СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 38 035
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Според мен не е късно, моят АГ ми каза между 21 и 23г.с. че се прави следващата, и аз ще съм в 22г.с. на ФМ.

# 316
На мен ми излязоха резултатите за Fetus Rhesus Factor (cffDNA) RHD screening и излиза че бебето е (+), с първата бременност синът ми беше (-). Сега ще имам anti D инжекция в 28сед и след раждане веднага още една.

Днес също така съм на зъболакр, събудих се с ужасен зъбобол и дупка в зъба, все едно за една нощ стана, с тази бременност ми е мн некомфортно в устата - подути венци, до толкова че не мога да отхапя ябълка и едно гадно чувство в зъбите ... дано бързо да мина на прегледа и да няма повече проблеми 🍀💕

Здравей, би ли споделила как и къде изследва резус фактора на бебето? Аз знаех само за стандартното изследване за антитела по ЖК.
Много благодаря!

Здрасти, ами аз живея в Англия и тук се прави в 15-16 сед чрез взимане на кръв от майката и е по Здравната каса, сами ме викнаха и ми го насрочиха.
С първата ми бременност нямахме този скринийнг и ми пускаха антитела всеки месец, когато веднъж се оказа че имам доста и пак профилактично ми сложиха Анти Д в 28 сед но в крайна сметка родих “-“ бебе. Сега казват че е 97% сигурен този скрийнинг и ще е “+”

# 317
На мен ми казаха в Оскар ФМ между 20 и 24 седмица, предполагам не е късно.

# 318
И аз съм с предна ниска плацента. И предният път бях така. Няма за какво да се притесняваш. Бебето го усетих чак в 24с😆
А как роди първия път?

# 319
  • Germany
И аз съм с предна плацанта . Има огромна разлика между просто предна плацента и плацента превия (тя е ниска) - обяснявам за мамите , който са първескини. При превия до колкото знам не може нормално раждане. Миналия път бях със задна и усехих бебето в 19г.с. Сега очаквам след 20г.с пък ще видим Simple Smile

# 320
Момичета, как се справяте с кървенето от носа? Знам, че е нормално за бременността, но през последната седмица ми се случва почти всеки ден.

# 321
Момичета, как се справяте с кървенето от носа? Знам, че е нормално за бременността, но през последната седмица ми се случва почти всеки ден.

Ами честно казано не се справям 🤷🏻♀ Приела съм го за нещо нормално за бременността, имам го още от началото, но сега покрай приема ми на Аспирин се поувеличи. Витамин С има кръвоспиращо действие, така че мисля, че тампонче, напоено с него би свършило добра работа! ☺

# 322
  • au bout du monde
И аз съм с предна ниска плацента. И предният път бях така. Няма за какво да се притесняваш. Бебето го усетих чак в 24с😆
А как роди първия път?

Нормално родих.

# 323
Момичета , пускахте ли микробиология на първата женска консултация?
При мен днес излезе Бактериална вагиноза и много се притесних, дали ще трябва антибиотик. Все още не са ми казали какво ще предприемем като лечение.
Има ли някоя от вас с подобен случай?

# 324
Аз пуснах микробиология, също не ми излезе чиста - гъбички и какво още..
Лекувах с Макмирор и Лактажин. Пуснах повторна и пак не се бяха изчистили напълно гадините, та Док ми изписа Полижинакс.

# 325
На мен ми откриха гъбички. Лекувахме с гиназол в 12 седмица. Бъди спокойна Blush

# 326
Значи за гъбичките, ви препоръчвам да си вземете пробиотик за гъби. Бях си намерила такъв в ремедиум. Само това ме спаси да не излязат отново. За гъбите проблема е вътрешен и трябва там да се търси подобрение след лечението.

# 327
Значи за гъбичките, ви препоръчвам да си вземете пробиотик за гъби. Бях си намерила такъв в ремедиум. Само това ме спаси да не излязат отново. За гъбите проблема е вътрешен и трябва там да се търси подобрение след лечението.

Ще споделите ли името на пробиотика?

# 328
Въобще не помня. Струваше 15лв. Вижте в сайта им. Пише си, че е за кандидата. Нямаше много такива продукти. След това си взех чесън на хапчета на нютрилайф. Но за там не мога да кажа дали е помогнало на гъбичките, макар че заради това ги взех. Миналата година лекувах 4 пъти, един след друг и накрая само пробиотик ме спаси да запазя положението. От тогава не съм имала.

# 329
Ще погледна. Благодаря. Hug

Общи условия

Активация на акаунт