За общите бани - така са по заводите. Който се срамува, да се къпе вкъщи. Аз съм се къпала един единствен път, но тогава не ползвах служебен транспорт и можеше след работа. На сегашната ми работа нито бани има, нито има къде да се изцапам.
Ами, виж то не е за удоволствие, а си е направо част от работата. Ако трябва да се качиш примерно на градски транспорт, или не дай боже в метрото в София, след един ден в такава среда и миризми, рискуваш да те линчуват останалите пътници... Не е срамно, но за съжаление така се произвежда сиренето и млякото, което консумираме в къщи. Та се налага да се поизкъпят работниците, да не говорим работните дрехи как вонят, ако ги носите за пране в дома ви.... Добре, че тук има възможност да ги оставяме на служебна пералня. Преди години, като завърших, ходих на един стаж в чуждестранна компания в Италия. Та там, даже ги караха да се къпят два пъти - един път на входа на фабриката при влизане за работа, за да са сигурни че всички са чисти и има висока хигиена при производтвото на храната. И втори път на излизане, за да са чисти и неароматизирани при връщане в света на живите. Там си имаха малки кабинки. Идваш на работа, оставяш си личния багаж в шкафчето, събличаш се чисто гола, и марш в някоя кабинка. Там те чака дезинфекционен душ гел, Излизаш от срещуположната част на кабинката и попадаш в работната съблекалня, където пак и маш шкафче и те чака работна униформа. Следобед всичко на обратно.