Професионални серии за коса 146

• 57 906
  • 809
  •   2
Отговори
# 360
Понеже не съм от София и поръчах копринената калъфка, прежалих парите, в името на красотата.
Ще пиша като мине поне месец от ползването.☺️

# 361
Побут Blush
И още нещо да попитам- продуктите за термозащита само по дължините ли се слагат или може и в корените?
Здравейте момичета, тази седмица доста четох тази и по-старите теми, водих си записки Laughing и се сдобих с:
Керастас Денсифик - Ш и М
Redken extreme - Ш, Б и М
Керастас Oleo Relax - Ш
Керастас Архитект- Ш и М
Керастас Цимент млякото за термозащита

И сега ще поръчвам:
Коприната на Чи
Мароканоил - маската с кафява капачка

Косата ми е права, гъста, боядисвана, изправям я с преса, не цъфти. Търся обем и уплътняване на косъма, както и да е една идея по-нехвърчаща (на снимката по-долу съм с прикрити вафли за обем). Мия я 2 пъти седмично.

Ясно, че тепърва ще купувам още много неща, щом съм се запалила по темата, но моля за няколко съвета да не правя грешките на начинаещите с професионална козметика:
1.  Трябва ли да взимам още хидратация или сериите по-горе са достатъчно балансирани? Докато се ориентирам какво ми казва косата мисля ги да редувам- 1) Redken extreme, 2) Архитект, 3) Денсифик, 4)Релакса заедно с Мароканоил и след 4 къпания пак отначало;
2. Коприната на Чи достатъчна ли е за термозащита или трябва да слагам и цимента заедно с нея?
Скрит текст:
Приемам препоръки какво друго да поръчам (или какво да променя) за да може да ми е по-добър старта Hug

# 362
Някой дали е ползвал Redken All Soft балсама?
Може ли мнение за него?
Много добра хидратация, с протеинов комплекс в състава. Балсамът е гъст, почти с консистенция на маска. Икономичен е. Напоява косата, разплита я и при мен не губи от обема си. Скоро не съм го ползвала, но нямам спомен чак да разлигавява косата, ако това е търсения ефект, зависи и с какъв Ш се комбинира.

# 363
  • София
Побут Blush
И още нещо да попитам- продуктите за термозащита само по дължините ли се слагат или може и в корените?
Здравейте момичета, тази седмица доста четох тази и по-старите теми, водих си записки Laughing и се сдобих с:
Керастас Денсифик - Ш и М
Redken extreme - Ш, Б и М
Керастас Oleo Relax - Ш
Керастас Архитект- Ш и М
Керастас Цимент млякото за термозащита

И сега ще поръчвам:
Коприната на Чи
Мароканоил - маската с кафява капачка

Косата ми е права, гъста, боядисвана, изправям я с преса, не цъфти. Търся обем и уплътняване на косъма, както и да е една идея по-нехвърчаща (на снимката по-долу съм с прикрити вафли за обем). Мия я 2 пъти седмично.

Ясно, че тепърва ще купувам още много неща, щом съм се запалила по темата, но моля за няколко съвета да не правя грешките на начинаещите с професионална козметика:
1.  Трябва ли да взимам още хидратация или сериите по-горе са достатъчно балансирани? Докато се ориентирам какво ми казва косата мисля ги да редувам- 1) Redken extreme, 2) Архитект, 3) Денсифик, 4)Релакса заедно с Мароканоил и след 4 къпания пак отначало;
2. Коприната на Чи достатъчна ли е за термозащита или трябва да слагам и цимента заедно с нея?
Скрит текст:
Приемам препоръки какво друго да поръчам (или какво да променя) за да може да ми е по-добър старта Hug
Според мен всички серии, които ползваш, без Олео Релакс са протеинови и може на косата да ѝ дойде доста протеина. Може да пробваш да ползваш протеинов шампоан с хидратираща маска - напр. Архитект или Денсифик с маска Мароканоил. Също така да добавиш някой хидратиращ шампоан към колекцията, за да редуваш, напр. Joico Moisture.

# 364
Аз имам казус Simple Smile
Последно време усещам дължините си по-сухи, особено в деня след миене. Обаче, ако използвам по-силна маска, за да са ми добре дължините, много бързо ми се залепва косата за скалпа (не нанасям там, от тежестта вероятно).
Имате ли някакъв съвет как да процедирам, че в чудо се видях последно време Grinning

Същия казус имам и аз, само че откакто си боядисах дължините с Пермес в 6-ца (естествения ми цвят). Мих с дпш, ползвах и еластисайзър, но след всяка (изпитана и любима) серия косата ми седи бухнала и суха. Редуцирах сешоара и дърпането с четка,  каквито и финиши да слагам на суха и на мокра коса, все зле. Даже не мога да разбера какво и липсва, но вчера от влагата беше фризи ад, само връзването ме спасява.
*косата ми е слабо третирана, в добро състояние, прав лъскав косъм, скоро я и подстригвах тъй че е свежа.

# 365
Момичета ползвате ли четка за коса на Mason Pearson? И ако да от къде си я купихте? На официалния им сайт пише че имат дистрибутор тук, но чак не ми се вярва. Моля споделете опит и наблюдения, ако имате такива.

# 366
На мен боята на Пермес ми действаше ужасно. Много ми пресуши косата. Една туба я ползвах на два пъти и все такъв беше резултатът. От Вела МЕ+ съм много по-доволна.

# 367
Pro longer протеинова серия ли е?
Имам Ш и М,ами много съм раздвоена един път косата е ок, на следващите няколко пъти бухнала ,суха в крайщата . Ползвам ги 2-3 пъти в месеца (все не им идва реда от толкова други) .

# 368
Аз съм много доволна от Пермес, обаче последният път се боядисах с Вела Илумина, може тя да е deal breaker-a. Като се замисля, преди това косата ми беше идеално балансирана.
Също съм ниво 6, сешоар 2-3 седмично, средна гъстота и тънък косъм.

# 369
Дами, шампоанът Kérastase Specifique Bain Prévention ( против косопад) протеинов или хидратиращ е ( или не може да бъде категоризиран по подобен начин) ? Ползвам го няколко пъти и забелязвам, че дължините ми стоят бухнали и сухи. След шампоанът слагам Moroccanoil Repair маска.

# 370
  • виртуално
Pro longer протеинова серия ли е?
Имам Ш и М,ами много съм раздвоена един път косата е ок, на следващите няколко пъти бухнала ,суха в крайщата . Ползвам ги 2-3 пъти в месеца (все не им идва реда от толкова други) .
Аз го ползвам, но с маската Vitamino Color Resveratrol. Доволна съм от резултата.

# 371
  • Пловдив
Здравейте!
K water на какъв парфюм мирише?

# 372
На никакъв. Леко на цитруси.

# 373
Gebura
Обем и уплътняване ще видиш само от Дензифик.Редкен и Архитект са горе-долу еднакви като действие,за мен единият е излишен,но така или иначе си ги взела,редувай ги.Олео релакс не знам защо ти е с тези масла,по-добре да беше инвестирала в някаква хубава чиста хидратация.Цимента добре,но ти трябва и хидратиращ финиш,за да го ползваш след кафявата капачка.Термозащита може да слагаш от корена до върховете,но няма смисъл,освен ако не си перхидролено руса,а ти не си.Горе-долу на нивото на очите ти е най-късия пласт май,започвай от там да нанасяш.
Схемата според мен не е много добра.Аз бих редувала 3,4,1,3,4,2...нещо такова.Като завъртиш веднъж,ще видиш на къде вървиш и какво трябва да промениш.Трите протеина един след друг ще ти дойдат много си мисля,но ти познаваш косата си по-добре

Lollaa Peach според мен наблегнете на балсамите и разредете ползването на маските.
Една и съща серия не се държи по един и същи начин при сухо/влажно или топло/студено време

# 374
Една и съща серия не се държи по един и същи начин при сухо/влажно или топло/студено време
Говори ми, последния път от Архитекта и Цимента толкова мека коса си докарах и нищо от типичната жилавост, която съм получавала от тях, че се чудех какво съм си сложила на главата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт