СЕПТЕМВРИйче мъничко расте, а мама слънчеви лъчи краде! (Тема 3)

• 37 968
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро момичета😇😇😇
Гледам че почти всички са си купили дрехи 😇 аз още нищо не съм си купила, всички дрехи още са ми ок даже са ми големи, но аз забременях с цели 88кг🐷 ☺☺☺ но в момента съм 75кг, тъкми бях станала 78кг и пак съм свалила.
Вече съм 18г.с  ит 2-3 дни се чувствам супер спряха ми болките в кръста, киселините и гаденето чак се притеснявам дали всичко е наред 😑

# 451
Дами, здравейте,

Някоя минала ли е през втората ФМ? Там вземат ли кръв или само ехограф се прави?

Относно дрехите - аз имам няколко чифта дънки за бременни от HM и за мен това е много сполучлива покупка - най-удобните дънки са ми това и съвсем не са бабешки. Друго засега не съм вземала, имам широки блузи и засега с тях се мотам. Мисля пролет/лято основно на роклички да го карам 😋

За темата с възглавниците за бременни - имам това 3 в 1 https://www.hippoland.net/kikka-boo-memori-gnezdo-fluffy-clouds-242235 възглавница за спане, за кърмене и гнездо за бебето. Много ми хареса, че всичко се маха и се пере. Обичам практичните неща и възглавницата си ползвам всяка нощ, защото наистина ми е по-удобно с нея.

# 452
Аз минах вчера втора ФМ, само ехограф беше.

# 453
Вчера бях на преглед при Аг и си записах час за ф.м след 2 седмици. Бях се притеснила много за килограмите след като бях писала тук. На кантара на Аг излязох с 1к.г на доло тя каза, че килограмите са добре и няма нужда от притеснение засега и каза че хубаво коремче съм оформила 😃. Аз забременях на нормални килограми, нито под, нито над нормата и за нея вървя добре. Бебчо също върви супер, леко едричък но със седмица напред е ок 💙.

# 454
И на мен са ми много удобни дрехите за бременни, и хич не ми изглеждат бабешки. А корема не мисля, че има нужда да се крие. Даже по- зле става според мен с безумно широки и обемни блузи.

Моята фетална е чаааак на 10 май. Имам още 10 дни карантина, та скоро няма да се видим с бебка...
Надявам се само всичко да е наред, че яко контракции и все нещо ме наболява...

# 455
  • КиТ
А колко пари ви взеха за ФМ,по различно ли от първия път Thinking Щото на мен ми казаха,тоя път вместо един да се запиша два часа един след друг...предполагам ще по обстойно и цената няма да е същата?

# 456
Моята втора ФМ ще е 80 лв, за първата платих 120 лв, заради БХС (40лв). Сега ще е само ехографско изследване, цената е според тарифата на лекаря. Тук при мен обикновено 80-100 лв.

# 457
Аз се записах пак при д-р Богданова на ФМ в Токуда на 21ви май, надявам се всичко да е наред и да мога да отида този път. Казаха ми, че ще струва 160 лв. Звънях първо в Оскар клиник, но ми казаха, че не била дала график още, дала като дати  за май месец само 10ти и 13ти.

# 458
Моята ФМ е на 10 май също, в Оскар Клиник при д-р  Богданова. Честно казано нямам търпение, техниката им е страхотна и много добре се вижда всичко. Надявам се всичко с бебка да е наред. Цената е 150лв. Първата беше 170лв. Като това са цени на Оскар клиник, за Токуда ми казаха 160лв. Но не бих си причинила влизането в паркинга им

А на 29 април съм на обстоен преглед при следящия АГ.

Иначе относно дрехите за бременни, аз също съм на мнение, че зависи и е въпрос на вкус, можеш и с нормалните дрехи да изглеждаш като лелка..
За момента имам едни дънки от уайкики, почнах да нося и роклите ми, които са за този сезон, супер удобни. Не смятам да купувам нещо специално за бременни, най- много още един чифт дънки, търся си бели 😁 по-скоро някакви по-големи тениски, че изобщо не ми се иска да вадя летния си стар гардероб, в който едва ли ще се побера 😁 като цяло нося вталени дрехи..

