В момента чета ... 69

• 48 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Полубрат звучи страхотно, дали я имаш в ел. формат?

Аз съм я търсила и не я намирам. Ако някой я има, бих искала и на мен да я изпрати 🙂

# 586
  • Чукарландия
И аз съм я търсила в електронен вариант, но не съм я открила все още.

ПП Открих я ето, тук. Иска регистрация.
https://husity.wpdevcloud.com/?p=5691

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 01:51 от BBeLLa

# 587
И аз съм я търсила в електронен вариант, но не съм я открила все още.

ПП Открих я ето, тук. Иска регистрация.
https://husity.wpdevcloud.com/?p=5691

Иска кредитна карта за да може да се завърши регистрацията. Тъкмо се зарадвах и бързо се отказах 🤷‍♀️

Тук я има на руски https://flibusta.site/b/403412

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 04:42 от •sealover•

# 588
  • Варна
Започнах третата книга за инспектор Гамаш - "Жестокият месец". Абсолютно вярно е, че след първата останалите се четат лесно, поне на мен са ми много интересни. Около главния герой се завързват едни интриги, които се развиват независимо от разследваните случаи. Затова трябва да се изчетат книгите поред, а не просто да хванем някоя. Харесват ми определено.

# 589
  • София
Започнах третата книга за инспектор Гамаш - "Жестокият месец". Абсолютно вярно е, че след първата останалите се четат лесно, поне на мен са ми много интересни. Около главния герой се завързват едни интриги, които се развиват независимо от разследваните случаи. Затова трябва да се изчетат книгите поред, а не просто да хванем някоя. Харесват ми определено.
Първата беше толкова отчайващо скучна, че не знам дали ще имам сили да хвана втората, въпреки това положително мнение!
Аз си продължавам с "Левски" на Яна Язова. Чета я бавно, проверявам фактите, защото ми се иска да видя къде ссвършва истината и започва художествената измислица. Само че... Въпреки, че не всеки диалог се е състоял точно както е описан в книгата и някои подробности вероятно са измислени, героите съществуват и книгата почива на реални събития, въпреки че е представена като художествена литература, а не документална. Започва от времето, в което Левски е знаменосец в четата на П. Хитов.

# 590
Месечинка, онази младичката колежка на инспектор Гамаш започна ли да поумнява в следващите книги? Сетих се, че реално в първата тя страшно много ме дразнеше и беше една от причините да не искам да чета следващите.

# 591
  • Варна
ston,
Скрит текст:
Все още не се е изяснило дали е положителен или отрицателен герой, но като че ли ще изиграе положителна роля, за разлика от други приближени на инспектора. Поне с такива впечатления оставам.

# 592
  • София
Ох, аз съм чела само една безумно скучна з аГамаш, в един манастир и се отказах от Луиз Пени, викате мога да и дам втори шанс.

# 593
  • Варна
Е, предполагам като всяка друга книга не е за всеки. На мен ми харесват историте, втората място не си намерих, докато не я приключих, много ме гризеше кой и как е направил всичко. Но аз също обичам книги с колорит, с повечко описания на мисли, чувства, интериор и екстериор, а не бам-тряс, действие до безкрай. Първата също не ми беше безумно скучна, аз нямам навика да чета на всяка цена до край книги, които не са ми интересни само защото съм ги започнала. Та ако принципно не ви харесва стила на автора вероятно нито една от книгите няма да ви хареса Wink На мен стилът на писане ми допада.

# 594
  • Mediterraneo
Момчетата от Бразилия прочетох, не съм очарована. Първата половина е една безкрайна върхушка от имена( на поръчители, изпълнители, поръчани, разследващи, ужас), после нещата се успокойват и ... книгата свършва. Никакви характери, никакви образи, нахвърляни действия и малко обяснения.

# 595
  • София
Ох, аз съм чела само една безумно скучна з аГамаш, в един манастир и се отказах от Луиз Пени, викате мога да и дам втори шанс.

Ох, тая беше от най-тъпите, след нея почти се бях отказала.

# 596
Прочетох “Пътувам сама” Самюел Бьорг...еми,тотално ме изнерви,все едно четях сценарий за сканд.сериал,толкова сухарска,със сигурност би излезнал добър сериал,но книгата е тотално разочарование-само пряка реч и описания на дейстивията на героите,един пейзаж не срещнах,даже и един емоционален диалог...

# 597
  • Mediterraneo
Аз пък изключително много я харесах.

# 598
Довърших "Пилат" от Магда Сабо. Определено тази писателка е откритието ми на годината, благодарение на споделеното в тази тема.
Страхотна книга - история за отношенията в едно семейство през погледите на всички негове членове и техните спомени. Малко герои, но много добре изградени и развити. Магда Сабо описва характерите и емоциите на героите си все едно рисува - с всяка дума добавя щрих към картината и като затвориш последната страница, усещането е за шедьовър.
Хареса ми много.

# 599
Ето това усещане търся в края на всяка книга,и за мен “Пилат” е откритие,подарих си я за Коледа и ще й отдам заслужено място в семейната библиотека.

Общи условия

Активация на акаунт