Aлергична реакция и пътуване!!!

• 310
  • 4
  •   1
Отговори
Депресирах се тотално... в понеделник стегнах багажа и автобусчето и на морее.. хипер надъхана и щастлива..  ии в автобуса започна сърбеж като ухапано от комар в меката част при китката...и се разпространи за 1 час по цялото тяло. вече откачах... бях цялата в уртикарии... пристигнах обадих се на личния той ми каза да пия дезибел...ок купих  пих  изкъпах се с тео бебе..и след още един час цялата пламнах. Странно защо сърбят и  места  който са били покрити с дрехигорях намерих спешен център. Биха ми убразон. Доктора каза да не ходя на плаж, да не се къпя  да не ям алергенни храни, да не се мажа с мазила.. и тн, защото не се знае от какво е. Аз съм дошла на море... на следващият ден не го послушах отидох на плаж  влязох вэв водата, седях под чадъра и пак...прибра  се и пак ад... пак убразон. Сега не си показвам носа преди да се скрие слънцето.  Два дни седя затворена на сянка. Първите  3 дни получих сърбеж и пак уртикария  но на 3тия не ми биха убразон. Беше по малко отколкото първите два дни. Пия дезибел 2х1. Заспивах в 3 от сърбежи, главно през нощта имах сърбеж и уртикария.депресирах се няма море, няма плаж, няма бира..почивката ми отиде. Искам да си ходя, не мога си сменя билетите защото всичко е заето. Автобуса ми е по обед съвети как да пътувам в голямата жега?  Да си нося ли убразон или антихисмините ще ми помогнат  колкото за пътуването?
П.с посетих солариум два пъти преди морето по 5минутна сесия  през 72 часа,  за да не изгоря там. Но при първото посещение леко изгрях в солалиума  защото от 3 години не бях ходила на почивка.... дали това няма връзка? И все пак незная от какво точно, само предполагам че е от слънцето се получи. Два дни не съм се появявала почти и нямам обрив, но не се знае кога пак ще изкочи.Безопастно ли е да пътувам с автобуса в следобедните часове. Трябва ли да взема предвапрителни мерки? Няма с какво друго да се прибера. Опитах се да изместя билетите но сезона е много натоварен.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 15:50 от Lqnipa

# 1
Пий си противоалергичните и слушай какво ти е казал лекаря. Недей да се печеш, явно по-зле става. Сложи си прохладни дрехи от естествена материя тип лен, памук и да са с дълги ръкави и крачоли. Така ще те предпазват от триене в седалки и др повърхности, но ще държат хладно.

Все си мисля, че щом няма как да си презавериш билета, по-добре си изкарай почивката, ама без пиянски истории и пържене на плажа по цял ден. То така или иначе слънцето в най-горещите часове е опасно. Ходи на плажа от 5 до 8 вечер. Фенистил за мазане облекчава.

И като се прибереш ходи на алерголог.

# 2
Почивката ми свърши  не съм ходила на плажа изобщо не съм се появявала на слънце не съм пила. Предстой ми да се прибирам и ме е страх, никога не съм предполагала че ще изкарам по депресивна почивка от тази. Но важното ми е как да се прибера без ексцесии. Не смея и със слънцезащита да се намажа и да се къпя със сапуни.

# 3
Ами мажи фенистил, не ходи с къси ръкави и крачоли, а с дълги, за да не ти се трие кожата в мръсните седалки и да не те дразни. Все някак ще устискаш, от Фенистила поне няма да те сърби и дразни.

# 4
Десибелът е добър, пия го вече няколко години. Може да пиеш първото, или второто хапче, в зависимост кога ти е автобуса, 1 час преди пътуването. Лекарят ти е казал да не се печеш, защото е предположил, че може и да е слънчева алергия.
Опитай да си припомниш всичко, което си пила, яла, докосвала около час, два преди пътуването, за да се ориентираш какъв е алергена. От написаното, имам съмнение да не би в сапуна да е причината. Не се къпи с него, с тази марка. Аз имам проблеми  с всички сапуни и шампоани и си купувам  Дио за пране, който е мас и сода, без разните други химии и с него съм ок. Преди години можех само палмолив да ползвам, но вече и него не мога.  Вземи си и ментолов спирт за пътуването, ментолът има антихистаминов ефект и облекчава сърбежа. Фенистилът също облекчава, но при мен ментолът действа по-добре.  
С памучни дрехи е най-добре. Облечи отдолу едно потниче, че ако видиш зор, да съблечеш горните дрехи и да се намажеш без да се притесняваш от хората. Вземи си и мокри кърпички да си почистиш ръцете преди намазването.  Ако искаш, потърси и чесалка, да ти се намира под ръка,  в магазините по левче има такива.
И не го мисли чак толкова. Сега си с урбазон, антихистамин от няколко дни, вероятността от такъв обрив е много по-малка. Има алергични късни реакции, които се възобновяват следващите дни, все по-затихващо без да си имала нов сблъсък с алерген,  аз съм го преживявала много пъти.  Може и нещо такова да е било.
Като се прибереш, вземай направление и при алерголог, може в Александровска. Направлението не покрива цената на тестовете.

ПС Съмнявам се да е било от солариума, щеше да реагираш след него, а не чак в автобуса.

ППС Ако ти се случи по пътя, намазваш няколко пъти с ментола, а после с фенистил, с втриване да попие в кожата. Ако е по гърба, помоли някоя жена да ти помогне и да те намаже където не стигаш, обясни за какво става въпрос и помоли да си почисти ръцете преди това с мокра кърпичка.  И не се притеснявай, вече има много алергични хора, все ще намериш кой да помогне.
Но предполагам, че няма да преживееш чак такова нещо, каквото е било при първото пътуване.

И нещо забавно да те освежа малко. Като студентка, точно в една сесия, направих свиреп обрив - цялото тяло, ръце, крака, дерях с един гребен да се почеша. Приеха ме в Александривска, идват колеги на свиждане, но на пейките няма места. Аз си се чеша и им разказвам за кожната клиника в която лежа. Най-близката пейка моментално се изпразни и ние се разположихме. Laughing

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 23:57 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт