Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 36

• 53 498
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

Cc крема на Lumene покривен ли е? И с какво и как го нанасяте?
Средно покривен е.
С гъбичка го нанасям. Simple Smile)

# 151
  • Пловдив
Здравейте,

Купих си EL Double Wear цвят 0N1 Alabaster, но се оказа много бял като за мен. После си взех 1C1 Cool Bone и се оказа моят цвят. С кой по-тъмен цвят мога да смеся 0N1, така че докарам нюанса на 1C1 и да си го ползвам?

# 152
  • София
За мен СС Лумене е с много леко до леко покритие. С пръсти го нанасях, когато го пробвах няколко пъти.

# 153
  • волно калдъръмче
Joy, привет, със суха, реактивна към куп продукти кожа съм, имам уголемени пори, които се запушват лесно- пуснала съм мнения назад в темите, на много места и снимки- погледни, за да не пиша пак фермани и да отегчавам другите.
Вяра, не съм съгласна с насоките ти за неутрализация на проблеми и асоциацията с подтон на кожата. Зачервявания, вени, белези, черни кръгове и други се ‘маскират’ и чрез color correction, но с определени за това продукти, а не с ФДТ. Ако покривен ФДТ ги скрива и визията ви допада- дори не са необходими.
ФДТ цвят се избира само спрямо цвета на лицето/деколтето и рамената- за да не изглеждате като сглобена от 2ма души.
Малко са по-зле изглеждащи в грима от жълтеещ ФДТ на студен подтон с розацея, съчетан с топъл контур и прасковен руж imho.
Ния, не искам да влизам в обяснителн режим, не е полезно за темата, но някак се чувствам длъжна да отговоря. Ако имах предвид жълтеещ ФДТ и розацея, щях да ги напиша. Факт е, че жълтото изравнява, а топлият контур и руж добавят цвят и чар. Малко крайно ми дойде болднатото.

Нюансирането е за всеки определен цвят на кожата (fair, light, medium, tan, rich). Например аз си избирам от medium или tan това, което ми подхожда. Преди залитах повече по тези с розов подтон, защото аз имам такъв. Зачервяванията около носа успешно покривах с ФДТ. Но в момента съм с друг цвят коса и това започна да обърква нещата. Така се наложи да търся сред другите нюанси на medium и tan. Надявам се да съм ясна вече.

# 154
Абсолютно ясно ми беше написаното и миналия път, все още не съм съгласна.
Нюансирането няма отношение към цвета на кожата, а дълбочината му- тоест колко светъл или тъмен е някой.
Относно ‘факта’, че жълтото изравнява- моля за нагледен пример. Ако сте със студен подтон и Ви допада разликата между шията/тялото и лицето, то определено не е златното правило в нанасянето на грим и избора на ФДТ.
Същото се отнася до зачервявания и жълтеещ ФДТ- нямат отношение. Аз например имам розацея на носа (споменала сте зачервявания, розацеята често се изразява точно по този начин, затова я използвах за пример), ако бях със студен подтон, жълт ФДТ на носа категорично не би изглеждал хармонично с останалата част от мен.
Топъл контур сам по себе си е рядко приветстван като нюанс в тази категория грим. Може би имате предвид бронзър? И отново, няма златно правило относно топлия нюанс и чара- аз например изглеждам меко казано нелепо с такъв нюанс контур...

# 155
Вяра, опитвали ли сте да туширате зачервяванията със продукт със зелен цвят и след това да нанесете стандартния за вас ФДТ? Има много и разнообразни продукти за цветокорекция, но важното е да е зелен в случая.

Здравейте,

Купих си EL Double Wear цвят 0N1 Alabaster, но се оказа много бял като за мен. После си взех 1C1 Cool Bone и се оказа моят цвят. С кой по-тъмен цвят мога да смеся 0N1, така че докарам нюанса на 1C1 и да си го ползвам?
Чисто теоретично би трябвало да идете поне на 2С1/3С1, за да можете смесвайки го в различни пропорции с много светлия и неутрален 0N1 да го докарате до използваем за вас цвят, но реално заслужава ли си да купувате 3-та бутилка от същия продукт!??!

