Д-р.Любомир Христов и серклажа Етко тема-3

• 43 587
  • 561
  •   1
Отговори
# 540
  • София
signora, обикновен серклаж имаш ли?
 Аз след обикновен серклаж и с двете бременности имах воднисто течение, първия път в Надежда го изкараха води даже, а не бяха.
Ако тръгнат да те тестват с Бромтимол директно им откажи и си искай Амнишуър.
Аз наистина имах много обилно водно течение след серклажа поне няколко дни, после стана едно като лига.
Според мен всичко ще е наред,просто си наплашена.

# 541
  • Благоевград
Аз съм с ЕТКО. Зашита е цялата шийка. На час и половина съм от София и в момента не е препоръчително седенето. Сега се следя за течение, уж няма. Възможно е да е от лактобацилите.
Много зле ми действа на стомаха Магнерот, ужасен е. Хем го разгворих във вода, много ми дразни стомаха и не знам с какво да го заменя. Как ще изкарам до понеделник не знам. Имам по 6 хапчета на ден само магнерот, други лекарства и към 20 таблетки общо за целия ден.

# 542
  • София
Аз съм с ЕТКО. Зашита е цялата шийка. На час и половина съм от София и в момента не е препоръчително седенето. Сега се следя за течение, уж няма. Възможно е да е от лактобацилите.
Много зле ми действа на стомаха Магнерот, ужасен е. Хем го разгворих във вода, много ми дразни стомаха и не знам с какво да го заменя. Как ще изкарам до понеделник не знам. Имам по 6 хапчета на ден само магнерот, други лекарства и към 20 таблетки общо за целия ден.
Пробвай да хапнеш нещо преди него.
Възможно е и от лактобацилите да е, да ,при мен през цялата бременност не се оправиха, а слагах непрекъснато лактобацили, пиех и два вида пробиотик ...

# 543
След ETCO падна въпросната “гъба” слузеста и може би 4,5 см имах и воднисто течение до края на бременноста. В толкова ранна седмица няма как да са води. Възможно е и пт лактобацилите, аз слагах почти през цялото време и все ми беше мокро. Изчакай 3 седмици и отиди на преглед, ако много се притесняваш или се увеличава отиди за твое спокойствие.

# 544
Здравейте! След ТАС серклаж имате ли промяна в цикъла - по-обилен и болезнен?

# 545
Само първият ми беше по-обилен, също и по-рано настъпи. След това всичко си дойде на мястото 😊
Здравейте! След ТАС серклаж имате ли промяна в цикъла - по-обилен и болезнен?

# 546
На мен ми е 2ри месец след серклажа и определено е по-болезнен и обилен и се чудих дали е възможно да е от него. В моя случай се е наложило да се махне и жълтото тяло понеже е било изкървяло и не знам дали не е и това причината сега докато се нормализира всичко ..

# 547
Здравейте, вчера бях на преглед при Д-р Христов след два аборта съм в 15 и 21 г.с. , който втория преди месец и половина, съответно ме прегледа и ни каза че съм се родила с къса шиййка 2,47 и при следваща бременност серклаж предлага.Но сравнително бързо ме прегледа, не ми погледна изследвания и епикризи така ли протече при вас прегледа

# 548
Здравейте, вчера бях на преглед при Д-р Христов след два аборта съм в 15 и 21 г.с. , който втория преди месец и половина, съответно ме прегледа и ни каза че съм се родила с къса шиййка 2,47 и при следваща бременност серклаж предлага.Но сравнително бързо ме прегледа, не ми погледна изследвания и епикризи така ли протече при вас прегледа

Здравейте, аз имам общо 5 бременности. 3 аборта, като първият беше в късна седмица като при Вас. Причината неустойчивост на шийката. Съответно в предната ми бременност, въпреки следенето, пак се скъси и др Христов ми направи серклаж в късна седмица по МакДоналд. Само това я спаси тази бременност. След това ходих на консултация без да съм бременна, преди започването на опити за второ дете. На консултацията ми препоръча Етко серклаж в началото още, защото шийката си е къса и без да съм бременна. Сега карам 23та седмица с етко серклаж, направен рано. Още в 13 седмица мисля беше.
Аз бих му се доверила, и при мен прегледите на са били дълги. Ако съм имала въпроси е отговарял. Но за мен той си е специалист тъкмо в проблеми с шийката, щом Ви е гледал на ехограф, е видял каквото е нужно. Така мисля аз.

# 549
При докторите , които съм била тука в Бургас са я изкарвали шийката 3 3 ,2 , но той каза че са я мерили грешно заедно с някаква тъкан , която не се е мерила за това ме озадачи  и незнам вече на кой да вярвам

# 550
Същото и при мен. Само измерванията на д-р Мануелян съвпаднаха с тези в Надежда.
При докторите , които съм била тука в Бургас са я изкарвали шийката 3 3 ,2 , но той каза че са я мерили грешно заедно с някаква тъкан , която не се е мерила за това ме озадачи  и незнам вече на кой да вярвам

# 551
При първата бременност бях при нея , тя дори не я мерише и пак завърши с аборт , втория път бях при Давидова и Парушева , но се разминаваха измерванията им

# 552
При Христов съм била на преглед два пъти, първия път година преди да забременея, втория път бременна в 13 гс. И двата прегледа бяха много кратки, но е такъв професионалист че няма нужда от повече. На първия преглед ми каза че след конизацията която ми е правена ( а по негови думи била перфектно направена, каза да поздравя лекаря който ми я е правил) шийката ми е около 20 мм, което напълно съвпадаше с това което пише в епикризата след конизацията, реално половината ми шийка беше изрязана. Та Христов каза квто забременея веднага след 12 гс серклаж. Отивам аз година по късно бременна в 13 гс, веднага след прегледа ме даде дата за серклаж за след 4 дни,  направи го ( по макдоналд) и съм категорична че без него нямаше да износя дъщеря си. За мен този лекар е бог на серклажите и стотици бременности са завършили успешно благодарение на него. Никога не съм се колебала да му се доверя.

# 553
Доверете се на доктор Христов.
Аз съм с успешно раждане след конизация и инвитро. Когато съм ходила при него ме е преглеждал по 10 минути най- много, но определено му е ясно какво гледа и какво прави. Впрочем имах прокървяване в началните седмици и само той успя да види два полипа в матката, които махна, когато прави серклажа. Каза ми, че те са причинени от излишния естроген, който инвитро майките приемат в големи дози. Другите лекари от Надежда тогава не успяха да ги видят. А за износването какво са кажа- в момента, в който махнаха серклажа тръгна раждане. Така че - доверете му се.

# 554
А за Димитър Цветков какво мислите

Общи условия

Активация на акаунт