# 459
Момичета, след поста ми, че смятам дрехите за бременни за бабешки, нямам предвид дънки и блузи. Просто роклите за мен са изчистени - офисни ми седят повечето. Да всеки има стил и разбиране, съчетания и тн, но това си е мое мнение. Още дънки не съм си купувала за бременни, но мисля да потърся в ОЛХ, тъй като има почти новички и по-хубави модели от последното ми ходене по повода в HM. Само дето въобще не знам кой размер съм, защото си дебелея.
Днес бях на преглед. 5ти по ред АГ и вече ме гледат лошо, защо не съм се спряла на следящ. Нямам изследвания пускани никакви до сега.
Имам 2 варианта за ЖК. Токуда по ЗК при Колева, 2 платени прегледа и стандартните изследвания. Другото се плаща. Др Вецев в поликлиника България, изражда в Шейново и при него по ЗК се поема всичко като изследвания и прегледи. Та се чудя много. Ако някой ходи на ЖК при тях нека даде отзиви. Бих избрала Вецев, но Шейново нещо не ми е на сърце за раждане. Искам да раждам в Токуда, но нещо не мога да се спра на доктор, колкото и добри да са уж. Колеблива съм много.

# 460
  • София
Аз също нямам лекар за следене.
Другият Петък съм на ФМ в 20гс, което ще ми е пети път при Сигридов. След неговите обстойни прегледи + съвети за моите лични проблеми, за които нито един друг лекар не взима отношение, ми е трудно да си избера следящ. Веднъж бях при Ташков, който много харесвам и от преди, но както казах той отношение към проблемите ми няма, само мери бебето и до там. Разочарова ме, че не гледа кръвотока, а за мен е много важен, тъй като от самото начало имам проблеми с него. Тоест не ми е опция. Два пъти бях и при д-р Нашар, страхотна е, много я харесах. Но тя е на различно мнение от Сигридов за терапията ми, и директно си ми каза да избера един от тях двамата, на който да се доверя. А за мен по-добър от Сигридов няма, та си продължавам при него, и продължавам да търся лекар за следене междувременно. Вчера бях при др Ковачев в МЦ Сигридов за разчитане на резултати и трапия, оказа се, че той и Чучумишев правят ЖК там, и може би ще ходя при тях на прегледи, когато не съм при Сигридов, поне терапиите им и вижданията им да съвпадат, и да ми пускат секрет, когато е нужно.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 12:40 от Strawberry Cream

# 461
Strawberry Cream,
Аз също днес си записах за 2ра ФМ при Сигридов, но за 13май. На мен първия път никакви изследвания не ми е пускал. И аз ходих при Нашар, но беше в 8г.с. и не ме е гледала кой знае какво. Иначе е готина. Просто исках да е по ЗК, ако има нужда от направления, изследвания и тн. Не знам, но не ми се дават хиляди левове за проследаване. А и раждането в Токуда си е цифра. Объркано ми е доста.
Имам завишени ANA или автоимунен отговор след поставяне на гръдни импланти преди 2 години. Лекувах се с кортикостероиди, но ги спрях преди година. Днес докторката ме наплаши, че това е опасно. Прати ме на ревматолог. Като я питах кой препоръчва седи и ме гледа без отговор, трябва да е по-специален занимаващ се с бременни или поне наясно за рисковете при бременна с завишени антитела. Аз звъннах на моя лекуващ ревматолог от преди 2 години и той ми каза, че това са глупости и ако иска да се чуят двамата да й обясни. А де... кой прав, кой крив...

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:14 от Петя Танева 604618

# 462
Аз за първата ФМ не платих нищо, само 15 лв за куриер DHL за  бхс, понеже се праща до София. За втората ми каза, че ще е 60 лв. А всеки видеозон, който не ми влиза в безплатните, мога да си направя срещу 40 лв. Като цяло не знам някой в Бургаска област да работи на такива достъпни цени, в същото време да е добър специалист.

# 463
Аз се следя по здравна каса в Бургас и моят лекар винаги ме гледа на ехограф без да съм плащала нищо допълнително.

# 464
Аз първа фетална нямам, само Бхс . Втората е чак на 12 май и ми казаха, че струва 120 лв.Прегледът продължавал 30 минути като нямам право да вляза с придружител. Надявах се таткото да присъства.Следя се на жк при АГ, който не изражда.Трябва да избера друг , при който живот и здраве ще родя, за да започна да ходя поне 3-4 месеца преди да родя на прегледи при него.
Разбрах, че след секцио щом са минали повече от 2 години, спокойно мога да родя нормално стига да няма други неща, които да наложат избора на секцио.Не смятам да се настройвам -каквото каже лекаря накрая.
А за избора на дрехи със сигурност не ми допадат дрехите за бременни.Едно че не са кой знае какво , а и цените им са доста завишени. С първата бременност не си купих нищо и в момента се чудя как съм изкарала до края със старите дрехи.Но в момента ме дразни всичко прилепнало по мен и смятам да си купя по-широки рокли и тениски.Нося с размер и просто ще взема л размер.Ако се наложи и хл .Чакам с нетърпение да отворят моловете и да направя някои покупки.

Общи условия

Активация на акаунт