От едно известно време ме мъчи нещо, което исках да споделя. Вероятно повечето ще ме сметнете за поредната глезла, в това число и половинката ми. Става въпрос за нещо, на което се натъкнах на новото си работно място като начин на организация на работата, което обаче доста ми засегна личното пространство, и ме кара да изпитвам и срам понякога. Чудя се дали и друг не се е сблъсквал с подобни неудобства. От няколко месеца започнах работа в едно предприятие, което преработва мляко в провинцията. Аз по професия съм си технолог в тази сфера. Свикнала съм по цял ден да щъкам из места, където има мляко във всякакви му форми, миризми и какво ли не. Дотук добре. Нормално е, обаче, когато човек си тръгва, да има условия да се поизмие, даже да се изкъпе, че когато цял ден си се топил из суроватки и сирена, откровено си миришеш. Не че няма някакви удобства в завода, обаче женската баня представлява едно голямо помещене с около 12-15 душа, които са отделени не на кабинки, ами са си просто така. Даже и някоя по-голяма преграда няма, ами едни 20-30 сантиметрови дъсчици и толкова. Настава цял митинг, когато свърши смяната и един вагон при това чисто голи женоря се засилят към тези душове... Аз лично не бях попадала в такива ситуации. Уж не ме е срам да се събличам, но при тази ситуация ми е доста дискофортно. Да не разправям, че някои направо най-подробно си се къпят, и се майтапят, че и се бръснат на разни места... Наистина ми е трудна тази цивилизационна бариера.