Професионални серии за коса 146

• 57 777
  • 809
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, искам да ви споделя опита си с Kerastase Genesis. Първия път сложих балсама на подсушена коса и останах под шапка около 1/2-1ч. След като измих, чувствах косата много суха. Следващия път го ползвах за няколко минути, както е указанието и резултата беше много по- добър. Бихте ли ми казали вие колко време седите с маските- по указанията или по- дълго. И конкретно с Kerastase Resistance masque force architect. На нея пише 5 мин- може ли да се стои повече под шапка?
Моля ви също да ме посъветвате този шампоан на Олиосета с какво мога да го комбинирам и дали е подходящ за измиване преди естилисайзер?

За балсама не знам и не мога да кажа  ,но шампоана мога само да го похваля.
Много съм доволна
На Генезис ли? А с какви балсами/ маски го комбинирате?

# 631
Момичета, искам да ви споделя опита си с Kerastase Genesis. Първия път сложих балсама на подсушена коса и останах под шапка около 1/2-1ч. След като измих, чувствах косата много суха. Следващия път го ползвах за няколко минути, както е указанието и резултата беше много по- добър. Бихте ли ми казали вие колко време седите с маските- по указанията или по- дълго. И конкретно с Kerastase Resistance masque force architect. На нея пише 5 мин- може ли да се стои повече под шапка?
Моля ви също да ме посъветвате този шампоан на Олиосета с какво мога да го комбинирам и дали е подходящ за измиване преди естилисайзер?

За балсама не знам и не мога да кажа  ,но шампоана мога само да го похваля.
Много съм доволна
На Генезис ли? А с какви балсами/ маски го комбинирате?

Да на генезис , в момента го комбинирам с балсам за боядисана коса на Keune .
Маска рядко слагам , но не съм ползвала нищо на професионална серия от маските
Мисля да пробвам пак нещо на керастаз от маските.

# 632
Момичета има ли разлика между тези двете масла освен цената  

# 633
Момичета има ли разлика между тези двете масла освен цената  

Няма! Просто едното е с дозатор за удобство. Аз взех от по-евтиният вариант и е много неудобно за нанасяне. Иначе олиото е божествено 🥰

# 634
  • София
OliaMirchovska ти си направо герой Simple Smile а аз си миксля, че никой не му се чете толкова. Оказва се, че не мога да пиша кратко, все се разпростирам Laughing Laughing
За L2 на Афоджи е лек и приятен спрей финиш, който преди години тук в темата беше голям любимец, защото съотношението качество/цена е много добро.
Това масло от ОЛХ е с много ниско съдържание на нерил ацетат, Розата е добре като състав.  Алтея вземат от някой български производител масло от безсмъртниче, странно ми е, че веднъж отговарят, че нямат представа /Как така нямат представа какво е съдържанието на етеричното масло!?!?! Това е задължително/ какъв е процента Нерил Ацетат, веднъж посочват какъв е. Да кажем, че този който е писал, че няма информация - е някой не в час.  Защото като цяло продуктите им са добри, ползвала съм и шампоан и балсам техен. Длъжни са да предоставят състав на етеричното масло, ако не могат - става въпрос за всяко етерично масло, защото то следва да получи сертификат за състав при изследването му, това не е ок.

Milla_11 виждам, че пишеш масло от таману. Това е базово масло, то си е мазно. Също е много хубаво, но ако сложиш от него, няма да може а не го измиеш. Можеш да използваш като маска за еднократна употреба в съотношение - 2 - 3 с.л. масло таману, едно малко палче като малко грахче Мумийо, 4 капки лавандулово масло и 4 капки масло безсмъртниче. Смесваш таману и мумийо, като се разтвори добавяш етеричните масла и нанасяш на скалпа като преуош. Стоиш няколко часа и измиваш. Аз понякога и така го ползвам, само че с други базови масла.
Маслото, което пиша в статията си е тамян - моето е на Алтея.

bekig44 Керастаз Специфик си е точно противокосопаден шампоан, Керастаз Генезис също има действие към подобравяне на състоянието на фоликулите, защото и той съдържа Аминексил както и противокосопадния, но докато първия /Специфик/ е насочен изцяло към спиране на косопада, то Генезис цели, освен стопиране на косопада, но и спиране накъсването по дължините - тоест борба с експлозиите по кортекса. Но докато Специфик е по-скоро неутрален шампоан и начина, по който се усеща косата зависи повече от маската/балсама, който ползваш, то Генезис си е специфичен шампоан, който се грижи и за дължините, съответно в един момент следва да се смени с друг продукт и после пак да се върнеш на него. Косата е взела достатъчно. Съветвам те, ако все още има косопад - вземи от противокосопадните ампули на Лореал, или на Матрикс, или на Керастаз - те и трите са със Аминексил, която е точно протикосопадната съставка. Използвай ампули и премини към други шампоани.
Кюн са хубави продукти - аз харесвам сериите им Со Пюър. Боята, обаче им е много силна, макар че русокоските я харесват.

