В момента чета ... 69

• 48 915
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • В полите на Пирин планина
По-скоро второто, тъй като четох, че в цялата книга е паднало голямо преписване на разни легенди и интерпретацията им, както е угодно на авторката...

https://www.ploshtadslaveikov.com/stopankata-na-gospod-plagiatstvo-i-izmislitsi/

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 11:50 от Lady Brinne

# 346
И аз се чудя дали да я зарежа....нещо не ме грабва...

# 347
  • В полите на Пирин планина
Аз прочетох снощи "Донорът" на Клеър Макинтош. Много добър трилър. Книгата е малка, като обем, но задържа интереса през цялото време.

# 348
  • Mediterraneo
Завърших в Сторител Зовът на кукувицата на Робърт Галбрейт. Разбрах, че е псевдоним на Роулинг Simple Smile Добре, че го разбрах впоследствие, така не натоварих книгата с някакви очаквания. В начолото тръгна мудно и безинтересно, но в един момент ми се искаше да не спирам да слушам. Историята сама по себе си е прозаична- частен детектив, нает да разследва смъртта на известен модел. Образът на главния герой е от онези набиващи се на очи образи, които запомняш. И неминуемо започваш да харесваш, въпреки физически недъзи, объркан личен живот и финансово състояние. През целия сюжет преминава една тъничка линия на хумор, което прави приятно поносими по- черните моменти на книгата.

Успоредно четох Погледът на Медуза на Торкил Дамхауг. От автора бях чела Смърт във вода, която определено не ми хареса. Тук нещата са доста по- добре. Много оплетен и напрегнат трилър, образите продължават да ми бледнеят( същото наблюдавах и в другата книга), но критиките твърдят, че образите са сложни и правдоподобни. На мен точно тази правдоподобност ми убягва. Много ми хареса посоката, в която тръгва от един момент разследването на убийствата- раздвоението на личността е едно от нещата, които могат да направят всяка книга интересна.

Започнах да чета Изпепелени сенки на Камила Шамзи и слушам Сянката на планината( след Шантарам, която е една от най- любимите ми книги, отдавна отлагам продължението й).

# 349
  • София
Като стана дума за Робърт Галбрейт - завърших петата книга от поредицата за Корморан Страйк „Тревожна кръв“ и определено считам, че тя е най-добрата от петте. И криминалната фабула е заплетена по-добре, двамата главни герои са ми все така симпатични, а най-вече харесвам третия главен герой - самия град Лондон, който присъства много осезателно и придава особена атмосфера на повествованието.
Продължавам с "Красиви момичета" на Карин Слотър като последен опит да се разберем с авторката - чела съм две нейни книги и двете не харесах, но за тази прочетох добри отзиви и ще се пробвам за трети път.

# 350
Давам шанс на “Яловата вдовица”....със Стопанката не ми се получи:(

# 351
  • Mediterraneo
Като стана дума за Робърт Галбрейт - завърших петата книга от поредицата за Корморан Страйк „Тревожна кръв“ и определено считам, че тя е най-добрата от петте. И криминалната фабула е заплетена по-добре, двамата главни герои са ми все така симпатични, а най-вече харесвам третия главен герой - самия град Лондон, който присъства много осезателно и придава особена атмосфера на повествованието.

Благодаря за отзива! Определено ще прочета поредицата цялата.

# 352
Почти довършвам "Бьорнстад" на Бакман. Супер е! Не мога да я оставя, а гледах съвсем наскоро сериала.
Веднага ще кликна на втората част, вероятно още тази нощ ще я започна.

На Галбрейт само първата част на Корморан съм чела.
От кримитата ме чакат "Марко" и "Селфита" на Юси Адлер Олсен на хартия, а след тях (трите първи Joy) първите три, боже! на Камила Лекберг (Киндъл).

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 17:47 от Dez

# 353
Бьорнстад + продължението изчетох на един дъх,сега съм решила да изгледам сериала през уикенда:)

# 354
  • София
Аз пък за пръв път реших да пробвам дали ще ми харесат аудио книгите. Точно с "Бьорнстад" реших да се пробвам и май сргеших. Мигрантската нишка не ми се понрави, на два пъти започвам и все не мога да превъзмогна първите 40 минути.
Ще започна "Дълбините" на хартия. Поне "Глад" ми беше харесала, а и разпали интереса ми да науча повече за експедицията на Донър.

# 355
  • Варна
Коя е "Селфита"? На български няма издадено такова заглавие, да не е "Безгранично" или е друга някаква?

# 356
Коя е "Селфита"? На български няма издадено такова заглавие, да не е "Безгранично" или е друга някаква?

Пише, че е 7ма книга за отдел Q.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 21:12 от Dez

# 357
Месечинка виторога, "Белязаната жена" е седмата книга от поредицата за отдел Q на Юси Адлер-Улсен. Общо са 8 до момента на български език, а последната е "Жертва 2177".
iveto_11, ставаме две, които четем "Дълбините" на Алма Катсу. На мен обаче ми е първа среща с авторката и нямам очаквания, та ми е интересно дали наистина е по-слабата от двете ѝ книги на издателство Orange Books до момента.

# 358
  • Чукарландия
Точно Selfies е
"Белязаната жена" в българския превод. Седма книга.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 22:18 от BBeLLa

# 359
Аз завърших последната част на поредицата за Корморан Страйк (четвърта) - доста по-дълга, но Роулинг обича да пише повече. Вмъкнала е и елементи от личния живот на героите и други случаи, по които се работи паралелно извън главната линия.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 08:18 от Tsugumi_

Общи условия

Активация на акаунт