Аз лично на ваше място или бих подарила/продала 0N1 или бих си го задържала за да си го ползвам с други любими ФДТ, които през зимата/пролетта ви идват твърде тъмни и имат нужда от изсветляване. Аз самата имам 2 такива светли - един лек и сочен и един с пълно покритие, които си ги  смесвам при нужда с други любими, но по-тъмни.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 15:18 от Agent Provocateur

# 156
  • волно калдъръмче
Ния, нищо против нямам твоята представа за нещата. Всеки пише от личен опит. Твоят е един поради розацеята, моят е друг. Виждам, че имаш против жълтите подтонове във ФДТ, хващаш се за една моя дума "жълто" и я размирисваш. Не смятам повече да се обяснявам.

Агент, не съм пробвала да туширам червенините. Доскоро имах проблем с избор на нов нюанс, който ще ми пасне. Доста неща накупих, докато намеря своето. Знаете как е. На изкуствено осветление нещата изглеждат различно.

# 157
Много добре зная как е Simple Smile
За капак кожата на лицето не само може да се различава силно от кожата на шията по цвят, но и в рамките на самото лице понякога има разлики.

Моля ви, не се сопвайте на Ния, тя с много добро и много позитивизъм се опитва да ви помогне, а толкова личен опит, колкото има тя с тониращи продукти за лице нямат и някои професионални гримьори. Нейното мнение е  винаги полезно и ценно, дори ако е прозвучало не особено тактично в интернет пространството.

# 158
Здравейте, въпроса ми може да не е за тука но ми е интересно дали някой е пробвал и използва серумите за лице от тази марка или от тези съставки доста известни са из тик ток YouTube имам интереса но искам да знам дали наистина помагат ще кача снимка
Има още доста видеве

# 159
Извинявам се ако съм Ви обидила, Вяра. Изобщо нямам желание да се заяждам.
 Да опитам пак:
Аз съм с жълт/зелен, т.нар маслинен подтон и доста, ама доста време ходих с оранжево лице докато открия, че е така (щото съм ‘топла’ и според доста марки/консултанти това значи оранжева). Та затова така категорично се изказвам, а и защото всеки луд с номера си, а моята крещяща лудост категорично е ФДТна.

В този ред на мисли ето пример за една мацка с различен подтон на лицето и тялото, аз лично бих си поиграла повече с това челюстта/лицето като цяло да се доближава до тялото, а руж и т.н да изпъкват. За което не е необдохим някакъв върховен full coverage продукт.
https://www.instagram.com/reel/CNUcpvgp4cq/?igshid=1vff2kdk33y4j
А пример как леля ви Ния миналото лято се развяваше на морето с тенът на Бийонсе на тяло и лицето на Снежанка има назад из темите. Не са хубави тези неща 😂

# 160
  • Бургас/Пз
Ния, точно заради последното ти изречение искам да дадеш идея как е добре да се постъпва. Не мога да си пека лицето заради петната и вече няколко лета подред съм в хипотезата на Снежанка и Бионсе. Гадничко е, особено на снимки, обаче как да сложа фдт на шията, като при първото изпотяване и става мазало. Лицето, както и да е, с кърпички, с оризова хартия върши работа, справям се, ама шията... А и бръчките по нея стават все повече над 45

# 161
Капки за добиване постепенно на изкуствен тен може би?

# 162
Да похваля новия ми ФДТ... засега много доволна, ще пиша пространно, като го "изтествам', ако друга също му е фен да сподели!

Bobby Brown Skin Foundation

# 163
Аз съм с жълт/зелен, т.нар маслинен подтон и доста, ама доста време ходих с оранжево лице докато открия, че е така (щото съм ‘топла’ и според доста марки/консултанти това значи оранжева). Та затова така категорично се изказвам, а и защото всеки луд с номера си, а моята крещяща лудост категорично е ФДТна.
Аз съм с такъв подтон. Ще ми е полезно да ми кажете номер/ име на най-препоръчваните от вас ФДТ марки.
(маслинения подтон не е много типичен за Бг)

# 164
  • София
А, Ния, недей да се хабиш повече, моля, по конкретния казус. Благодаря за вниманието!:)

Общи условия

Активация на акаунт