Здравословни условия на работа и личната хигиена

• 5 155
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
Ти подхвана за липсата на самоувереност, отговарям на твоя коментар. Какво общо има липсата на самоувереност със ситуацията тук?

# 46
Ти подхвана за липсата на самоувереност, отговарям на твоя коментар. Какво общо има липсата на самоувереност със ситуацията тук?

Много. Най-често срамът всъщност е страх да не ни оценят, че не сме топ и нещо не ни е наред. Който няма притеснения от този сорт не се и срамува да го видят гол.

# 47
Според мен няма общо, след като ходиш на плаж със същия целулит и увиснал задник. В случая, извън недомисления дизайн на къпалнята, коментарите и парадът голи задници, в който си принудена да се включиш, за да не смърдиш на вкиснато, са доста унизителни.

# 48
Не познавам потребителката, но не ми прилича на комплекс. А на непоносимост към шумна простащина. Аз съм от поколението което ползваше градска баня (Радко, но се е случвало). Хич не ми е пукало дали ме оглеждат. Но и сега не понасям цинично-просташкия работнически хумор. Дори и на облечен персонал.
Няма начин да им затвори устите. И с бански да се къпе - глупостите пак ще ги чува. Или след другите, или в къщи къпането. На друго място ще попадне пак на същите образи с други номера в програмата.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 01:48 от dariVale

# 49
Като си смени дрехите колко пък да мирише, докато се прибере.

# 50
Не познавам потребителката, но не ми прилича на комплекс. А на непоносимост към шумна простащина. Аз съм от поколението което ползваше градска баня (Радко, но се е случвало). Хич не ми е пукало дали ме оглеждат. Но и сега не понасям цинично-просташкия работнически хумор. Дори и на облечен персонал.
Няма начин да им затвори устните. И с бански да се къпе - глупостите пак ще ги чува. Или след другите, или в къщи къпането. На друго място ще попадне пак на същите образи с други номера в програмата.
Мда, просто в производство шансът за такава простотия и цинично отношение е сравнително висок. Независимо дали се виждат голи или не. Същите приказки са и ако не се къпят там, че и по-цинични от описаните от авторката.
Или дори да не е производство, а колектив който пък се познава от много дълго време помежду си, то в един момент "нищо свято не остава"... цинични шеги сме имали и в академичен колектив, който трудно може да се сравни с работници в цех, но и там дори между въпросните е имало изчервени понякога.
Виж за това че като се къпе едната пръска по другата, бих пробвала дали може да се направи нещо, че това вече наистина си е компромис с хигиената като са толкова близко душовете.

# 51

Много. Най-често срамът всъщност е страх да не ни оценят, че не сме топ и нещо не ни е наред. Който няма притеснения от този сорт не се и срамува да го видят гол.

Айде бе. Не се срамува да го видят гол. И от какъв зор трябва да се доказвам на Пенка и Драганка, че съм топ самоуверена и хич не ми дреме за тях, като се развявам по гол задник и цици в общата баня? И точно ли тези простакеси ще трябва да ме оценяват. По голяма глупост не съм чувала.

Има си норми за работа. Общата баня надали влиза в нормалните условия на труд.

# 52
Сигурно ли е, че има норми за отделни бани с кабинки за персонала или просто нормата е отделни бани за мъжете и жените без да се уточнява с кабинки или не?

# 53
Сигурно ли е, че има норми за отделни бани с кабинки за персонала или просто нормата е отделни бани за мъжете и жените без да се уточнява с кабинки или не?

Потребителка вече писа
https://bg-mam.ma/p/1705819/48798677
Може да потърсиш наредбите и да ги видиш.

# 54
Бих си слагала чисти дрехи в края на деня...прибирам се и вкъщи се къпя.
Там как качествено да се изкъпя, издухам и оформя косата??

# 55
  • Sunshine state
Ходила съм точно веднъж на бществена баня и то като много малка с баба ми на нейното село. Никак не ми хареса и не бих повторила, нито пък бих отишла на сауна гола още повече смесена с мъже..
Напълно те разбирам, авторке. Аз не обичам да се развявам гола никъде, освен у нас си преди и след баня.

# 56
Разглезена си. Не си виждала градска баня, санаториум, къмпинг.

Ако работех твоята работа, щях да съм щастлива, че изобщо имам къде да се изкъпя и след работа мога като нормален човек да седна на заведение с приятели, да отида на театър или да обиколя магазините, вместо да тичам към къщи, понеже около мен не се стои. Има и други хора, които работят на места с миризми - кухни, заведения за бързо хранене, баничарници. Те нямат този лукс.

В Прага съм спала в студентско общежитие, няма изобщо бани и тоалетни във всяка стая, както е при нас. Обща баня и тоалетна на целия етаж. Между душовете имаше прегради, но не и вратички отпред, така че пак всичко се виждаше. В Германия съм спала в младежки хотел, и там беше същото. В Япония са много популярни техните горещи извори, наричат се "онсен". В тях се влиза гол, без бански.

# 57
RadiMax,

а в предишните ти работни места имало ли е бани с отделни кабинки?

Може да се сдружиш с други недоволни колеги, ако ти стиска, и да поискате да ви направят отделни кабинки, но мисля, че по-скоро ще  ви направят просто 2 прегради без врата, та поне да не се пръскате, позволено е от наредбата, посочена в по-горен пост. Но пак ще трябва да влизате голи в банята и пак ще се вижда.

# 58
RadiMax,

а в предишните ти работни места имало ли е бани с отделни кабинки?

Може да се сдружиш с други недоволни колеги, ако ти стиска, и да поискате да ви направят отделни кабинки, но мисля, че по-скоро ще  ви направят просто 2 прегради без врата, та поне да не се пръскате, позволено е от наредбата, посочена в по-горен пост. Но пак ще трябва да влизате голи в банята и пак ще се вижда.

Това ми е втората работа по специалността, ако не броим стажа в компанията в чужбина. За чужбина вече казах, че имаше две съблекални - входяща цивилна, и работна, като преходът от едната към другата се осъществяваше през специални кабинки, в които има душ и дезинфектант. В България, на първата ми работа не ми се е налагало да ползвам работническата баня, тъй като в лабораторията имаше отделна малка баня, или по точно бойлер с душ в самата тоалетна. Изчетох мненията на всички ви. Вероятно има нещо вярно в това, че когато хората вършат групово и ежедневно една и съща работа, малко изпростяват в един момент. Обективно, с тези хора ти минава по-голямата част от работния ден, и онази автоматичната дистанция и дискретност, която всеки би държал в съблекалнята във фитнеса, или на басейна, постепенно изчезва. И се почва, "Ама какво се пристискваш, нали сме наши хора, знаем се...." Просто за момента все още на мен ми пука от цялата работа и реагирам все още на странни ситуации, като например две "комшийки по душ" вместо да бързат да се поизмият и да се обличат, си лафят най-подробно, разискват си, кикотят се, а през това едната най-усърдно си бръсне триъгълника .... Такива ми работи. Ще свикна, предполагам. Човек като се замисли, къде - къде по - лоши неща има, та ако тръгна за това да се ядосвам... Благодаря за мненята на всички.

# 59
Radi, номерът е да претръпнеш. Другите едва ли се занимават да зяпат, просто е спряло да им пука и на тях.
Но пък получаваш предимството да си чиста след работа, което не е малко.
Абее, кабинки за душ без врата... Аз бях на едно място, където тоалетните кабинки бяха без врата. Ето това е гнус!

Общи условия

Активация на акаунт