Д-р.Любомир Христов и серклажа Етко тема-3

• 43 641
  • 561
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм от Варна и съм със скалпелна конизация, доста дълбока. Моето мнение е да не губите време тук, а да се консултирате с д-р Христов, той ще ви даде адекватно мнение и ще ви каже кой серклаж е подходящ за вас. Тук, когато исках серклаж ме питаха с колко загуби съм. Защо изобщо трябва да има загуба, при положение, че шийката ми е на половина, най-нормалното нещо е да искам да се подсигуря. Отидох при д-р Христов и исках Етко, той ми обясни, че за мен е по-подходящ Макдоналд. И така, благодарение на този прекрасен лекар аз съм майка на 2 деца (родени през 4 години) и двата пъти със серклаж при д-р Христов. Това е моят опит. 🙂
Благодаря ви за съвета. Добре, че са тези групи да си даваме кураж, че след вчерашния преглед останах с впечатление, че деца едва ли не няма да мога да имам ..
А през цялата бременност имаше ли нужда да се ходи на прегледи при д-р Христов или във Варна си ви следяха?
Здравейте, сега видях въпроса Ви.
Аз бях с ТАС, правен от Стаменов в Надежда преди забременяването и после с ЕТКО, правен от Христов пак там. Христов ми препоръча Желязкова за следене във Варна и съм много доволна от нея.

# 496
Здравейте, благодаря за споделеното?
Аз съм с ТАС и бременна в 12 седмица. Какво наложи поставянето и на ЕТСО, можете ли да споделите?
Аз съм от Варна и съм със скалпелна конизация, доста дълбока. Моето мнение е да не губите време тук, а да се консултирате с д-р Христов, той ще ви даде адекватно мнение и ще ви каже кой серклаж е подходящ за вас. Тук, когато исках серклаж ме питаха с колко загуби съм. Защо изобщо трябва да има загуба, при положение, че шийката ми е на половина, най-нормалното нещо е да искам да се подсигуря. Отидох при д-р Христов и исках Етко, той ми обясни, че за мен е по-подходящ Макдоналд. И така, благодарение на този прекрасен лекар аз съм майка на 2 деца (родени през 4 години) и двата пъти със серклаж при д-р Христов. Това е моят опит. 🙂
Благодаря ви за съвета. Добре, че са тези групи да си даваме кураж, че след вчерашния преглед останах с впечатление, че деца едва ли не няма да мога да имам ..
А през цялата бременност имаше ли нужда да се ходи на прегледи при д-р Христов или във Варна си ви следяха?
Аз бях с ТАС, правен от Стаменов в Надежда преди забременяването и после с ЕТКО, правен от Христов пак там. Христов ми препоръча Желязкова за следене във Варна и съм много доволна от нея.

# 497
И Стаменов ли прави коремния серклаж, мислех, че само Христов го прави

# 498
Аз съм с ТАС и бременна в 12 седмица. Какво наложи поставянето и на ЕТСО, можете ли да споделите?
Шийката ми беше конусовидно отворена и вероятността за инфекции бе по-голяма и с превантивна цел, защото забременях след 13-ти трансфер и не искахме да рискуваме нищо, Христов го предложи и аз се съгласил веднага.

# 499
А къде беше отворена, от външната или от вътрешната страна?
При първата ми бременност бях с фуниевидно отваряне от вътрешната страна (мисля че го наричаха фунел), затова ми сложиха серклаж, шийката ми беше 13мм в 17 седмица.
Сега съм с ТАС и толкова се надявам да не се налага да лежа, понеже съм с детенце на 2г.
Шийката ми беше конусовидно отворена и вероятността за инфекции бе по-голяма и с превантивна цел, защото забременях след 13-ти трансфер и не искахме да рискуваме нищо, Христов го предложи и аз се съгласил веднага.

