"Искам си нещата"

• 9 953
  • 262
  •   1
Отговори
# 195
как може да има толкова скопени мъжоря, акъла ми не го побира. Разликата м/у "подарявам" и "давам за временно ползване" е било редно да се уточни в началото. Съгласна съм, че телефон и лаптоп биха били по-скъпи, но нали той САМ, ПО СВОЕ желание ги е "подарил"? Тя сега какво да каже- върни ми времето, което съм инвестирала в теб, "щото беше подарък" ли?! Пълен селски михлюзин; добре, че си се отървала навреме!

# 196
Оф, то че е смешно това с искането на подаръците, смешно е, ама не мога да се начудя колко жени има, които са склонни да сложат от едната страна на везната чувства, емоции, време, които представят за нещо суперценно, срещу лаптоп и телефон втора ръка, дето общо може да са под 1000 лева нови. Нали, щом си искаш това, върни ми тия чувства, дето уж са много ценни. Евтино е положението май.

# 197
Имам приятелка, която взима всичко втора употреба от мъжа си-телефони, лаптопи, техники, всичко. На него му купува ново, на нея винаги старото. Ей такова... 😀

# 198
Винаги при раздяла съм отделяла подаръците и съм ги връщала. Отделен е въпросът, че мъжете са държали да ги задържа. Но да се правя на умряла мишка, особено пък в случая с лаптоп и телефон не е в моя стил. Не би ми минало и през ума да задържа подобни вещи, не че съм и изпадала дотам да ползвам стария телефон на гаджето или пък да ми купува лаптоп.

# 199
Аз па имам приятелка, която преди има-няма 10 години, като се раздели с дъртото си гадже, дойде в нас докато си намери нейно жилище - чичото освен че не ѝ е взел подаръците, ѝ беше дал 15 бона еУро на раздяла, да имала, докато си стъпила на краката. (тва е истинска история, която съм видял от 1 ред - не е чух/някой каза)

Ей тва е гадже. Вашите не са.

# 200
  • София
Подаръците със срок на подаряване ли вървят?
Не знаех.

# 201
Тоя ще е измекяр на измекярите – дал ѝ стария си телефон като си купил нов и сега си го иска обратно. Старият си телефон. Сигурно и с лаптопа е нещо подобно. Ба и смешника, луд ще го направя такъв. Laughing

# 202
  • София
Не оставам с впечатление, че драмата на авторката е, че трябва да върне вещите, а тъпото отношение, за което искането им обратно говори. Ама цялато работа ми напомня на темата за плащането на сметката - ти му обясняваш, че е важно отношението, а то си жали петте лева Joy

# 203
Такова мислене "ще го позлвам докато сме заедно, после ще го върна" показва отношението и на двамата към връзката. Няма значение дали става дума за мече, лаптоп или Х6-ца. Въпросът е принципен- бившия ми подари телефон, не си го е поискал след това. И аз не съм го карала да го купува; моя се счупи и той ми го донесе. Как да го тълкуваме- толкова съм горда, че видите ли ползвам и мъжа, и вещите временно или "съм осребрила отношенията". И аз съм подарявала, не съм се сещала да си искам после нещата. Стиснатостта не е помогала никому в живота!

# 204
Не оставам с впечатление, че драмата на авторката е, че трябва да върне вещите, а тъпото отношение, за което искането им обратно говори. Ама цялато работа ми напомня на темата за плащането на сметката - ти му обясняваш, че е важно отношението, а то си жали петте лева Joy

Ако беше в това драмата, щеше да му ги засили и да забрави, както направих аз навремето. Най-малкото щеше да го упомене изрично в темата, а може би едва ли щеше да пусне такава. Драмата на авторката е, че не иска да се разделя с въпросните вещи, поне с такова впечатление оставам.

# 205
А според мен, тя може би е нямало да ги приеме, ако е била предварително уведомена за срочността на ползването.

# 206
  • София
Скрит текст:

Ако беше в това драмата, щеше да му ги засили и да забрави, както направих аз навремето. Най-малкото щеше да го упомене изрично в темата, а може би едва ли щеше да пусне такава. Драмата на авторката е, че не иска да се разделя с въпросните вещи, поне с такова впечатление оставам.

Може, може... не е много ясно от оскъдните постове на авторката, но приемам, че може и аз да греша. Но пък повечето пишещи тук определено отношението ги възмущава, не ги притеснява загубата на големия вещови капитал.

# 207
Абе той момъка ако се напъне, ще си иска и вечерята от снощи. Бих му върнала лаптопа от 4-тия етаж през терасата. Пък да слага матраси, дюшеци, да разпъва чаршафи ако иска, но ще целя в главата.

# 208
Ами, не, не слагаме подаръците на една везна с чувствата (по-горен коментар). Точно "хора" (това не е до пол) като въпросния явно го правят.
От личен опит мога да кажа, че НИКОГА не би ми и хрумнало да си искам каквото и да е подарено на някого назад. Особено пък от толкова близки хора. Какво би ми върнало това, какво бих получила като положителна емоция? Задоволство, че съм хвърлила чувства и време на вятъра, но не съм се прецакала поне финансово? Леле, страшна победа!
Не е до цената им, до манталитет е. Точно, защото съм влагала винаги емоции и чувства, затова не искам обратно нищо дарено. И каквото имам подарено си го пазя с обич.
Ако са били изрично дадени за временно ползване е друго вече. Също и за годежни пръстени/семейни бижута/коли и имоти е отделен въпрос.
Много зависи и как точно са били поискани обратно тези вещи. Но щом и дрехи и парфюми иска обратно, ясен е този човек.

# 209
  • София
Авторката е в ступор от постъпката, не, че трябва да върне два парцала и стар телефон.
И аз бих била.

Грозно е, тъпо, унизително и немъжко .

Rf22, ти би ли си искал неща, които си подарил?

Общи условия

Активация на акаунт