За Вълшебството ако си вземете 2 мл. безсмъртниче и 1 мл. роза ще ви стигнат поне за 4-5 спрея от по 150 мл, може и повече даже. Самите флорални води са в по-големи количества като цяло. Дори можете да си направите двойно количество /300 мл./ като удвоите съставките.

-------------------------------------------------------------------------------------
Аз да кажа, че съм мушнала в кошницата два продукта на ELEVEN AUSTRALIA  и мисля да ги пробвам. Скоро ми се беше мярнал код за 15% отстъпка от ненамалени продукти в Арлен, но не го виждам сега.

# 635
Пробвайте с FT15 или RAYA15.

# 636
Аз чакам Рибите да пуснат промоция, че съм натоварила количката.

Това ми излезе на мен за Арлен,незнам дали и другите са активни.

# 637
Мagnollia, четем, четем и записваме Heart Eyes Аз също съм доволна от Алтея, намирам ги за симпатичен бранд и затова реших да рискувам с поръчка от тях, като се надявам все пак маслото от безсмъртниче да е подходящо за вълшебството. Остава ми да се разходя до близката Берьозка за мумие. Когато споделих на майка ми за твоята отвара тя веднага си спомни за въпросните "сълзи на скалите" и каза, че по комунистическо време било много популярно в козметичните салони да се предлага маска за лице с мумие, която имала чудотворни антиейдж свойства.
Усещането за косата след Kérastase Specifique Bain наистина зависи от продукта, който се ползва след него. Мъчих се след него да слагам repair маската на Мароканойл, но косата ми изглеждаше суха, а на допир твърда и груба. Днес нанесох Kerastase Nutritive Masquintense Irisome маска, после преди сушене термото Lincroyable Blowdry Lait и косата ми изглежда и се усеща гладка и мека. За съжаление отново ми изпадаха ужасно много косми в банята, направо ми се плаче, но силно се надявам Вълшебството да помогне.
Олаплекс 3,4,5 и 6 протеинова, хидратираща или балансирана серия ли е?

# 638
Момичета, как действате с маските/ балсамите на Керастаз? Точно време по указание ли ги държите? И също как редувате сериите- веднъж балансирана, веднъж протеинова, веднъж хидратираща или?
Също ще помоля, ако меже да споменете стъпките в поредност: преуош/ шампоан/ балсам/ маска и после финиша (спрей- балсам ли е финиша?) и термозащитата, така ли? Много ще съм благодарна, ако някой отдели от времето си да ми отговори и обещавам да наваксам възможно най- бързо! еВодя бележки, но ми е трудно да наваксам🤷🏽♀

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 20:58 от OliaMirchovska

# 639
  • Някъде там
Здравейте, днес ходих до био магазинчето до работа да си взема продукти за Вълшебството.
Направо ми стана лошо като ми каза цена от 104 лева а нямаше два от продуктите. Отказах се, ще търся от другаде продуктите.

# 640
Здравейте, днес ходих до био магазинчето до работа да си взема продукти за Вълшебството.
Направо ми стана лошо като ми каза цена от 104 лева а нямаше два от продуктите. Отказах се, ще търся от другаде продуктите.
Толкова излизат. Аз поръчах от Алтея.

# 641
  • Някъде там
Толкова излизат. Аз поръчах от Алтея.
И тези продукти бяха на алтея, множко ми се вижда.

# 642
Момичета, как действате с маските/ балсамите на Керастаз? Точно време по указание ли ги държите? И също как редувате сериите- веднъж балансирана, веднъж протеинова, веднъж хидратираща или? Водя бележки, но ми е трудно да наваксам🤷🏽♀
Ползвам единствено маски за коса, като ги държа според указаното време или плюс няколко минути, ако се замотая в банята, но не седя с тях с часове. Олаплекс 3 и Еластайзер държа с часове, нощ, колкото изкарам.

# 643
  • София
Аз взех:
1. мумиото от Берьозка за 2 лв
2. Розово масло взех от един бг магазин в The mall, увериха ме че е хубаво, 0,5 мл е и цената е 29 лв

3. Масло от безсмъртниче поръчах от сайта който Магнолия предостави за да съм сигурна в количеството нерил ацетат . Взех малкият вариант, 2мл, с доставката излиза 40 лв
https://arometera.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82% … 0%BC%D0%BB-detail
4. Лавандулова и розова вода от ДМ, излизат около 10 лв двете

Останалите 2 съставки още не съм набавила.
Масло от тамян видях че има в зоя, за масло от лавандуша бих се радвала да получа предложения за гр. София както и идеи от къде мога да се снабдя със шише с пулверизатор подходящо за целта (нямам в нас)

# 644
И аз мисля, че има по-евтин вариант и ще пробвам с етеричните масла от https://www.eterika.eu/
Може би ще пропусна безсмъртничето и розовото, защото са ми много скъпи.
Поръчах на приятелка в София да ми вземе мумио и да ми прати, защото съм в провинцията.
Мисля да импровизирам 😀

Общи условия

Активация на акаунт