Д-р.Любомир Христов и серклажа Етко тема-3

• 43 598
  • 561
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, по въпросите ми преди време за съмнение за грешка в епикризата. Писах им имейл, не са ми отговаряли, но туко що в профилите ми се появи нова, в която вече си пише метод ETCO, а не Макдонълд. И краят е променен... няма го вече препоръка за премахване на конец в 37-ма. Дали е заради моят имейл или те са си го оправили, ама ако на някой може да му е полезно за в бъдеше споделям.

# 526
  • Благоевград
Здравейте!
Вчера бях на преглед при доктор Христов. Шийката е отворена, 3.3 см е, пропуска му пръста. Каза, че за мен най-доброто е ЕТКО и чакаме само да мине бхс и ще запишем час за серклажа. Много ми е притеснено как ще мине цялата процедура, че после трябва няколко седмици да се лежи, а аз съм с тревожност и изолирането до този момент ми оказва негативно влияние на психиката. Тъкмо започнах да излизам за по 10 минутки пред блока, съвсем бавно, с малки крачки, ходя не повече от 100 метра и се прибирам, колкото да ме хване въздуха. Не очаквах, че е такова положението. Имам късна загуба в 24 гс като никой никога не е проверил дали шийката пропуска.
Докторът каза, че след серклажа до контролния преглед се лежи, само до тоалетната и обратно. Как се справихте в тези три седмици? След това наред ли беше всичко с вас и бебето? Водихте ли нормален начин на живот с леки разходки, някакви дребни неща вкъщи?

# 527
С първата ми бременност бях със сврклаж по макдоналд в 20г.с. на горещо. Същата препоръка, лежах стриктно. Вярвах много силно, че изходът ще е положителен. До края на бременността се наложи да лежа. Тежко време беше, но резултатът си струва. Сега чакаме второ бебе, за момента съм активна - 17 г. с.
Здравейте!
Вчера бях на преглед при доктор Христов. Шийката е отворена, 3.3 см е, пропуска му пръста. Каза, че за мен най-доброто е ЕТКО и чакаме само да мине бхс и ще запишем час за серклажа. Много ми е притеснено как ще мине цялата процедура, че после трябва няколко седмици да се лежи, а аз съм с тревожност и изолирането до този момент ми оказва негативно влияние на психиката. Тъкмо започнах да излизам за по 10 минутки пред блока, съвсем бавно, с малки крачки, ходя не повече от 100 метра и се прибирам, колкото да ме хване въздуха. Не очаквах, че е такова положението. Имам късна загуба в 24 гс като никой никога не е проверил дали шийката пропуска.
Докторът каза, че след серклажа до контролния преглед се лежи, само до тоалетната и обратно. Как се справихте в тези три седмици? След това наред ли беше всичко с вас и бебето? Водихте ли нормален начин на живот с леки разходки, някакви дребни неща вкъщи?

# 528
Tina, минах моя етко серклаж преди малко повече от месец. И аз го мислих много, но повече бяха тревогите от колкото трудността от лежането. Вече след контролния преглед д-р Христов ми позволява леките ежедневни занимания, но аз продължавам доста да лежа и да внимавам. Не излизам освен за изследвания. На моменти си ми става тегаво, но в тези моменти си повтарям, че имам за какво да съм благодарна - че нищо лошо не се е случило с нас засега(надявам се силно така да бъде и до края). Аз загубих бебе в 21 седмица. След което родих второто преждевременно в 26та и го погребахме след 42 дни. След такива неща лежането и затварянето вкъщи ми се струват сега като бели кахъри. Понякога е малко трудно с домакинството, но затварям си очите за разни неща 😀 и да живеят топлите точки и приложенията за поръчване на храна. Ако искаш пиши на лично, ако нещо по самата процедура те притеснява. Успех, не е страшно'

# 529
Здравейте!

Имай предвид и възможността да се наложи да пазиш леглото до самото раждане. Не искам да те отчайвам, но не на всички позволяват движение след контролния преглед.
Моя случай уж не беше кой знае какво, но повече от 10 мин ходене не ми бяха позволени.
Трудно е много и без разстройства, но минава. Книги, филми, приятели да помагат у дома...

Надявам се, твоя случай да не е такъв, но не се надреойвай, че ще бъдат само тези 3 седмици до контролния преглед, за да не останеш неприятно изненадана.

# 530
  • Благоевград
Благодаря за подкрепата! Вече започнах да свиквам с мисълта, че ще си лежа до раждането. Трудно се приема такава мисъл от активен човек, но знаеш, че е за детето ти и собствените ти желания остават на заден план.
Притеснява ме, че упойката е с интубация, винаги съм била до сега с венозна на операции. Снаха ми каза, че и тя е била интубирана за раждането и не е страшно, след това не е имала проблеми с гърлото.
Домакинстването не ме притеснява, мм прави всичко, майка ми идва още от самото начало уикендите, защото и двете със свекърва ми са в други градове и са на работа. Ние с мм сме сами. Имам близки приятелки, но още на никой не сме казали, засега ще мълчим. През деня трудно минават часовете, защото съм сама, а аз съм социален човек, но си давам сметка, че след няколко месеца ще се любуваме на любимата ми есен с един прекрасен бебок.
Някъде назад четох, че доктор Христов следи и изражда. Това още ли е така? Аз много се чудех кой да си избера, а него много го харесах. След като в сайта на Надежда пише, че се занимава с рискови бременности, ако води проследяване и изражда, още по-добре.
Скоро ще насрочим дата за серклаж. Ще съм благодарна да ми пишете с повече подробности за приема, престоя, самата процедура, възстановяване, неразположение след операцията и всичко, което вас ви е вълнувало и смятате, че ще ми бъде полезно.

# 531
Здравейте! Включвам се и аз с въпрос относно престой - приемат Ви предишния ден, не ми дадоха информация дали гладна/жадна отивам или? Чета, че пускат кръвни, но бих искала да знам при Вас как е било. Някакви документи изискват ли - отново от колцентъра казаха не, но за моя сигурност питам - направление за хоспитализация, например. Благодаря предварително.

# 532
Signora, аз бях в същата ситуация, 3.3-3,5 шийка отворена и преди това загуба в 25г.с. Направихме ЕТСО и до края шийката не мръдна! Аз така и не се отпуснах и до края си лежах, като след 30г.с започнах да излизам понякога на заведение близо до нас и на някоя пейка. Вкъщи си се обслужвах и движех по малко и понякога готвех. Всичко ще е наред! С лежането се свиква, в един момент и като натежи бебчо става приятно да си почиваш. След такава голяма загуба в 25г.с ми беше все тая през какво ще премина, исках просто да прегърна детето си,  а и се бях подготвила психически, че ще лежа. Повече позитивни мисли и спокойствие и времето ще мине! Желая търпение и да прегърнеш рожбата си!
Христов не следи бременни, предполагам си се спряла на следящ. Относно серклажа приемат те деня преди манипулацията, пускат изследвания и ще ти кажат до колко часа можеш да ядеш и да пиеш вода. След упойката се чувствах много зле, беше ми замаяно и ме болеше гърлото от тръбата, но няма страшно, на вторият ден се чувствах много добре. Кървене почти няма след ЕТСО. На 5 ден отидох при следящия АГ в НАдежда само да провери серклажа, но това не е необходимо попринцип. Христов ще ти каже след 3 седмици да отидеш на контрола. Имаме група във Вайбър и там ще намериш разбиране и подкрепа, ако решиш да се присъединиш.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 20:34 от Galia_555

# 533
Signora, аз бях в същата ситуация, 3.3-3,5 шийка отворена и преди това загуба в 25г.с. Направихме ЕТСО и до края шийката не мръдна! Аз така и не се отпуснах и до края си лежах, като след 30г.с започнах да излизам понякога на заведение близо до нас и на някоя пейка. Вкъщи си се обслужвах и движех по малко и понякога готвех. Всичко ще е наред! С лежането се свиква, в един момент и като натежи бебчо става приятно да си почиваш. След такава голяма загуба в 25г.с ми беше все тая през какво ще премина, исках просто да прегърна детето си,  а и се бях подготвила психически, че ще лежа. Повече позитивни мисли и спокойствие и времето ще мине! Желая търпение и да прегърнеш рожбата си!
Христов не следи бременни, предполагам си се спряла на следящ. Относно серклажа приемат те деня преди манипулацията, пускат изследвания и ще ти кажат до колко часа можеш да ядеш и да пиеш вода. След упойката се чувствах много зле, беше ми замаяно и ме болеше гърлото от тръбата, но няма страшно, на вторият ден се чувствах много добре. Кървене почти няма след ЕТСО. На 5 ден отидох при следящия АГ в НАдежда само да провери серклажа, но това не е необходимо попринцип. Христов ще ти каже след 3 седмици да отидеш на контрола. Имаме група във Вайбър и там ще намериш разбиране и подкрепа, ако решиш да се присъединиш.

Бих искала да се присъединя към групата ако е удобно Simple Smile

# 534
Здравейте! Включвам се и аз с въпрос относно престой - приемат Ви предишния ден, не ми дадоха информация дали гладна/жадна отивам или? Чета, че пускат кръвни, но бих искала да знам при Вас как е било. Някакви документи изискват ли - отново от колцентъра казаха не, но за моя сигурност питам - направление за хоспитализация, например. Благодаря предварително.
За изследванията и храната са ти отговорили вече. За документите да добавя, че нищо не трябва да носиш (освен лична карта ест). От там си ти пускат всичко. Аз не мислех, че при ETCO нещо се покрива по ЗК, но пък в профила ми в е-здраве си се появи направление за хоспитализация от Любомир Христов, та явно нещо има. От там после ти издават и болничен. Един съвет от мен - вземете си лукчета за смучене Grinning Имам няколко упойки, но след тази жестоко ме дразнеше гърлото на кашляне от тръбата. И ми каза после лекаря в интензивното смучи бонбони, ама нямах Grinning А за групата във вайбър е, аз не виждам начин за споделяне на линк. Само ако пратите на лично телефонни номера, към които имате вайбър.

# 535
# 536
Здравейте! И аз се включвам след ТАС серклаж изписаха ли ви нещо за разреждане на кръвта и като цяло някакви лекарства?

# 537
Не, абсолютно нищо не ми е назначавано след серклажа. Престоях една вечер в болницата и на следващия ден ме изписаха.
Здравейте! И аз се включвам след ТАС серклаж изписаха ли ви нещо за разреждане на кръвта и като цяло някакви лекарства?

# 538
  • Благоевград
Здравейте!
В четвъртък беше и моят серклаж, вчера ме изписаха. Снощи при забърсване имаше нещо по салфетката, което приличаше на ципа и съм почти на сто процента сигурна, че това е част от тапата, защото веднъж вече съм виждала с първата си загуба и на консистенция е същото. Писах снощи на доктор Христов, не е видял съобщението. Преди лягане ми дадоха да слагам таблетки с лактобацили. Сутринта като отидох до тоалетната усетих, че нещо водно изтича от влагалището, малко количество е, попих с хартия, за да видя какво е. Дали е възможно да да ми се спукали водите? Знам, че всяко възстановяване е индивидуално, доктор Христов ме предупреди, че поне седмица ще имам някакви зацапвания, които са нормални. Просто веднъж вече съм била със спукани води без да разбера и сега много ме е страх. Аз съм с ЕТКО и той каза, че е зашил цялата шийка отгоре до долу и че в ако правилно съм го разбрала, маха тапата механично, за да извърши серклажа. Ще съм благодарна да споделите при вас как е било първите дни. Вече съм 13 г.с.

# 539
Здравейте!
В четвъртък беше и моят серклаж, вчера ме изписаха. Снощи при забърсване имаше нещо по салфетката, което приличаше на ципа и съм почти на сто процента сигурна, че това е част от тапата, защото веднъж вече съм виждала с първата си загуба и на консистенция е същото. Писах снощи на доктор Христов, не е видял съобщението. Преди лягане ми дадоха да слагам таблетки с лактобацили. Сутринта като отидох до тоалетната усетих, че нещо водно изтича от влагалището, малко количество е, попих с хартия, за да видя какво е. Дали е възможно да да ми се спукали водите? Знам, че всяко възстановяване е индивидуално, доктор Христов ме предупреди, че поне седмица ще имам някакви зацапвания, които са нормални. Просто веднъж вече съм била със спукани води без да разбера и сега много ме е страх. Аз съм с ЕТКО и той каза, че е зашил цялата шийка отгоре до долу и че в ако правилно съм го разбрала, маха тапата механично, за да извърши серклажа. Ще съм благодарна да споделите при вас как е било първите дни. Вече съм 13 г.с.
Здравейте, при сестра ми беше следния случай- при нея имаше скъсяване на шийката, но го правиха на горещо в 22 г.с и я предупредиха, че понеже е късна седмица има риск при интервенцията да се спукат водите, беше Макдоналд серклажа. Всичко беше наред и не стана така. Мисля, че щом доктор Христов е успял да направи ЕТко би трябвало всичко да е наред. Ако много се тревожите отидете до спешния кабинет в Надежда.
Желая всичко най- добро.

Общи условия

Активация на акаунт