Родителите ми го мразят

• 12 963
  • 311
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Такива обсебващи родители никога няма да изчезнат от живота на детето си заради някаква връзка. Споко. Приказки под шипковия храст. Кажи им, че избираш него и гледай реакции Simple Smile

# 226
И аз имах ултиматум заради БНД. Grinning Нищо не произлезе от него (просто заплахи, на които не се вързах). После поддържаха добри отношения. Даже и сега, като се разделихме, пак са дипломатични, щото нали бащата на внучето.

# 227
  • София
С такива хора е безсмислено да се водят преговори или да се поставят насрещни ултиматуми. Кажи им, че избираш него. Преди това си събери багажи и подготви място, на което да го пренесеш. Не защото ще те изхвърлят, а за да избягаш от евентуалния цирк, който ще последва.

# 228
  • София
А може би родителите са против, заради голямата разлика.
Нали авторката писа, че той е към 50 год. Все пак и детето е още много малко, ако не е имал опит може да му стане трудно и да абдикира. Все пак 2.5 - 3 годишно, трудно се гледа, много внимание изисква. Така ще се получи второ разочарование.

# 229
Такива ултиматуми и аз съм чувала.
Е, после никой не си спомняше за тях, спасиха си детето, което пак се беше на....ло.

# 230
Е като абдикира, голяма работа. Simple Smile

# 231
Ще ни кажеш ли какво толкова са чули от съседките за него, че поставят такива крайни ултиматуми? Защото темата стигна 15 страници, няколко пъти те питаха, а ти още не си уточнила какво точно не му харесват.
Не харесват това, че е по-възрастен, не е с очакваната престижна професия и фактът, че не е имал опит с деца, а вече бил на такава възраст, че нямало да свикне. Нищо друго. Порядъчен, хубав, добре-сложен, изключително поддържан....но моите родители не са харесвали никого. Според тях трябва да изчакам детето да завърши, защото иначе няма да бъда добра майка...

# 232
  • София
Нали се уточни, че не си на 18?

# 233
Проблемът едва ли е точно, че е по-възрастен, а че не е бил женен/обвързан.
Ако беше разведен или вдовец, едва ли щяха да имат нещо против него.
Като пораснеш и натрупаш житейски опит, ще разбереш защо.

# 234
Е защо само да завърши детето? После ще е студентка. След това ще гледаш внуци. То се знае. Къде си тръгнала по мъже? Кой ще гледа внуците, кой ще прави зимнина? Да ги нямаме такива!

# 235
Чакай сега, нещата които си изброила бяха все предположенията на съфорумките. Ти каза: “Слушат клюкарките в блока какво са им казали за него”, както и “Не одобряват начина му на мислене, защото го познават от преди”.
Което е съвсем различно от причините, които сега се “появиха”.

# 236
Чакай сега, нещата които си изброила бяха все предположенията на съфорумките. Ти каза: “Слушат клюкарките в блока какво са им казали за него”, както и “Не одобряват начина му на мислене, защото го познават от преди”.
Което е съвсем различно от причините, които сега се “появиха”.
Според тях е ограничен и нямало да си паснем....и не е имал много връзки ( следователно това го прави странен) то не че мен не са ме ограничили с вечерен час....това е, друго няма.

# 237
Много ми е старнно, родители, които подкрепят безусловно след приключен брак после да поставят ултиматуми и да са толкова крайни.
Защо? Какви са аргументите им..Нали все пак си говорите като възрастни хора?

# 238
Всеки родител може да каже всичко. От порасналото дете зависи какво ще "слуша".

# 239
Просто искат да си продължите хубавия общ живот, те двамата, ти, детето - какво още може да желаят една баба и един дядо. Във всеки случай не и младата част на колектива да отиде да живее другаде. Заатова се търсят измислени претексти, а не че после ще се изпълняват ултиматумите.

Общи условия

Активация на акаунт