# 500
Здравейте, прекрасни дами. Четох доста в темите, но все пак имам доста въпроси и притеснения и се извинявам, ако ще задам досадни въпроси. Ако излезе чиста микробиология в понеделник д-р Христов ще ми прави ЕТКО. В 13 седмица съм. Имам две предишни загуби - в 21 седмица предизвикан аборт заради тежък сърдечен дефект и преждевременно раждане в 26г.с....бебето не оцеля. Не искам повече да ви натоварвам, затова ще спра с описанията. Установена беше на преглед при репродуктивен лекар година и половина след преждевременното раждане, че е скъсена шийката. И от тогава си знаем, че ще съм за серклаж. Тази седмица доктор Христов каза, че има дължина засега 3,13, но е отворена. Аз бях толкова тревожна, че сякаш нищо адекватно не успях да попитам. Знам, че звучи несериозно, но ми идва сякаш в повече напрежението и емоциите последната седмица. От Велико Търново съм и при прегледи до София ми се събират над 6 часа път общо. Притеснява ме дали ще може след това да пътувам за прегледи при д-р Христов. Дали ще може да ме наблюдава той или друг негов колега? Дали ще мога да родя в София и колко време е добре да бъда там. На този етап не мога да се преместя от 4я месец, но дали месец или два преди термин ще е достатъчно. Наистина ми е трудно да се доверя на лекарите в моя град. Ще имам проследяващ по ЗК (надявам се, в петък ще имам час и да видим, че са доста тънкообидни от посещаването на други лекари).  Но освен за преглед след серклажа трябва да ходя в София и за ФМ и ФЕ...д-р Христов каза, че не е много ок с моето пътуване и ще мислим месец за месец. Главата ми ще се пръсне...извинявайте за хаотичното писане. Та като цяло май ме вълнува има ли дами, които са пътували на сходни разстояния след серклажа? (Прочетох назад във времето няколко, но все пак) За какво трябва да внимавам при ЕТКО. Тази отворена от сега шийка трябва ли да ме притеснява и да направя нещо до понеделник. За режима след серклажа, навсякъде чувам за лежане, а д-р Христов каза "щадящ режим" и много се чудим ще може ли поне домакинските неща да си свършвам. Ако не може, разбира се, ще лежа и няма да мръдна грам.  И нещо, друго маловажно, което ми хрумва при тези, правили в Надежда издадоха ли ви болничен? Благодаря ви сърдечно и отново се извинявам за многото, дълги и хаотични въпроси.

# 501
Не бих рискувала толкова дълго пътуване. Дори вибрациите при пътуване могат да повлияят негативно. След превантивен серклаж след 2 загуби дори навеждане за пералнята ми бе забранено, както прахосмукачката и повече от 15-20 Мин.пътуване но не шофиране.  Нямате ли избор за серклаж по-близо до велико Търново? Цената е прекалено висока за такива разходки по-пътищата от и до Сф

# 502
  • София
Направете си серклажа при Христов и почивайте. Знам, че е много трудно. С втората бременност едва не загубих бебето в 19с. Д-р Христов го спаси. Всичка при мен беше наред и честно казано не съм лежала изобщо, но пак казвам при мен нещата бяха наред. Сега с трета бременност повече почивам, но главно заради сезона и повечето умора с тази бременност.
Не е ок толкова да пътувате като цяло. Намерете някой във вашия град да ви следи. Не се напрягайте толкова. На д-р Христов можете да имате пълно доверие - много отговорен и адекватен лекар е. Недейте и да живеете в страх. Лека бременност и прескрасен финал ви желая?

# 503
Много ви благодаря, момичета за съветите и пожеланията Heart  Имам доверие на д-р Христов, да, вярвам, че е най-добрия. Просто ми е трудно в моя град впоследствие да имам доверие на някой, но дано имам повече късмет този път. За страха не знам, може би ще потърся помощ скоро, защото не знам как да се справя с това. А и близките ми очакват да имам всички отговори и ми идва в повече напрежението. В тази връзка, ако е удобно да ви попитам още нещо. Д-р Христов каза, че ЕТКО серклажа се разгражда за 3 месеца, аз тогава не задълбах в това, защото му имам доверие, но после нашите ме филмираха. Ако го правя в 13г.с. и се разгражда за 3 месеца, няма ли да е прекалено рано...със сигурност има логично обяснение, просто аз не попитах, а може би вие сте по наясно.

# 504
Толкова си преживяла, милата!
Нормално е да имаш притеснения! 
Ще продължа да пиша и на л.с.

Инак за 3-те месеца - не се притеснявай, сигурно е имал предвид, че конците се резорбират за толкова. Етко серклажът си държи до 9-ти месец, до датата на секциото! Даже трудно успяват да го отворят понякога. Имам 2 успешни бременности с такъв серклаж. Имам и 2 приятелки покрай поставянето му в болницата, също износили успешно с него.

Моля се всичко да е наред до серклажа ти, пожелавам много вяра и кураж!

# 505
Толкова си преживяла, милата!
Нормално е да имаш притеснения! 
Ще продължа да пиша и на л.с.

Инак за 3-те месеца - не се притеснявай, сигурно е имал предвид, че конците се резорбират за толкова. Етко серклажът си държи до 9-ти месец, до датата на секциото! Даже трудно успяват да го отворят понякога. Имам 2 успешни бременности с такъв серклаж. Имам и 2 приятелки покрай поставянето му в болницата, също износили успешно с него.

Моля се всичко да е наред до серклажа ти, пожелавам много вяра и кураж!

От цялото си сърце благодаря! Не мога да опиша колко имам нужда в момента от тази подкрепа и разбиране! Heart Наистина ми помагате много Simple Smile

# 506
  • Варна
Етко серклажа е буквално бетон за шийката Wink
Повечето изкарваме и с обикновен и с движение, а каму ли с Етко Wink
Движението зависи бих казала от това как се чувстваш ти. Първата бременност я пролежах, имах постоянни контракции и болки. Втората бременност работих до 6-ти месец, полежах си след това, просто защото бяха жеги , но си правих всичко и дори и шофирах до последния ден Wink Просто нямах такива контракции и най-вече притеснения . Вече знаех , че обилното ми влагалищно течение не е 100% изтекли води или бактерия 🤣
Пожелавам успешен финал !

# 507
Етко серклажа е буквално бетон за шийката Wink
Повечето изкарваме и с обикновен и с движение, а каму ли с Етко Wink
Движението зависи бих казала от това как се чувстваш ти. Първата бременност я пролежах, имах постоянни контракции и болки. Втората бременност работих до 6-ти месец, полежах си след това, просто защото бяха жеги , но си правих всичко и дори и шофирах до последния ден Wink Просто нямах такива контракции и най-вече притеснения . Вече знаех , че обилното ми влагалищно течение не е 100% изтекли води или бактерия 🤣
Пожелавам успешен финал !
Много ти благодаря! Успокояваш ме Heart

# 508
Аз съм от Варна и бях с обикновен серклаж направен от д-р Христов. След изписването спряхме да нощуваме във Велико Търново. Може би 6 часа след процедурата ще са много път. Може да останете в София за една нощ и после да се приберете, аз поне нямах проблеми. После не съм ходила на контролен преглед при д-р Христов именно заради дългия път, следях се при моя си АГ. Пускахме микробиология както бяха препоръчали в Надежда и само веднъж ми прегледа серклажа, да види дали всичко е наред. ФМ също си правех във Варна. Аз имах комуникация с д-р и му изпращах всичко на Viber. Издават болничен там.

Аз също родих наскоро в Надежда. Преместихме се в София, когато бях в 34та седмица и ме допроследи д-р Илиана Христова. Назначи ми дата за планово секцио в 38 + 3.

Вече като родих и ни изписаха, успяхме без проблеми да направим 6 часовия път до Варна с малката, правехме повече почивки.

Желая ти успех, в добри ръце си! Сигурна съм, че краят ще бъде щастлив😊

Здравейте, прекрасни дами. Четох доста в темите, но все пак имам доста въпроси и притеснения и се извинявам, ако ще задам досадни въпроси. Ако излезе чиста микробиология в понеделник д-р Христов ще ми прави ЕТКО. В 13 седмица съм. Имам две предишни загуби - в 21 седмица предизвикан аборт заради тежък сърдечен дефект и преждевременно раждане в 26г.с....бебето не оцеля. Не искам повече да ви натоварвам, затова ще спра с описанията. Установена беше на преглед при репродуктивен лекар година и половина след преждевременното раждане, че е скъсена шийката. И от тогава си знаем, че ще съм за серклаж. Тази седмица доктор Христов каза, че има дължина засега 3,13, но е отворена. Аз бях толкова тревожна, че сякаш нищо адекватно не успях да попитам. Знам, че звучи несериозно, но ми идва сякаш в повече напрежението и емоциите последната седмица. От Велико Търново съм и при прегледи до София ми се събират над 6 часа път общо. Притеснява ме дали ще може след това да пътувам за прегледи при д-р Христов. Дали ще може да ме наблюдава той или друг негов колега? Дали ще мога да родя в София и колко време е добре да бъда там. На този етап не мога да се преместя от 4я месец, но дали месец или два преди термин ще е достатъчно. Наистина ми е трудно да се доверя на лекарите в моя град. Ще имам проследяващ по ЗК (надявам се, в петък ще имам час и да видим, че са доста тънкообидни от посещаването на други лекари).  Но освен за преглед след серклажа трябва да ходя в София и за ФМ и ФЕ...д-р Христов каза, че не е много ок с моето пътуване и ще мислим месец за месец. Главата ми ще се пръсне...извинявайте за хаотичното писане. Та като цяло май ме вълнува има ли дами, които са пътували на сходни разстояния след серклажа? (Прочетох назад във времето няколко, но все пак) За какво трябва да внимавам при ЕТКО. Тази отворена от сега шийка трябва ли да ме притеснява и да направя нещо до понеделник. За режима след серклажа, навсякъде чувам за лежане, а д-р Христов каза "щадящ режим" и много се чудим ще може ли поне домакинските неща да си свършвам. Ако не може, разбира се, ще лежа и няма да мръдна грам.  И нещо, друго маловажно, което ми хрумва при тези, правили в Надежда издадоха ли ви болничен? Благодаря ви сърдечно и отново се извинявам за многото, дълги и хаотични въпроси.

# 509
Аз имах два късни аборта във 23 и 21 г.с. от гр.Шабла съм бях със серклаж Етко и пътувах всеки месец по веднъж до София.Защото във Варна никой не беше запознат със този серклаж през 2018.държаха се неадекватно.Пътувах легнала отзад.Нощувахме във София .Месец преди да родя имах много контракции достраша ме и останах на хотел до датата на секциото. При мен 600км.бяха само в едната посока.Отсядахме в хотел Таити.На 15 мин от Надежда с кола.Др Христов и на мен ми препоръча лек режим по време на бременността но аз от страх лежат през цялото време.Вече се замислям за втора бременност и не смятам този път толкова много да лежа.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт