впечатли чак толкова. На Елиф Шафак "Любов" ми е в класацията на най-любими книги, харесах и "Копелето от Истанбул". "Черно мляко" ми беше абсолютно непонятна като усещане.

пп Написала съм абсолютен пост гювеч Simple Smile Но четох изпуснати страници, където сте обсъждали споменатите автори и реших да напиша и моето мнение. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 18:37 от EliG

# 419
  • Mediterraneo

Напротив,не ги сравнявам на база скандинавски автори,даже не съм се сетила,просто скандинавският стил на Лекберг ми е в стил по-лежерно крими,има загадъчен елемент,хем е крими,хем е в по-лек вариант,не натоварва,един вид е като севременната Miss Marple,но по скандинавски,или книгите й ми са като сериите Midsomer murders,но не е моят стил,искам по-напрегнатото очакване на всяка следваща страница,което ме държи в напрежение докрая както при други автори,сред които е и Патриша Корнуел,там е хубаво да се четат хронологично/първата е Postmortem/,много трогателно личностно развитие на главните герои Скарпета и Марино,техните лични демони са преплетени с “демоните,”които убиват...драми,засукани обстоятелства и т.н...препоръчвам!
Ох, извинявай, уважавам мнението ти, но си написала най-дългото изречение, което съм чела напоследък Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт