Родителите ми го мразят

• 12 607
  • 311
  •   1
Отговори
# 15
На 46 е Simple Smile - имал е неуспешни връзки.

Много важно! Вторият ми съпруг беше на 35, когато се запознахме и на 37, когато се преместих при него със сина ми. Никога до тогава не е имал сериозна връзка, която да е продължила повече от година. И какво от това? Вече 11 години сме заедно, не сме се скарали нито веднъж и това е най-прекрасния, и грижовен мъж, който съм срещала през живота си. Толкова се радвам, че не послушах баща ми, който ми обясняваше, че "Тоя сега ще ти се порадва и ще те зареже, щото си с дете, а такива ергени не искат жени с ремаркета!", че не е истина. И няколко години след, като се преместих при него, баща ми му се извини за думите, които е наговорил.
Същото казват и нашите. Щял да ме използва и това е! Или пък да ми направи още едно дете и да ми съсипе живота. Разбирам, че родителите са загрижени и мислят най-доброто, но в крайна сметка съм възрастен човек и имам най-малкото  законово право да направя своя избор. Това, че имам 10 годишен неуспешен брак не превръща всички мъже в неподходящи. Дано взаимоотношенията се позатоплят. За момента дори не знаят дали излизам с него и държа личния си живот само за мен. Когато настъпи момента и нещата станат сериозни...просто ще ги информирам. Осъзнавам, че трябва да взема най-доброто решение за сина си и себе си и съм далеч от мисълта да се впускам в безмислени авантюри.

# 16
Тия ултиматуми изобщо не ми харесват. Ако някой си позволи да ми постави такъв, ще е от губещата страна. Вашите харесваха ли бившия ти съпруг?

# 17
  • Варна
Първото, което ми дойде на ума като прочетох поста на авторката е, че родителите й са супер доволни задето се е върнала вкъщи и са приели за даденост, че оттук нататък тя ще седи там, внучето ще им е под ръка, а на стари години ще имат човек наоколо.

Може би не съм права, просто това ми щукна. За мъжа не се наемам да преценявам. Аз живея сама с дъщеря си, още не се е появил Той, но ако някой ден се появи, бая време ще си почака, докато се навия на живот заедно.

# 18
Бих те посъветвала да дадеш време на връзката ви. Разбира се, поведението на родителите ти е крайно неподходящо. Ти си зряла жена и навярно смятам, че не искаш да живееш с тях, ала и не започвай да живееш с него веднага, нека поне стане една година. Понякога родителите виждат неща, които ние не успяваме в конкретния момент, но рано или късно ни се отварят очите. Дано в този случай да не бъде така и те да разберат, че са сгрешили. Тук всеки ще ти отговаря през призмата на своя опит, а ти вече имаш един горчив такъв. Не бързай според мен, времето ще ти покаже как да постъпиш.

# 19
Мдааа, баба ми е била вдовица на 40, когато дядо ми я поискал за жена. И отговорът бил "Питай баща ми."
Винаги съм се чудила на това, но ето, и сега се случва... Wink

Аз може да съм внучка на тази жена (баща й я е дал, та се събрали с дядо ми и родила баща ми), ама в такава ситуация решавам аз. Grinning

# 20
Тия ултиматуми изобщо не ми харесват. Ако някой си позволи да ми постави такъв, ще е от губещата страна. Вашите харесваха ли бившия ти съпруг?
Не са харесвали никой, но пък да поставиш ултиматум на зряла жена е обидно. Разбирам, че са загрижени, но вмешателство в личния живот е унизително.

# 21
След като са видели развитието на предишният ти брак хората са притеснени. Видял ли са и писхическият ти срив, които те е преместил при тях. Хубаво е да имаш човек до себе си, но е хубаво и да пораснеш. На 30+ хич не си малка за да си наясно, че обикновено нещата от страни се виждат по-добре. Още повече това са хора които те познават. Имам силни подозрения, че и за бившият ти съпруг не си ги послушала.
Забави топката, виждай се с човека и виж как ще се развият нещата без да предприемаш прибързани действия!

# 22
  • Варна
Явно мислят, че като си под техния покрив, ще се съобразяваш.

# 23
Авторке, а имаш ли възможност да живееш и се издържаш сама с детето си, или ако с този мъж съжителството не се получи, ще трябва пак да се върнеш при вашите. Аз предполагам, че някъде в тази посока са притесненията им.

Другият вариант е, според тях точно той да е тотално неподходящ по някаква причина.

# 24
Не са харесвали никой, но пък да поставиш ултиматум на зряла жена е обидно. Разбирам, че са загрижени, но вмешателство в личния живот е унизително.

Затова дръж личния си живот личен и се радвай на момента. Времето ще покаже как ще се развие връзката ви. Не бързай с обвързването - порадвай се на свободата си, на това да си обичана, харесвана, желана и ухажвана. Като дойде момента "за апартамента" си взимай багажа и тръгвай.

# 25
  • Варна
Е, тя каза, че има страхотна кариера и финансова независимост. Би трябвало да може и сама.

# 26
...
Но любовта не пита.
Преди фактическия развод, който ми отне повече от 2г....срещнах НЕГО - любовта на живота ми. Той е прекрасен, човекът, който цял живот съм търсила.

Aз разбирам, че са минали 2 години, откакто имат връзка. Колко още да чака? Просто да не бързат с деца.

# 27
Авторке, а имаш ли възможност да живееш и се издържаш сама с детето си, или ако с този мъж съжителството не се получи, ще трябва пак да се върнеш при вашите. Аз предполагам, че някъде в тази посока са притесненията им.

Другият вариант е, според тях точно той да е тотално неподходящ по някаква причина.
Аз съм финансово независима от 18 годишна. Не съм живяла при родителите си от тогава. Имам стабилна кариера и приходи. При родителите ми съм за да ми помагат със сина ми и да не съм сама. Във всеки един момент мога да отида да живея сама. А иначе не планирам толкова скоро да заживея със сегашния ми партньор, искам да мине повече време и да съм сигурна. Проблемът е, че има драми от страна на родителите ми дори, когато се виждаме.

# 28
...
Но любовта не пита.
Преди фактическия развод, който ми отне повече от 2г....срещнах НЕГО - любовта на живота ми. Той е прекрасен, човекът, който цял живот съм търсила.

Aз разбирам, че са минали 2 години, откакто имат връзка. колко още да чака?

Не. Връзката им е от няколко месеца

# 29

Аз съм финансово независима от 18 годишна. Не съм живяла при родителите си от тогава. Имам стабилна кариера и приходи. При родителите ми съм за да ми помагат със сина ми и да не съм сама. Във всеки един момент мога да отида да живея сама. А иначе не планирам толкова скоро да заживея със сегашния ми партньор, искам да мине повече време и да съм сигурна. Проблемът е, че има драми от страна на родителите ми дори, когато се виждаме.
А защо им обясняваш за всяка среща. Ти ако искаш може да имаш партньор само за секс, трябва ли всичко да им казваш. Родителите ти ще имат толкова власт над живота ти колкото им позволиш. От теб зависи.

Общи условия

Активация на акаунт