Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 36

• 52 926
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Докато чакаме Ния да споделя, че днес смесих популярния ББ на Миша със UD Stay Naked уж да си докарам цвета (може би някой помни, че последният месец основно смесвах ББ на Др. Джарт със Стей Нейкид - и двата продукта са матови), но тази сутрин е мрачно и хладно, та реших да опитам сочната Миша с матовия ФДТ и резултатът е много, много добър! Сатен, с доста сериозно покритие, но супер естествен! Ще и дам шанс на тази комбинация в различни условия за да я изтествам определено, така или иначе ще стане Февруари преди да мога да нося Мишата (№23) без да му променям цвета, ако изобщо стана чак толкова светла.

PS Lollaa*, при мен дори ДУ без примеси и върху матиращ праймър ми изчесва от носа при носене на маски, та пак поправям, щото ситуацията е сложи-махни-сложи-махни....

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 21:25 от Agent Provocateur

# 661
Агенче, и аз го виждам на маската, обаче странното е, че на лицето ми не мърда, докато не го махна вечер.
Продължавам да си разносвам Stay Naked и с голям кеф заявявам, че се нарежда до ДУ в моят лист. Много ми харесва, особено лекотата, с която се разнася. Аз зарязах всякакви гъбки и четки и вече много време само с пръсти работя. Не че правя и някакви невиждани неща, естествен грим за ежедневието - фдт, спирала, руж и червило. Не се научих да ползвам сенки, а и все ставам в последния момент😀

Лейдис, знам че има друга тема, ама много ме човърка, че в шкафа ми седи един фдт на Шарлът Тилбъри, от който липсват 2 помпи. Демек е около 28мл.
Ако някой иска да направим размяна нека ми пише Simple Smile

# 662
Ето част едно от фермана. Прибирам детенце от басейн след малко и довечера ще допиша част 2 Simple Smile
Ако някой не знае, кожата ми варира между суха, болезнено суха, имам големи пори, загуба на обем, пигментни петна и чат-пат акне.

Скрит текст:

Стик ФДТ- всички позволяват надграждане до пълно покритие, никой от тях не се сетва сам, никой от тях не е подходящ за мазна кожа и всички изравняват пори/неравности чудесно:
1.MUFE- моят любимец, подходящ САМО за суха/много суха кожа, иначе не стои добре след първоначално нанасяне.
2.Tom Ford- супер лесен за нанасяне, чудесна покривност, нещо, което грабвам когато бързам. Мирише на старо червило, защото съдържа минимално количество гадости във формулата.
3.Hourglass- класика в жанра, която обаче на моята суха кожа стои ужасно когато прекаля. Ако нанеса в малко количество, с докосване на стика, стои чудесно и естествено.

Компактен ФДТ/пудра- всички позволяват надграждане на покритие:
1.MUFE velvet skin- нанася се лесно с гъбата в комплекта. Изключително изравняващ кожа и пори, много естествен- не изглежда като пудра ФДТ. За всички, които ми писаха на лични, че им става на петна или гъбата им се залепва за лицето- за Бога, пудра е. Изчакайте крема отдолу да попие. Дълготраен е, не се събира в нищо и не изсушава. Супер е и за леко сетване на ФДТ за повод. Имам го в 3 цвята, подновяван многократно, зимата ми е любим и като бронзър.
2.Laura Geller balance and brighten- имам всички други нейни, нямат общо с този. Изключително естествен, озаряващ. Кожата изглежда хидратирана и загладена. Предлага се в много скапани цветове, които оксидират. Ако пудрата се предлагаше в моя цвят, бих я носила всеки ден. Покривен е, нанася се лесно с всичко- от гъба до каквато и да е четка, idiot proof.
3.Gucci- @Agent, вечно благодарна за него! Леко покритие, естествено. Чудесни цветови опции, много естествен. Красотата му се разкрива, когато се използва, за да се сетне леко озаряващ ФДТ на тънък слой- мечта е в комбинация с MAC F&B или с Диор Глоу.

СС/BB/DD, etc крем- всички се надграждат до пълно покритие, естествени и дълготрайни на суха кожа. Нито един не се сетва сам:
1.Purito Cica clearing CC balm
2.Dr Jart premium bb (адски сивеещ, смесвам го, за истински неутрална кожа е чуден
3.Face D cc крем- прекрасен, но само в 3 цвята

Течен ФДТ:
-Леко покритие:
1.MAC Face and Body- класика в жанра- дълготраен, много леко покритие и абсолютен фаворит за смесване с всичко по-матово и дълготрайно за добавяне на свежест
2.Lancome Teint Idole Nude- леко, но надграждащо покритие, много дълготраен, по-матов, но с носене през деня придава чудесен сатенен завършек. Носи на пудра, праймъри и като цяло е бонбон за лятото
3.Армани Нео Нюд- любов! Крем с покривност, консистенция на гел-крем, крие пори, всякакви несъвършенства, но е лек, пролетно-есенен, прекрасен за суха кожа. Обаче трае много кратко, а ако се сетне губи красотата си.

Озаряващи ФДТни (течни) за съжаление и трите имат парфюм(някои яко):
1.Givenchy Prisme Libre- красота! Кожа, но свежа, сияйна. Не крие пори освен ако не е сетнат, но и не подчертава. Ако не е напудрен трае доста кратко, но не изчезва грозно. Сетнат обаче е прекрасен, траен и нежен.
2.Dior Glow- класика, красив, озаряващ. ФДТнът, който бих носила ежедневно ако имах безпроблемна кожа. В моят случай, сетвам с Гучи пудрата, за да е още по-дълготраен и да не ми се събира в порите. Един от малкото, от който изхабих 2 опаковки.
3.Kanebo крем- покривен, страшно озаряващ, сетва се и остава озаряващ.

Дълготрайни- естествени, сатенени, сериозна/надграждаща се покривност, сетват се сами:
1.Urban Decay Stay Naked- дъвкан много пъти, няма да се повтарям.
2.Ланком Teint Idole- абсолютна любов, но само с правилния праймър, гъба и правилната пудра. Ако ще го четкате- не бих се занимавала.
3.YSL All hours- нанесен над сериозна хидратация и с пръсти при мен прикрива пори чудесно.

Дълготрайни, които не се сетват:
1.MUFE Ultra HD- естествен, покривен, изглаждащ, много ми харесва
2.Smashbox 15hours hydrating-красив, надгражда се, не е толкова сияен/хидратиращ, колкото естествен.
3.EL DW Nude- доста покривен, въпреки че е нюд, не ми излизат пъпки от него както от по-покривната му сестра, изглежда естествено и чудесно и е много трудно да си намеря цвят от него (4W1/2)

Матови за суха кожа:
1.Dior Forever- по-скоро крем консистенция, която е матова, но не изглежда трагично на сухата ми кожа
2.Tom Ford soft matte- красив, надграждащ се, не се събира в нищо и не изглежда изсушаващ на кожата ми
3.Fenty Soft Matte- нанесен в малко количество и с пръсти изравнява, покрива, траен е на суха кожа.

# 663
  • София
Може ли линк към компактния ФДТ на Гучи, че ползвам само такива и ми стана интересно. 🙂

# 664
Аз се извинявам, защото нарочно писах само за неща, които още се предлагат, а не любовИ като MUFE face and body, които вече не се, обаче се оказва, че точно тази пудра вече не се. Обаче веднага поръчвам прекроената версия и ще рапортувам.
Това е старата версия.

Редактирам се- прекроената утре ще е при мен и ще ги сравня. Така или иначе работех над последното ъгълче от старата.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 22:02 от Анонимен

# 665
  • софия
Nia, невероятна си, енциклопедия просто. Би ли  казала мнение за компактния ФДТ PARURE GOLD на  GUERLAIN.

# 666
Не, болна съм 😆.
Компактният parure gold е хубав, даже доста- замаскира пори, но не прави кожата прекалено матова. Обаче старият lingerie de peau на мен ми харесва повече- не оксидира (другият при мен леко), по-добре прикрива пори. И двата се виждат като пудра на кожата, но не от самолет. Държиш ли да е на марката? Наистина MUFE е по-добър.

# 667
Момичета,
1. Можете ли да ми препоръчате някакъв бронзант за лице?
2. И също да препоръчате нещо покривно с цвят, за крака - нахапало ме е някакво животно на единия крак, а съм на важно събитие и се чудя с фондьотен ли да го намажа? Същевременно се притеснявам да не ми изцапа роклята, но пък не искам да ходя с този крак на червени точки.

# 668
Мммм, от туй да боледуваме!

# 669
NiaV, много моля, нищо му няма на обсесивно-компулсивното разстройство, да не го пипаме Simple Smile))) Аз си държа на него и на камарите с грим вкъщи!

# 670
  • София
NiaV, много моля, нищо му няма на обсесивно-компулсивното разстройство, да не го пипаме Simple Smile))) Аз си държа на него и на камарите с грим вкъщи!

Да не го пипаме, но е силно заразно и за разлика от актуалната COVID-пандемия, това заразява и по електронен път (чрез четене на форуми) Mr. Green

# 671
  • София
Ния, ще чакам отзива ти за пудрата на Гучи. Smiley
Сега ползвам компактен фдт-пудра на Долче и Габана, който много харесвам, но трудно намирам.
Търся си нов любимец на същия принцип, хем да има покритие, но да е слабо и да фотошопва, ако може. Smile

# 672
Агентче, Ния, и други, ползвали този фон дьо тен,помагайте. Поръчах онзи ден супер импулсивно един Bobbi Brown Skin long wear, без никакво проучване. Когато пристигна се впечатлих,колко ми е точен цветът, но ми се струва,че ароматът му е леко силен. От делириум го взех, не се съмнявам за произхода, но и вие ли усещате аромата по-остър или аз нещо съм свикнала на по-слабо ароматизирани фон дьо тени?Още не смея да го пробвам, преди да се уверя, че просто продуктът е такъв, а не конкретно моята бройка.

# 673
Аз не съм си записала за миризма на ФДТна, така че не мога да помогна, съжалявам. И моят беше от Делириум когато отвориха.

# 674
Агентче, Ния, и други, ползвали този фон дьо тен,помагайте. Поръчах онзи ден супер импулсивно един Bobbi Brown Skin long wear, без никакво проучване. Когато пристигна се впечатлих,колко ми е точен цветът, но ми се струва,че ароматът му е леко силен... Още не смея да го пробвам, преди да се уверя, че просто продуктът е такъв, а не конкретно моята бройка.
Отивам да го подуша веднага!

Ето тези грабнах от рафта - категорично ВВ Long Wear има най-силната миризма от 6-тте и определено не е "парфюмна", а си е просто по-"химическа" ли или как да я нарека. Не е тип "търсена" миризма определено!

Ния, последно, обещавам - а ако трябва да избираш между MUFE Ultra HD и Lancome Teint Idole, без да се притесняваш колко време ще трябва да им бая, кой от двата е дълготраен, по-порозаличаващ и красив като финиш?

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 21:26 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт