"Искам си нещата"

• 9 934
  • 262
  •   1
Отговори
# 210
Винаги при раздяла съм отделяла подаръците и съм ги връщала. Отделен е въпросът, че мъжете са държали да ги задържа. Но да се правя на умряла мишка, особено пък в случая с лаптоп и телефон не е в моя стил. Не би ми минало и през ума да задържа подобни вещи, не че съм и изпадала дотам да ползвам стария телефон на гаджето или пък да ми купува лаптоп.

Все си мисля, че вече няма какво да ме изненада и хоп...! Наистина ли на всяка раздяла връщаш поДАРъците? 😵 И с каква цел го правиш ?

# 211
Винаги при раздяла съм отделяла подаръците и съм ги връщала. Отделен е въпросът, че мъжете са държали да ги задържа. Но да се правя на умряла мишка, особено пък в случая с лаптоп и телефон не е в моя стил. Не би ми минало и през ума да задържа подобни вещи, не че съм и изпадала дотам да ползвам стария телефон на гаджето или пък да ми купува лаптоп.

Все си мисля, че вече няма какво да ме изненада и хоп...! Наистина ли на всяка раздяла връщаш поДАРъците? 😵 И с каква цел го правиш ?

Да се прай на интересна - то е ясно. Тръгнала да ги връща, те обаче отказали, и тя ги задържала. Като ми откажат каквото искам да го върна, го оставам на пода и си одя - не си го прибирам. Малко като "чакай да предложа да ги вземе, за да му стане неудобно да си ги иска, та да ги запазя"

# 212

Да се прай на интересна - то е ясно. Тръгнала да ги връща, те обаче отказали, и тя ги задържала. Като ми откажат каквото искам да го върна, го оставам на пода и си одя - не си го прибирам. Малко като "чакай да предложа да ги вземе, за да му стане неудобно да си ги иска, та да ги запазя"

Много детинско и комплексарско.

# 213
Чудя се тоя просташки манталитет не му ли е личал някак по време на връзката.

# 214
  • Варна
Сигурно е личал. Поне проблясъци е имало. Човек не може постоянно да се преструва. Ама сме склонни да си затваряме очите. Ей на, в съседната тема момата я бият с дете на ръце ама тя реве, че го обичала и не искала да свършва.

# 215
  • Шотландия
Как се връщат дрехи и чанти? Това са носени неща?

Когато мъжът е чак такъв измекяр, нищо не трябва да му се връща. Подаръци са и толкова. Не ми е за вещите, но някой да ме разиграва да си ровя бижутата и гащите и да му ги давам, това не мога да си го представя. Ей така, за принципа, да умре от мъка за тях.

Щом има проблеми с алкохола,  може да си ги иска, за да ги продаде и да си купи къркане. Маркови чанти и дрехи ако са, ще изкара някой лев, от техниката още по-сигурно...

# 216
  • София
Със сигурност е утепляк, ама едва ли толкоз изпаднал.

# 217
  • Шотландия

Що не, ти в кое негова действие виждаш да е извисен?

# 218

Rf22, ти би ли си искал неща, които си подарил?

Не съм си искал подарени неща от бивше гадже. Друг е въпросът, че на такива за временно ползване не съм правил скъпи подаръци. Искането на парфюми, дрехи и кремове е абсолютно жалкарско поведение. Като правиш подаръци, нека наистина са подаръци. За дадени стар телефон и лаптоп вече според зависи каква е била първоначалната идея. Ако е било да ги ползва, редно е да ги върне като си ги иска. Сега вече ако чувства, че си ги е заработила, това е отделен въпрос.

# 219

Що не, ти в кое негова действие виждаш да е извисен?

Все пак се е сетил няяяякога да ѝ направи подарък (макар и сега да си го иска). В този форум сме виждали достатъчно жени, които не само че не получават подаръци, ами и им се налага да издържат мъжа, защото той е много ХАЙ и работата, която отговаря на неговите квалификации и познания не му допада - то да миеш чинии и чаши е лесно, но да го правиш по 10 часа дневно не е голям кеф, нали.

# 220
  • Варна
Да ги върне, за да ги ползва следващата.😄Но и авторката е меркантилна.

# 221
  • София
Защо да е меркантилна авторката?
Ако беше, темата нямаше да стои на дневен ред.

# 222
Ако не беше меркантилна, нямаше да има такава тема.

# 223
Много грозна постъпка от негова страна. Аз лично бих ги върнала, като му е толкова зор. Но не го улеснявай по никакъв начин, нека стане по твои правила и да има доказателства. И наистина направи нещо, което да му покаже колко нелепо се държи.
А на неща като лаптоп и телефон много хора разчитат в ежедневието си и не всеки може да си позволи да ги сменя когато си реши. И ако този например е казал на авторката, че няма нужда да спестява и да си ги купи сама, защото иска да й направи подарък, тя така си е направила сметките - особено ако тогава всичко между двамата е било наред, защо не? Вероятно все пак и тя му е правила някакви подаръци, харчила е пари и за двамата. Затова не разбирам защо е обвинявана в меркантилност. Струва ми се нормално да не подскачаш от радост, че ще се разделиш с нещо, което ти е дадено уж безусловно и чиято смяна е свързана с много допълнителни разправии.   

# 224
  • Варна
Желанието и е да задържи подаръците. Достойнството явно отстъпва на меркантилността.

Общи условия

Активация на акаунт