Любители на Котки - Тема 157

• 32 220
  • 749
  •   1
Отговори
# 570

Помощ! Дайте акъл!
И колко е горд!? Почна да го прави, след като пресадих цветята.

Колкото повече забраняваш и се караш - толкова повече прави напук. Оставила съм моетл на свобода и щетите са по-малко. Нормално е да ги "изследва" след пресаждане, защото новата почва мирише, а и е имало разместване. Не се карай, ще копне пак и ще му омръзне.
По принцип си права. И това ми е подхода към котките. Обаче виж от днес снимката Simple Smile даже Ванчо се беше изакал .... при чиста тоалетна. Махнах големите саксии. Сложих купички със спрея срещу котки. Но няма да спят довечера в хола ....

# 571

Биг брадър наблюдава Joy

# 572

Има резон Joy

# 573
  • София
Kekāomakaliʻi, у нас са 3бр с 2 тоалетни. И двете са сложени в банята. Всеки ходи където свари. Ползвали сме и бентонит, и силикон, в момента са с дървени пелети. Не са имали драми с пълнежа, но наистина не се знае кое произведение чие е. Grin  Как се чете новият ти ник?

# 574
Във всеки случай - пазете каналите от попадане на   Бентонит, силикон. Пелетите знам казват, че може в тоал. Но все пак има риск от задръстване.... не бих си го причинила

# 575
Във всеки случай - пазете каналите от попадане на   Бентонит, силикон. Пелетите знам казват, че може в тоал. Но все пак има риск от задръстване.... не бих си го причинила
Може ли акото с полепналия силикон да се изхвърля в тоалетна?

# 576
Не!
Силиконът си е силикон. С и без ако Simple Smile
Освен ако на опаковката не е изрично отбелязано, не бих го направила.

# 577
На моето, тоалетна му е в корирода, точно заради канала в банята. Чистя всеки ден песъчинки.

# 578
Вет изрично ми каза колкото са котките, тоалетните + 1. Подготвях почвата вкъщи да вземем и едно от "невидимите котета", но на този етап това ме спря. Избрала съм мястото на втората тоалетна, но не съм я поръчала. За трета категорично не мога да намеря място. Още повече, че у нас баните с тоалетните са малки помещения, заедно са и когато някой ползва банята, изнасяме цялото котешки оборудване в коридора. Но и той не е голям. Grinning
Нищо не хвърлям в тоалетната чиния. Не ми се рискува.

# 579
  • София
Нищо ѝ няма на тоалетната от растителните постелки, те се разпадат при намокряне, може да си направите експеримент.
Това беше един от основните аргументи да ползваме такъв тип, преди със силикона - всеки ден найлончета се изхвърляха в кофата, не ми харесваше.

# 580
  • София
Нищо ѝ няма на тоалетната от растителните постелки, те се разпадат при намокряне, може да си направите експеримент.
Това беше един от основните аргументи да ползваме такъв тип, преди със силикона - всеки ден найлончета се изхвърляха в кофата, не ми харесваше.
Аз също ползвам растителна тоалетна, която през ноща е в банята, а през деня на терасата. Почистваме и изхвърляме директно в тоалетната, няма засега проблеми. Наистина се разпадат парченцата, които са извън банята, ако ги намокря при къпане или почистване.
Днес Страх сме си определили, че има рожден ден. Не знаем със сигурност кога е, но децата си избраха този ден.
Считайте се за виртуално почерпени Simple Smile

# 581
  • София
Малкият за момента използва и двете тоалетни Simple Smile Големият е капризен и иска само бентонит.
Купувах някаква френска постелка май... развалиха я нещо... цялата баня ми стана бяла, вкл. и лапите на старчето.
Сега му взех лидълски камъчета. Старчето не признава нищо друго. А съм го пробвала с какви ли не постелки.

# 582
  • София
Честит рожден ден на Страх! Birthday  Balloon  Tada

И Преслава тези дни става на 1 годинка. Даже вчера си мислех дали да не определя 15-ти за рожден ден - хем е на средата на април, а тя е родена някъде през април, хем беше рождения ден на татко.

Вет изрично ми каза колкото са котките, тоалетните + 1. Подготвях почвата вкъщи да вземем и едно от "невидимите котета", но на този етап това ме спря. Избрала съм мястото на втората тоалетна, но не съм я поръчала. За трета категорично не мога да намеря място. Още повече, че у нас баните с тоалетните са малки помещения, заедно са и когато някой ползва банята, изнасяме цялото котешки оборудване в коридора. Но и той не е голям. Grinning
На теория е така. На практика няма проблем всички да използват една тоалетна. С две са по-щастливи, защото обичат да вършат работите си "разделно" Simple Smile, но и с една се примиряват.

И когато бях със соева, пак изхвърлях отпадъка в боклука. При по-големи буци, тоалетната се запушва. Да, след половин час вече се е разтворило, но ако се наложи човек да използва през това време тоалетната е много неприятно.

Kekāomakaliʻi, за мен бентонитите на Лидл и Кауфланд (тяхната марка) са ужасни. Топките не са стегнати, разпадат се при вадене и остатъкът много бързо се вмирисва.

Снощи, без да се усетя, съм сложила "мъжките" купички много близо една до друга. Сипах храна, сложих малко по-нататък на дамите, защото така по-малко ги гонят и едва тогава ги погледнах как са се наредили плътно един до друг, за да си стигнат купичките. Joy  Хубаво, че наблизо имах телефон, че да ги снимам. За качеството на китайския телефон не ми се говори, но пък гледката беше ... Joy

Интересно, че Наско винаги яде прав. Joy 

Да ви кажа и за "овчарското куче" Наско. През нощта ходих до тоалетна и на връщане Киро се измъкна от стаята. Така ми се спеше, а колкото и да го виках, не искаше да дойде. И тогава Наско отиде при него, захапа го съвсем леко и кратко отзад по врата и започна да го побутва да върви - ту от ляво, ту от дясно. Точно както кучетата насочват стадото с овце. Joy  И го прибра. Joy  Много е интересен! Ако някой се сбие, отива и защитава по-беззащитния. Ако някой мяука, веднага отива на помощ. Снощи Богдана измяука много тревожно. Надявам се да е сънувала нещо, а не да я боли нещо. Отиде при нея и я близна няколко пъти, за да я успокои.

# 583
  • София
Kekāomakaliʻi, за мен бентонитите на Лидл и Кауфланд (тяхната марка) са ужасни. Топките не са стегнати, разпадат се при вадене и остатъкът много бързо се вмирисва.
Ох, карам на това, което старчето приема. Чистя често. Когато свърши лидълските камъчета ще видя какво да му взема.
Купувах Bensan, но последният път не останах доволна. Много цапаше.
https://shop.zoosviat.net/koteshki-toaletni/1297-bensan-bensan-b … toaletna-5kg.html

Дъщеря ми за малкото: "Защо му купувате скъпи играчки? Торбичка за 10ст върши същата работа."
Скрит текст:

Голяма забава беше.

# 584
А Закари умира от страх от шум на торбички. Ето, го-една идея по-близо до градината

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 21:33 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт