No contact - вашият личен опит, мнения, съвети

• 4 457
  • 99
  •   1
Отговори
# 45
Не знам къде намираш разлика. Grinning Дали с партита, дали с коли, дали с момичета, на човека му се живее. На теб ти се прави смейство. Какъв резултат очакваш?

# 46
Не работят така нещата.
Даваш дистанция на някого понякога, за да осъзнае или преработи емоции. Той след това, ако реши, може да те за@бе тотално или да те потърси.
Но с цел игрички – не. Винаги ластикът се връща и те шляпва звучно през муцината.

# 47
  • София
Елеонора, ако искаш да чуеш, че след 2-3 месеца no contact твоят човек ще долази на колене до вратата ти и ще ти се врече във вечна любов - това няма да стане. Тази стратегия не работи и колкото по-рано го научиш, толкова по-добре.
Така няма да приемаш обратно мъже, минали още 5-6 за спорта, и решили да го играят на сигурно.
И стой далеч от тия с бързите коли.

# 48
Аз няма да се включвам с конкретни съвети по казуса, само мога да препоръчам да погледнеш една книга, която отскоро я има преведена и на български. Смятам, че във възрастта, в която си, ще ти даде интересна и полезна гледна точка - "Откажи се" на Ани Дюк (Quit: The power to know when to walk away).  Общо взето дава съвети как човек да се научи да прави преценка кога да се бори и упорства и кога е по-добре да се откаже, кога няма смисъл да продължава да влага ресурси в нещо. Не касае само любовните отношения. Най-ценните житейски уроци се учат от подобни неблагоприятни ситуации, но до някои изводи трябва да стигнеш сама.

# 49
Не работят така нещата.
Даваш дистанция на някого понякога, за да осъзнае или преработи емоции. Той след това, ако реши, може да те за@бе тотално или да те потърси..

Оставям това тук и казвам какво съм имала предвид чрез темата. Който разбрал, разбрал.

# 50
Не се концентрирайте върху конкретното понятие no contact. Става въпрос за обикновена психология. Неща, които на подсъзнателно ниво се случват в съзнанието на човек след раздяла, съвети как да се преработват емоциите, как човек да се възстанови, след като приключи отношения. Просто има повече структурирана информация от чуждестранни източници. Не е измислено от хората, които създават съдържание за това, нито те са открили топлата вода.

# 51
идеята ми беше хора с опит след раздяла, преработвайки техните емоции и връщайки се към бившия си партньор, имало ли е успех това, сработило ли е като опит за възстановяване на взаимоотношения. ясно ми е, че има хора, които приключват и забравят.

# 52
  • София
Аз и 2та пъти с бившите сме оставали приятели. С 1вото ми гадже аз скъсах, с 2рото  той ме заряза (макар, че финалното решение за раздяла беше мое). С 1вия ми приятел се виждаме само от време на време, около веднъж годишно, защото всеки е поел по различен път, но с БНД комуникираме по-често, най-вече заради детето. Но и иначе, преди 2 седмици бяха на рождения ми ден, поздравяваме се за празници и т.н. Обаче зависи от хората и от начинът, по който са се разделили. Ако е културно и цивилизовано, не виждам проблем да продължат да си общуват. И разбира се, ако и двамата са на едно ниво и си знаят, че отсрещния човек ти е в графата брат/сестра и нищо повече не може да бъде. И животът е хубав. Обаче, ако единият не е бил готов за раздяла (независимо поради каква причина) или ако има насилие трябва достъпът да бъде ограничен.

# 53
Да уточня - методът не се състои в това да се интересувате какво се случва с бившия/та, а да им дадете пространство чрез липса на комуникация и по този начин да ги накарате да им залипсвате.
Това не е метод, това се нарича манипулация и се прави от токсични личности.

# 54
идеята ми беше хора с опит след раздяла, преработвайки техните емоции и връщайки се към бившия си партньор, имало ли е успех това, сработило ли е като опит за възстановяване на взаимоотношения. ясно ми е, че има хора, които приключват и забравят.

По мой опит не мога да кажа, но по опит на приятелки мога и за това не го харесвам това нещо.
Да, събраха се след няколко месеца, но с огромни компромиси от страна на жените, с уговорката, че ще търпят всичко и ще си мълчат. Имам няколко приятелки, които го направиха това без да знаят научните термини разбира се. След няколко месеца се събраха и заживяха много нещастно. Всичките! Всичките се оплакваха, че са много нещастни и необичани и не смееха да кажат нещо. Разделиха се след време и беше още по-тежко.
Съжалявам, но е така. Дали си чак толкова отчаяна ти си прецени. Твоето момче ми звучи като пълен дечко, разглезен и свикнал да получава нещата наготово. Да, помогнал ти е, аз не казвам, че е лош човек и че не те обича. Обича те, но това е незряла детска любов, а ти изглежда искаш повече. Момчетата съзряват по-бавно, с поне 2-3 години след момичетата. Природа.

# 55
Наистина ли вярваш, че той ще се осъзнае? Той връзка не иска. Иска другарче за секс и състезания с другарите. Тези незаконни надбягвания не се правят в 7 или 10 вечерта, а точно около 2-4 ч. през нощта. За какво ти е такъв? Това е като краста.

# 56
Елеонора, аз разбрах каква информация ти е необходима, но ти трябва да си наясно, че дори 20 жени тук да ти напишат, че имат благоприятна/неблагоприятна развръзка на отношенията след раздяла, това няма да е проучване със стойност за теб, защото обстоятелствата във всяка връзка са много специфични, хората сме различни. По-скоро оцени конкретните особености на своя случай и обмисли доколко си струва да дадеш време и да чакаш някой да те оцени и да намери място в живота си за теб. Прецени дали отношенията, които не се получават, допринасят и носят нещо позитивно на живота ти. Дали кореспондират на целите ти и това, което желаеш да ти се случи в бъдеще. Дали срещаш взаимност, уважение, разбиране. Дали се чувстваш приета. Дали имате еднаква ценностна система, сходни виждания за нещата от живота. Направи почивката, обмисли тези неща и аз съм сигурна, че ако те потърси, ти няма вече да го искаш.

# 57
Meddy, да, усетих, че май само ти разбра какво искам да кажа😂
   Иначе да, със сигурност няма как да се повлияя от нито един коментар тук, нито познават мен и него като личности, отделно че е строго индивидуално, отделно ситуацията дори не се доближава до недомлъвките им, но да
    Дала съм си срок, в който на първо място да се погрижа за себе си, да ни дам това пространство, от което се нуждаем, и все пак, ако стане, стане, ако не, добре. If its meant to be, it will be, това е

# 58
Да, и си живей живота, грижи се за себе си, за личното си развитие. Ясно е, че съзнанието ти е много ангажирано с мисли за него и не е лесно, но положи усилия.

# 59
Аман от правила, дето ти ги хвърлят от разстояние с гаранции за успех.

Общи условия

Активация на акаунт