Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 36

• 52 945
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
В номерата които има C - студен, N - неутрален, W - топъл. Simple Smile
А как да разбера кой номер розовее (студените ли са с розов оттенък ??)
Моята кожа е жълтее значи трябва да избирам с W примерно 2W1

# 91
Да. Студените са с розов. С-то!

# 92
dayap, имай предвид, че ако кожата ти е със силно изразен жълт подтон, а не толкова топъл (оранжев), EL DW е малко вероятно да има цвят за теб.

# 93
  • София
Някой пита за фдт, за покритие на татуировки на тяло. Аз татуировки нямам и лично не съм тествала с тази цел продукти, но съм тествала достатъчно full coverage foundations. Най-разпространен, харесван, коментиран продукт за целта е този на Dermablend Professional Cover Creme —  тествала съм оригиналия им продукт, а не този на Vichy в два цвята. Наистина едно чудесно покритие, за мен не достатъчно трайно обаче, не можах да открия цвят, който напълно да ми хареса. Трябва да се сетне с пудра задължително.

За мен лично най - доброто наистина пълно покритие дава Estee Lauder Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup for Face and Body - в синята опаковка. Чудесен е, но се впива в пори и бръчки гадината! За тяло, за покритие на татуси - перфектен, и без пудра, не мърда, дори лятото!

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 11:05 от Happythought

# 94
Здравейте, момичета!
Имам мазна и акнеична кожа,преди година родих и кожата се омазни допълнително + още разширени пори. Чудя се между основните на бенефит и смашбокс,но не знам как се държат на мазна кожа.
В момента ми е по-удобно да съм BB, изполвам скоро този на Misha,нямам впечатление все още,но ако може да ми дадете и съвет с каква пудра мога да запечатам, страх ме е от запушване на порите и нови пъпки,а определено лъсвам след определено време.
Чета ви от доста време, много сте готини, благодаря предварително!

# 95
От моя скромен опит с големи пори, но на суха кожа, базите, които заглаждат пори на силиконова основа работят, но ако има омазняване или потене (лятото имам чат Пат такъв феномен), всичко отгоре се пързаля и не е трайно. Според мен комбинацията от подходящ ФДТ, начина му на нанасяне и пудра отгоре са водещи.
Също според мен, ако на мазна кожа мазнеш силиконова база и отгоре Миша, няма как да не лъснеш и да не изглежда по-мазна кожата.
Хидратираш ли кожата достатъчно? Себумът в излишък понякога е в резултат на не достатъчно хидратиране, ясно ми е че и хормоните допринасят.
А за пудра и пъпки- няма от какво да се притесняваш. Пъпките и запушените пори, кожните реакции не се причиняват от запушване с пудра. Кожата не диша, а молекулите в пудрите не са достатъчно малки, за да запушат пори. Важното е кожата ти да не реагира лошо към дадена съставка и да почистваш грима си добре в края на деня- мокри кърпички и само мицеларна вода на акнеична кожа са ноу-ноу. Пробвай с нещо хубаво но бюджетно- безцветната пудра на Аура е чудо в бурканче и можеш да я намериш в Лили (или в шкафчето на Petrova, както направих аз).

# 96
Относно рутината за кожата за акне съм про смея да кажа 😄
Почистването ми е двуфазно, първо с почистващ балсам на Banila Co Clean It Zero,после с почистващ хидратиращ гел на авен за акне,имам нощна хидратация,през деня също + spf на авен също хидратиращ. Наясно съм колко изсущават продуктите за акне и как кожата образува още повече себум,стараейки се да се хидратира.
Боса съм в грима, като фдт- използвала съм Lancome teint idole ultra wear,Guerlain lingerie de peau,Vichy dermablend,Loreal true match за тези се сещам сега и нещо не са моите.
Чела съм ревюта за фдт за мазна кожа, но не искам да поръчам без да тествам,просто никога не уцелвам цвета си.
От по-малък град съм и сефора е блян 😄, ходя в дъглас, ако ми препоръчате марка,която я има там щр съм благодарна. А как искам да пробвам Nars,Huda, Fenty,Too faced 😄

# 97
  • Стара Загора
Пробвай с нещо хубаво но бюджетно- безцветната пудра на Аура е чудо в бурканче и можеш да я намериш в Лили
Коя точно е тази пудра? Намирам няколко.
 https://shop.lillydrogerie.bg/no-01-matirascha-pudra-shine-killer или
https://shop.lillydrogerie.bg/pau-rful-102 или
https://shop.lillydrogerie.bg/pau-rful-104

# 98
Първата е. И аз питах преди коя точно, не получих отговор.
Много е добра! Вече съм на втора опаковка, само аромата не мк харесва.

# 99
Аз се обзалагам, че е последната.

# 100
Здравей!
Аз имах подобен проблем преди 2 години. Отне ми адски много време и постоянство докато открия подходящите за мен продукти и да ги накарам да заработят, за да докарам състоянието на кожата си до сравнително нормално.
Относно фиксирането на бб крема на Миша, зависи какво искаш и какво търсиш като ефект.
За добре матирана кожа и по дълга издръжливост ползвам тази пудра на Катрис

Ако искам нещо средно между естествен вид и матирана кожа залагам на Лора Марсие, а ако искам озарен вид - метеоритите на Герлен!
Допълвам се, че базата на Бенефит е уникална, но при мен не стои добре под бб крема!
Здравейте, момичета!
Имам мазна и акнеична кожа,преди година родих и кожата се омазни допълнително + още разширени пори. Чудя се между основните на бенефит и смашбокс,но не знам как се държат на мазна кожа.
В момента ми е по-удобно да съм BB, изполвам скоро този на Misha,нямам впечатление все още,но ако може да ми дадете и съвет с каква пудра мога да запечатам, страх ме е от запушване на порите и нови пъпки,а определено лъсвам след определено време.
Чета ви от доста време, много сте готини, благодаря предварително!

# 101
Съжалявам, че не съм отговорила преди- последната е Simple Smile

# 102
Niav, предпоследната не е безцветната. Безцветната е кристал брайт (бяла прозрачна с малки бляскави частички).

# 103
Точно последната от трите даде линка е:blush:

# 104
Ако държите на Смашбокс погледнете (относително) новата база за мазна кожа:

https://www.allure.com/story/smashbox-photo-finish-oil-shine-con … rol-primer-update

Винаги имайте под ръка матиращи листчета и преди да подновявате пудра обезателно попийте от лицето си пот/себум и след това ЛЕКО пудрете, иначе става майко мила.

Също така не се притеснявайте да ползвате не силно матираща пудра за страничните части на лицето, които рядко са истински мазни и силно матираща за Т-зоната. Знам, че е досадно и са 2 продукта, но няма нужда да се мумифицирате цялата заради мазната Т-зона. ПО същият начин и с матиращите праймъри - само там, където има нужда от тях, не по цялото лице. И подкрепям Ния за съветите за хидратиране - леки продукти, тонери, есенции! Аз никога не се разбрах с гел-кремовете за мазна кожа, особено под грим!

PS Допълвам се - и внимавайте с количествата!  Понякога капка консилър на носа е по-добра идея от 2 тлъсти слоя ФДТ. Изобщо от мазните ми години помня една нон стоп битка с количествата Simple Smile И все още пазя добри чувства към EL DW!

PS Втора добавка:
https://www.youtube.com/c/nikkiajoy/featured
Ето тази мацка е с много мазна кожа и за капак живее на доста топло (Австралия) - та от нея винаги има какво да се научи - поредния трик или ревю на продукт за мазна кожа!

PS Трета добавка - и тази мацка си я харесвам и знае какво говори и прави!

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 17:05 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт