No contact - вашият личен опит, мнения, съвети

• 4 475
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
Само да кажа, че не е необходимо всеки да се чувства длъжен да се включва във всяка тема във форума. Обсъждаме си някакви принципни положения. Някои потребители пак започват да размахват пръст и да раздават акъл, което е крайно неуместно в настоящия случай. Никой нищо не ви кара да правите. Единствено създавате враждебна обстановка, в която хората се чувстват неудобно да споделят.

# 31
Много голяма тъпотия. Аз мисля, че всеки си е казвал “ех, ще ме търси, ама няма да може да ме има”, ама това се случва точно никога и просто още влюбени всички си живеят в заблудата, че са незабравими. :д

Не си играйте на семейство на 20, а си изживейте времето като гаджета и се забавлявайте. Смисъл, смятам, че има достатъчно хора, които са завършили медицина и все са оцелели и с изпити, и с гаджета, и със социален живот. Знам, че всеки в главата си е специален, но чак пък толкова…

# 32
Meddyy , Да разбираме ли, че ако имаме мнение, което е различно от това, което хората искат да чуят е по-добре да не се обаждаме, че да не смущаваме околните?
Форум е, за да може всеки да си каже мнението и да може човекът, който пита и разказва да чуе различни гледни точки и да се ориентира. Защото, когато ти си вътре в проблема често не можеш да разбереш, че решението е лесно. Когато хора непристрастни погледнат отстрани проблема и си кажат мнението, дори да не е точно това, което се очаква, може проблемът да се реши много лесно.
Аз например съм майка и имам дете. Гледам от моя гледна точка. Дали аз бих искала някой ден някой така да се отнася с моето дете. Дали искам някой да го пренебрегва, да се държи лошо с него, да го кара да се чувства необичано и неценено.
Не, не искам.
За това дори авторката да иска да чуе, че ако си дадат почивка с това момче и всичко ще се подреди , аз няма да и го напиша. Не го мисля и няма да я лъжа. Нито ще си премълча, защото премълчаването е равносилно на лъжа.
Мила, авторке, явно не си много  умно момиче и нямаш чувство за такт, кога да останеш и кога да си тръгваш, ията.
Замисли се върху това, вместо да слушаш шарлатаните по ютуб.
Мислех, че щом учиш медицина, си умна и способна.Но не разбираш, че си в токсична връзка. Какво след от тук нататък зависи от теб. Разбира се, че можеш да издържиш още известно време така. Много си млада, животът едва сега започва. Може да го прекарваш по много по-приятен начин, вместо да се оставяш да те карат да се чувстваш така. Успех!

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 14:41 от Lanarte

# 33
  • Далечният изток
Meddyy, това го правиш ти. Не знам защо си решила, че си форумния психолог. Методите ти обаче хич не са ми от любимите...
Сега разбра ли, че не обсъждаме принципни, а съвсем конкретни житейски положения? Както и предполагах, крушката си има опашка.

Елеонора, а защо не седнеш и му ги кажеш спокойно тези неща, които написа тук, особено предпоследния абзац? На 20 години правех това, което ми диктуваше сърцето, но верно, че нямахме информацията, която я има сега. Дали да се доверяваш на всякакви съвети, давани от незнайни "психотерапевти" или да слушаш собствените си разум и сърце, си е твоя работа. Аз подобни игрички не бих играла. Ама пък си на 20 и искаш да видиш дали тия методи работят. Пробвай на 20, че по-нататък едва ли някой сериозен мъж ще го търпи.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 18:10 от AIDA_N

# 34
елеонора, няма рестарт, но контакт или каквото и да е, което да оправи отношенията ви
за 5 месеца сте минали цяла палитра от отношения като за поне 5 години и сте приключили окончателно

# 35
Много голяма тъпотия. Аз мисля, че всеки си е казвал “ех, ще ме търси, ама няма да може да ме има”, ама това се случва точно никога и просто още влюбени всички си живеят в заблудата, че са незабравими. :д

Eeeх, като ученици пеехме една песничка:

Ще ме молиш на колене
за да ти простя,
ала аз ще те отритна,
както ти сега.

Хей сън, чуден сън, сън сънувах аз
Тъй ли мрачно е навън, както между нас?

# 36
Аз достатъчно ясно съм се изразила в постовете си, така че няма нужда думите ми да бъдат преиначавани. Амбиция да бъда форумен психолог изобщо нямам, споко, тук няма оправия.

# 37
Струва ми се, че авторката не разказва цялата история . На тези години емоциите диктуват действията и като цяло емоционалната интелигентност е ниска. Над това трябва да поработите. Ако искате истински чувства и чисти взаимоотношения трябва да се научите да действате разумно. Такива методи биха подействали еднократно или няколкократно да речем, но няма как да действат завинаги. Ако честите излизания ви провокират негативно би трябвало да споделите с момчето . Защо не излизате заедно между другото , а той сам докато вие сте сама в неговия дом?

# 38
Оле боже no contact като форма на манипулация.... Момиче, остави момчето на мира и вземи прочети какво е no contact и кога и с каква цел се прилага.

# 39
Просто не си пада по теб достатъчно. Това никакви ноу контакти няма да го поправят.

# 40
  • София
20 години са чудесна възраст да се научиш да се махаш, когато не си желана. Без уж модерни глупости, които даже не са модерни. Ау, дай да си дадем малко време? Няма нужда, времето е ценно.

# 41
последните три коментара очевидно са тотално лишени от познания по темата😹

# 42
Моля те, просветли ни. Искам и да си представиш много добре как на 20 г., оставяш момче за няколко месеца, да ходи по партита, да се забавлява, махнала си се от апартамента му, прави си каквото иска и след това си мислиш, че просто ще се събуди и ще си каже 'майка му стара, как хубаво ми се казваше какво да правя и ме искаха за другарче за учене, дай да се върна'. Сериозно ли си представяш, че така се развиват тези истории? Или пък ако вземе, че наистина се върне, ти наистина ли добре ще се чувстваш някой да си го вре на поразия и в края да реши, че удобният вариант все пак става?

# 43
Много полезна тема. Възпитавам дъщеря ми точно в обратното, да не заживява с момче/мъж на 20 г.  В най-хубавата си възраст да се забиеш в дома му и да страдаш, че излизал сам! Загуба на време и емоции.
Момчетата и на 27 г. не им се занимава с такъв тип съжителства, а пък на 20- съвсем.
Защо не си бъдете гаджета, всеки да си живее отделно?

# 44
Моля те, просветли ни. Искам и да си представиш много добре как на 20 г., оставяш момче за няколко месеца, да ходи по партита, да се забавлява, махнала си се от апартамента му, прави си каквото иска и след това си мислиш, че просто ще се събуди и ще си каже 'майка му стара, как хубаво ми се казваше какво да правя и ме искаха за другарче за учене, дай да се върна'. Сериозно ли си представяш, че така се развиват тези истории? Или пък ако вземе, че наистина се върне, ти наистина ли добре ще се чувстваш някой да си го вре на поразия и в края да реши, че удобният вариант все пак става?

… Госпожо, първо сте изключително вулгарна, второ не случайно съм написала, че подробности за всяко нещо няма как да дам. Става въпрос за излизане с приятелите му, каране на бързи коли по празните булеварди през нощта и тн, никъде няма намесени партита, момичета и тн, но от каквото и естество да са тези излизания, въпросът е принципен.

Общи условия

Активация на акаунт