Професионални серии за коса 146

• 57 915
  • 809
  •   1
Отговори
# 315
Melisande, аз точно така правя. И моята коса не долюбва много протеините и съм открила, че този метод работи при мен. Но пак зависи кой точно протеинов шампоан ще е. Харесвам много Ланза с бял чай.

# 316
Моля да споделите балансиращи маски за коса. Heart Eyes

# 317
  • Пловдив

————

Жижи ако косата няма проблеми една серия може да се ползва 3-4 месеца постоянно, но дори и при не проблемна коса, тя се насища и вече не е добре.
За да се къса косата, значи има точки (така наречени експлозия на кортекса) където косъма е почти прекъснат и при дърпане се къса. Трябва силна протеинова серия, а след нея силно хидратираща. Най-добре е 2-3 пъти силен протеин, след това хидратация, после пак така. Протеина ке зазадрави косъма, като вкарва протеин, а хидратацията ще “омекоти” протеина и нака косата няма да стои суха.
Магнолия,благодаря за съвета,ще се възползвам от него веднага,но би ли ми препоръчала по-конкретно какви продукти да редувам.На мен лично ми е много трудно да се ориентирам сред морето от марки  и затова когато ми допадне нещо си го ползвам дълго време,което обаче ,както стана ясно, не винаги е добре.

# 318
Аз май установих,че
косата ми иска протеин.
С хидратация краищата ми бухват и стърчат, стават сухи и твърди.
С протеин е доста по-добре.

# 319
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Имам въпрос към тези, закупили кутия ампули от терапията Cellula madre и концентрат. Количеството на концентрата не покрива количеството течност на ампулите. Какво правите с останалите ампули? Ако се купи нов концентрат пък, остава и не стигат ампулите.

# 320
Единият вариант е да купуваш ампули и концентрати и да си ги въртиш,като свърши едно го подновяваш,после другото.Другият,купуваш един концентрат и кутия ампули,след като свърши концентрата свесваш ампулите с вода докато приключиш и тях

# 321
  • София
Melisande можеш да комбинираш по този начин. Ама сигурна ли си, че недолюбва протеина? Казвам го, защото и аз така си мислех докато не пробвах различни протеинови серии и намерих такива, които работят много, много, много добре на моята коса. ❤

Така мисля.
В момента като протеин имам Redken Extreme шампоана който комбинирам с Sebastian Pentraitt балсам или синята маска pro fiber на L’oreal.

Oт шампоан лалга косата ми стана ужасна топка тел, също така не се разбра и с kerastase chronogiste който май дори не е протеинов.
Имах 2 минутния реконструктор на aphogee и реконструктурът със зелен чай, и с тях ударих на камък и ги подарих.
Само с терапист дотук получавам добро измиване но там протеина е мек.
Чудя се дали да пробвам архитект на керастаз или ще ми дойде мн хард?

# 322
  • София
Melisande с 2минутния реконструктор се видях в чудо, но благодарение на една мацка тук изпробвах реконструктора като го запечатвам с балсам на Лалга и стана супер. Лалга ползвам само шампоан и балсам от дъжд на вятър - 1 път на месец, два 😄 Редкен екстрийм е хард протеин и не посмях да се блъскам с него. Но много приятно ме изненада Олиосета с Камелия - имам маската и шампоана - маслена серия е с протеин. Ако не ти се рискува, бих ти пратила отливки за проба. Относно Керастазките серии - ползвам ш+б архитект и маската тераписте като косата ми става чудна. Много добре се разбирам и със серията botu cure на kaypro - с растителни пептиди е. Сега гледам, че имат и малки разфасовка в Арлен по 100 мл. Ароматът е много тежък обаче, но съм свикнала. Но тук е моментът да подчертая, че аз никога не повтарям миенета с едни и същи продукти, а ги редувам - хидратация, протеин, баланс и т. Н.
Косата ми е топлинно третирана ежедневно и е жадна, но вече е в много прилично състояние. 💐

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 08:11 от Acquadigioia

# 323
Alfaparf celula madre концентрата е 150 мл : 25 мл =6 пъти (терапия) ампулите са 12 броя ,ако си купите още един концентрат идеално пасва ,аз така направих ,не знам ако използвате повече количество концентрат ...

# 324
Момичета спите ли на калъфки от коприна?
Влезна ми тази муха в главата и сега търся да си купя такава калъфка.

# 325
Ако щеш вярвай, но от няколко дни го мисля това... Май в English home, съм виждала копринени калъфки.
Знаете ли други места, където продават?

# 326
Здравейте момичета, тази седмица доста четох тази и по-старите теми, водих си записки Laughing и се сдобих с:
Керастас Денсифик - Ш и М
Redken extreme - Ш, Б и М
Керастас Oleo Relax - Ш
Керастас Архитект- Ш и М
Керастас Цимент млякото за термозащита

И сега ще поръчвам:
Коприната на Чи
Мароканоил - маската с кафява капачка

Косата ми е права, гъста, боядисвана, изправям я с преса, не цъфти. Търся обем и уплътняване на косъма, както и да е една идея по-нехвърчаща (на снимката по-долу съм с прикрити вафли за обем). Мия я 2 пъти седмично.

Ясно, че тепърва ще купувам още много неща, щом съм се запалила по темата, но моля за няколко съвета да не правя грешките на начинаещите с професионална козметика:
1.  Трябва ли да взимам още хидратация или сериите по-горе са достатъчно балансирани? Докато се ориентирам какво ми казва косата мисля ги да редувам- 1) Redken extreme, 2) Архитект, 3) Денсифик, 4)Релакса заедно с Мароканоил и след 4 къпания пак отначало;
2. Коприната на Чи достатъчна ли е за термозащита или трябва да слагам и цимента заедно с нея?
Скрит текст:
Приемам препоръки какво друго да поръчам (или какво да променя) за да може да ми е по-добър старта Hug

# 327
  • Някъде по Дунава
Alfaparf celula madre концентрата е 150 мл : 25 мл =6 пъти (терапия) ампулите са 12 броя ,ако си купите още един концентрат идеално пасва ,аз така направих ,не знам ако използвате повече количество концентрат ...
Благодаря. Така ще направя. Имах от размяна ампули и концентрат за блясък и подхранващия. От този за блясък не видях особен ефект, но след подхранващия е супер косата, а сега терапията е намалена в Арлен. Лошото е че и еластисайзъра е намален и пак ще дам една сума за косата Simple Smile

# 328
Ако щеш вярвай, но от няколко дни го мисля това... Май в English home, съм виждала копринени калъфки.
Знаете ли други места, където продават?

Намерих тези два магазина, но цената е висока. Става въпрос за едностранни калъфки и 60 лева за 1 брой ми е скъпо сега и затова реших вас да попитам от къде се снабдявате с такива калъфки и дали не знаете по-евтини места.

https://homeslinen.com/bg/product/i6932?fbclid=IwAR013Flf17F79kM … WWvo0rQTCEcHaEleU

https://www.amazon.co.uk/LILYSILK-Pillowcase-Underside-Hypoaller … oduct_top?ie=UTF8

# 329
Да спя. Чудесен е ефекта. По толкова са 60 лв. Скапват се бързо при това и трябват нови 60 лв. Но ефекта върху косата и особено бръчките на лицето е добър.

Общи условия

Активация на акаунт