No contact - вашият личен опит, мнения, съвети

• 3 811
  • 99
  •   1
Отговори
Привет!

Пускам тази тема с идеята някой да сподели неговият опит с правилото ‘no contact’ или ‘без контакт’, това, което се изразява в липсата на контакт с бивш партньор, било с надежда за възстановяване на връзката или напълното й забравяне.
    Аз по-скоро имам конкретни въпроси относно това, за които ще се радвам, ако някой сподели опит, а именно - колко дълго време продължи липсата на контакт при вас (седмици, месеци), какви бяха чувствата и емоциите, които минаваха през вас в това време, изпитвахте ли страх, че той/тя ще Ви забрави и преживее, с каква нагласа отсрещния човек е прекратил връзката - ако е било със заявка, че повече не желае нищо общо с Вас, липсата на контакт променила ли е мнението му, другият човек ли Ви потърси пръв или Вие него, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 1
  • София
Когато приключа отношения с някого, независимо дали романтични, приятелски, бизнес и д-р., прекратявам всякакъв контакт и забравям за съществуването му. Винаги съм процедирала така. Поддържане на контакт ми изглежда отчаяно и жалко.

# 2
  • София
колко дълго време продължи липсата на контакт при вас (седмици, месеци), какви бяха чувствата и емоциите, които минаваха през вас в това време, изпитвахте ли страх, че той/тя ще Ви забрави и преживее, с каква нагласа отсрещния човек е прекратил връзката - ако е било със заявка, че повече не желае нищо общо с Вас, липсата на контакт променила ли е мнението му, другият човек ли Ви потърси пръв или Вие него, ще се радвам да споделите Simple Smile

Не съм имал много бивши гаджета, но винаги съм прекратявал контакта тотално - никакви писаници, поглеждания в соц. медиите, обаждания, преструвания на приятели и т.н. За мен е било ясно, че след като се разделим, бившата ми ще продължи напред в някакъв момент - ще си намери нов мъж, ще се влюби пак, ще спи с него и т.н. Това са нормални неща и дали ще се случат след 1 ден или след 1 години си е нейно решение. Според мен е изключително нездравословно за психиката да продължаваш да се интересуваш от това, какви ги върши бивш/а. Сега, ако случайно се засечем по улиците или на социално събиране, разбира се държа културно, поздравям и до там.

# 3
Да уточня - методът не се състои в това да се интересувате какво се случва с бившия/та, а да им дадете пространство чрез липса на комуникация и по този начин да ги накарате да им залипсвате.

# 4
Аз съм си с вродено чувство за това, че приключа ли с някой то е сега и завинаги.
Не търся, не гледам, не слушам, не ме вълнува.
В момента, в който някой ми опротивее, моментално той е умрял  за мен. В смисъл не съществува.
Дори да ми е болно, дори да съм ранена, горя всички мостове.
Аз си го разбирам като инстинкт за самосъхранение.
На мен ми помага.
Когато ми се случи след кратко време осъзнавам, че всъщност тези хора никога не са ми били необходими и правилно са оставени в миналото.

Да уточня - методът не се състои в това да се интересувате какво се случва с бившия/та, а да им дадете пространство чрез липса на комуникация и по този начин да ги накарате да им залипсвате.

Вие сериозно ли?
Какво ме интересува дали липсвам на хора, които очевидно не са били за мен?
Вие се опитвате да си оставите отворени вратички, дори когато другата страна може да  ги е затворила отдавна.

# 5

Я им залипсваш, я те забравят.

Чия е тази идея, на бившия ти ли? Според мен е просто начин да се откопчиш от човек, който не разбира от дума!

# 6

аз наистина не се интересувам какво се случва после
спирам да се интересувам и какво се е случвало докато сме били заедно, а аз не съм го знаела тогава
и не очаквам да залипсвам на някого - ако някой държи на мен, не къса с мен; ако аз скъсам - не държа на него повече - нищо сложно
а той, ако ми липсва, което за мен е нормално след дълга връзка независимо от отношенията в края й, остава мой негатив
пито-платено, край!

# 7
Абе, всички спирате всякакви връзки и контакти, забравяте, изтривате... Това обаче как става, ако сте в една среда, ако животът ви среща и след това. Според мен не е нужно човек да е на нож с бившия, няма проблем да се поддържат нормални цивилизовани отношения. Разведените родители как поддържат връзка?

# 8
Аз изобщо не разбрах идеята. Тк се разделяш с него за да започнеш да му липсваш, или той се разделя с теб и ти се надяваш да размисли? За мен и двете не са ОК.
Явно не си готова да приключиш тази връзка, но понякога става така. Колкото по-бързо приемеш реалността, по-добре за теб.

# 9
Абе, всички спирате всякакви връзки и контакти, забравяте, изтривате... Това обаче как става, ако сте в една среда, ако животът ви среща и след това. Според мен не е нужно човек да е на нож с бившия, няма проблем да се поддържат нормални цивилизовани отношения. Разведените родители как поддържат връзка?

това е любезност и добро възпитание, не е приятелство, интерес към личния му живот или отношения на нож
няма да поканя бивш на театър или на ресторант, но и няма да го убия с поглед, ако го срещна на спирката на метрото например
никъде в това няма "липсвам ли ти, липсваш ми"

освен това късането с възпитателна цел е опасно нещо - колко повече пъти късат с теб, толкова по-лесно се откъсваш ти - говоря за (уж) приключвания с един и същ партньор

# 10
Това е популярен принцип, прокламиран от американските relationship гурута. Потърсете в youtube видеа на тема "no contact rule" и ще ви стане ясно какво има предвид авторката.

# 11
Аз за ноу контакт съм чела, но е за приключване на токсични отношения - любовни или роднински, а не за да залипсваш на някого...

# 12
Идеята на принципа не е "да си залипсваме, че да се вземем пак", мисля че авторката смесва нещата.

# 13
Не е задължително да са токсични.

# 14
Това е популярен принцип, прокламиран от американските relationship гурута. Потърсете в youtube видеа на тема "no contact rule" и ще ви стане ясно какво има предвид авторката.
Точно това си помислих, че е някоя нова "иновативна" Хамериканска идея. Но тук тези неща звучат, да кажем странно.
Ако добре съм разбрала, той ме зарязва, а аз чакам да му залипсвам? И през това време не го търся и не отговарям, ако той ме търси. Но след месец (примерно) му се обаждам и о, пак цветя и рози до следващия "no contact rule"? Нема логаика.

Общи условия

Активация на акаунт