Родителите ми го мразят

• 12 619
  • 311
  •   1
Отговори
# 75
Това ми е любимото- виновни са родителите, че "такава" са я създали; после е виновен мъжа й, че "така е постъпвал с нея".
Само тя е цялата в бяло, непричом- идеалната жертва........

Не го разбирам, честно- що за извратено удоволствие да се тика оплакващият се в калта и да му се отнема дори мисълта за собствената отговорност?
О далеч не се възприемам като жертва. Ще използвам тривиалната фраза, че " Монетата има две страни". Всеки прави грешки в живота си и идеята на родителите е да съветват, да изказват мнение и да подкрепят. Ултиматумите създават излишно напрежение. А относно отговорността, поемам всички последствия от действията и бездействието си. Приемам критика и негативни коментари Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 15:41 от IhaveADiamondHeart

# 76
Тия тръшаканици от страна на родителите са си чист емоционален шатаж. Майката на една приятелка от тийнейджърските ми години беше такава.
Майка ми се беше поболяла, когато брат ми се сърба с една повлекана, ама даже не и хрумна да се тръшка, казваше, че състоянието ѝ няма нищо общо с него, после нашите ги прибраха за малко при тях, когато по никое време изхвърлиха гълбчетата от квартирата им.

# 77
  • София
Ето я нейната отговорност - събира си багажа и си поема собствения живот в собствените ръце.

Ох, имаш факти, макар и оскъдни, а ти рисуваш имагинерни картини.
Виж й първия пост- отива при родителите си, за да лекува психическите си травми, които се оказват толкова "дълбоки", че изведнъж се озовава влюбена в "любовта на живота си".
Цялата тази еуфория, дали не е позната на родителите й?
Дали през тези 10 години тормоз не са се опитвали точно обратното да направят- да я откачат от него?

Имам чувството, че не си вникнала в написаното, за да си създадеш някаква представа за авторката.

# 78
Е, жената след три месеца връзка "доста време" е мислела дали да роди от новата любов и е навита. Laughing Лошите родители нещо не одобряват, но сигурно са токсични.

# 79
А до каква възраст трябва да води гаджето при родителите си за одобрение?

# 80
Имал е няколко доста дълги връзки, като последната е приключила с изневяра от страна на жената, за която е искал да се ожени. Просто е сериозен и чувствителен, а не бройкаджия.
Точно това съм го чувала от ерген на 40+ и мои приятелки са го чували, и през годините съм го чела няколко пъти тук. Решил нашия, че иска да се жени, но тя му изневерила. Пълни глупости! Просто тези мъже са на години и знаят каква е реакцията когато кажат, че никога не са искали да се обвързват. Поне да лъжат различно, а те явно си имат наръчник на стария ерген и карат по него.

# 81
Той каза че е готов на това,той е готов на онова...прекалено розаво и сладникаво ми изглежда всичко.
Самостоятелна,но при мама...
Според мен си от хората,който не могат да живеят сами и винаги трябва да има някой с тях,я мъж,я приятел,я роднина и никога не си поемала отговорност за действията си изцяло(От бащиния дом в дома на съпруга и после пак обратно)
Мисля,че първото,което трябва да направиш е да се научиш да живееш сама със себе си,да поемеш отговорността изцяло за себе си и детето и чак тогава,ако този мъж е все още до теб,да помислиш за евентуално съжителство.
За протокола-разделена от 3 г,с дете почти на 4,далеч от родители.

# 82
Дотук от този нов мъж има главно големи обещания за бъдещето и сърцераздирателни истории от миналото. Крайно недостатъчно, за да се окичва с титли като идеален и прочие.
Направи ми впечатление изразът- родителите не харесвали "начина му на мислене". Без да се заяждам ще помоля авторката да разясни с пример какво има предвид, това е адски общо изказване, а явно зад него стои нещо конкретно.

# 83
На мен ми направи впечатление и това, че родителите ѝ го познават преди нея. Може би знаят неща за него, които не искат да ѝ кажат. Или най-малкото през годините са виждали как сменя жените и не искат и дъщеря им да е поредната.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 16:48 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 84
И на мен ми е интересно какво точно родителите не харесват в мъжа, та са толкова драматично против. Явно проблемът е в него. Иначе изглежда добра партия - заможен, със стабилен бизнес, без бивши и деца от бивши, влюбен и готов да се грижи за дъщеря им. Има нещо недоизказано по отношение на самия кандидат, все пак едва ли родителите са някакви безумни да правят такива пресилени изявления без нищо.

Какъв е наистина проблемът според родителите с начина му на мислене?

# 85
Скъсай го тоя синджир вече. Емоционално не си прекъснала пъпната връв. Родителите ти не помагат особено за това очевидно.
Зрелият човек оценява помощта на родителите си и ги уважава, но не позволява да манипулират и контролират живота му. Това са различни неща и трябва да се научиш да отстояваш границите си на зрял човек със собствен живот и отделна личност от аз, мама и тати.

# 86
  • София
Ето я нейната отговорност - събира си багажа и си поема собствения живот в собствените ръце.

Ох, имаш факти, макар и оскъдни, а ти рисуваш имагинерни картини.
Виж й първия пост- отива при родителите си, за да лекува психическите си травми, които се оказват толкова "дълбоки", че изведнъж се озовава влюбена в "любовта на живота си".
Цялата тази еуфория, дали не е позната на родителите й?
Дали през тези 10 години тормоз не са се опитвали точно обратното да направят- да я откачат от него?

Имам чувството, че не си вникнала в написаното, за да си създадеш някаква представа за авторката.

Май ти се изгуби във фантазии...

Каквото и да е било, 34-годишна жена трябва да се научи сама да си управлява живота, а не да се оставя родителите й да я шантажират в уж "правия път".

# 87
Малко хора в България се изнасят на 18 години, та ти си била още в гимназията. Повечето се изнасят когато отидат в университет в друг град, но не са независими, а често са на издръжка. Как учи и как си била независима от 18г.?
За да имаш нужда родителите ти да ти помагат сега с детето - значи по голямата част от времето си на работа. Може би частен бизнес и при теб? Като отидеш при новия мъж как ще се справяте с детето? Кой ще го взема, прибира от градина/училище, кой ще се грижи за него, сега има и затваряния. Мъжът е с частен бизнес, едва ли може да отсъства.
Много романтично звучиш, като да летиш в облаците. А трябва здраво да помислиш, заради детето. Ако се изнесеш, кой ще го гледа, когато излизаш с любовта?

# 88
  • София
Много романтично звучиш, като да летиш в облаците. А трябва здраво да помислиш, заради детето. Ако се изнесеш, кой ще го гледа, когато излизаш с любовта?

Ще наеме бавачка, ще й съдейства приятелка, ще вземе детето с тях... Или не, цял живот вързана за мама и тати, и техните желания.

# 89

Ще наеме бавачка, ще й съдейства приятелка, ще вземе детето с тях... Или не, цял живот вързана за мама и тати, и техните желания.
Тези, които не разполагат с баба и дядо как имат личен живот. Бавачката е най-чистият вариант.
Малко хора в България се изнасят на 18 години, та ти си била още в гимназията. Повечето се изнасят когато отидат в университет в друг град, но не са независими, а често са на издръжка. Как учи и как си била независима от 18г.?
За да имаш нужда родителите ти да ти помагат сега с детето - значи по голямата част от времето си на работа. Може би частен бизнес и при теб? Като отидеш при новия мъж как ще се справяте с детето? Кой ще го взема, прибира от градина/училище, кой ще се грижи за него, сега има и затваряния. Мъжът е с частен бизнес, едва ли може да отсъства.
Учех и работех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт