Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 62 189
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде там
Цвета ми е смес от 6 ца и 7.21 + някакви коректори които фризьорката сложи.

# 586
Ема, страхотни прически. Аз никога не съм била фен на косите до кръста, а и все по-рядко виждам жени над 25-30 години с такава дължина, съседката ми си я гледаше с голяма любов и един ден я видях с черта над раменете, много ми хареса. Аз лично се решавам на драстична промяна, ако една идея ми се загнезди за повече от 2 месеца в главата. Между другото, знаеш, че и аз съм с къса коса от 4-5 месеца и смея да твърдя, че доста повлияхте на решението ми. Не съжалявам за нищо.
Сега съм харесала това:

Цветът и боята тъкмо ги нагласих вкъщи и сега пак ще ходя на фризьор, че имам лош опит от предната бременност в домашни условия.

# 587
Искрица, харесва ми цветът ти. Кой номер е?
Ема, добре, че не си отряэа косата спонтанно. Това решение трябва да се обмисли добре. Веднъж съм го вэемала прибърэано и много съжалявах после. Тоэи дълъг боб, эа да стои така си му трябва яка поддръжка-сешоар, маша или чуплива коса беэ собствено мнение.
Какъв ти е тонът на кожата?

Много съм бяла, но с жълт подтон.
Косата ми е много тъмна ететвената, почти черна, тоест не бягам от основния цвят.
 Аз не съм се отказала напълно. В един момент ще го направя със сигурност.
Просто го отлагам за неопределено време.
Няма да имам нужда от ежедневно оформяне, иначе не бих се подстригала, защото не искам да я изправям или къдря всеки ден.
Косата ми е чуплива, и ще стои само с пяна добре. От доста време я правя само с пяна.
 Аз не искам каре или извити по-дълги краища отпред. Била съм на дълго каре и не ми отиваше, бях като захлупена, изправях всеки ден.
Това, което ме притеснява е, че като цяло смятам, че на мен къса коса не ми отива, защото си имам бузки и изразени скули, пък същевременно лицето ми е доста продълговато,затова не предполага черта, косата ми е тежка и гъста, стои смешно.
Трябва да се подстриже така, че на мен да ми отива, да мога да я оформям лесно и да стои добре, без топлинна обработка, затова ще го обмисля много добре. Трябва да има леки етажи около лицето и предните кичури, и в никакъв случай да не е абсолютно равна черта.
Нямам проблем да режа, много пъти съм го правила, най-късата ми прическа е била до ключицата,беше отдавна.
Просто за мен ще е огромна промяна, много ми се иска, но точно, защото не знам дали ще се съобразят с лицето и формата, дали ще обясня като хората какво искам как ще ме направят, отлагам. Отделно, че при нас не са особено добри фризьорите.
Много трябва да се премисли, защото косата е бухнала и чуплива и като е дължина до раменете бухва, стои като кошница, ако ме разбирате какво имам предвид.
Харесала съм прическата на Кайли Дженър, защото е точно като моята коса  на вид и структура, такава искам.
 Гледам снимки на жени с като моята коса за да преценя горе-долу как би ми стояла и на мен. Но на снимка е едно, на мен ще е друго и може да не стане както си го представям. Затова ми трябва добър фризьор. И още малко смелост.

Косата ми ще стои така, защото естествена е с такива леки вълни, даже по-вълниста и от тази.Това ми е търсения ефект, леки чупки и средна дължина.

Ако трябва да съм честна ми харесват прически средна дължина от 90 те като тази. Косата ми е същата, гъста и рошава.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 09:51 от Ема Удхаус

# 588
  • София
Аз пък съм фен на дългите (но поддържани) коси, не тези  с упърпаните дължини разбира се 😁 защото не само дължината, а качеството на косата е важно, както сме коментирали тук и преди. Но пък има и изключения и на някои жени много им отива и с къси коси, но лично аз за мен винаги бих предпочела дълга коса.
Аз го разбирам така- къса коса всеки може да има, най-лесно е това да отидеш на фризьор и да те подстрижат късо (и да се надяваш и да ти хареса после съответно 😄), че връщането назад е трудничко и отнема време да порасне пак. Докато дългата коса е труд и много грижа и време  докато порасне дълга и хубава. И да, с дълга коса е по-трудно не отричам (по-бавно сушене, по-трудно ресане, прическата отнема цяла вечност, голяма жега става с нея лятото) но въпреки това за мен плюсовете на дългите коси са повече.Обожавам ги просто. Та винаги бих избрала дългата коса, дори и да е по-трудно с нея. А с подстрижките много внимавам.Но пък и късите прически си изискват много поддръжка също.
Моята коса например не е подстригвана от фризьор повече от 10 години, още от малка,  правя го сама, а когато ходех на фризьор преди си тръгвах със сълзи, защото я скъсяваше твърде много, а аз не исках, Въпреки че изрично се разбирахме да не го прави си тръгвах с половин коса всеки път. Та, от тогава след горчивия опит  се подстригвам сама и мисля така и да остане. 😄 Но знам, че за някои хора пък е немислимо да не отидат на фризьор, което не е лошо, ако нямат такъв горчив опит и са доволни-защо не. Всеки си знае най-добре. Ето моята непрофесионално подстригвана коса 😄 била е по-дълга, но вече е малко поизтощената от последния балеаж, и пак за боядисване, но..
Само изсушена със сешоар, без четка.

Когато се подстригвам обирам само леко връхчетата, нищо повече.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 11:04 от LoLo30

# 589
  • Марс
Прекрасна! И аз така се подстригвам...по същата причина Simple Smile

# 590
Лоло, и аз съм като теб. Обожавам дългата коса, много си я гледам, не ми пречи, не ме дразни, свикнала съм и с удоволствие полагам грижи за нея години наред. Винаги съм си мечтала за коса до кръста. Искам дължина точно като твоята. Трябват ми 5 см да я постигна.
И стигне ли се дотам режа винаги, защото ми щуква нещо и не мога да се помиря докато не го направя.
Обикновено като видя някоя яка прическа на снимка я искам и после рева и ме е яд.
Та си се знам, затова се спирам.
Косата ми е хубава, само е леко суха, не цъфти, изглежда чудесно, имам обаче сериозни проблеми със скалпа, провеждам лечение, мия в всеки ден с тежки шампоани, мажа лосиони, имам лек косопад, много лек в момента,имам себорея и понякога ми писва цялата тая грижа за тая чума, но си я обичам.
Просто косата е много важна за мен.
Не страдам от предразсъдъци и не мисля, че минеш ли  25 трябва да режеш косата по-късо, но съм забелязала, че това е едва ли не неписано правило и така се е загнездило в съзнанието на някои жени.
Ще ме е яд ако го направя.
Така отрязах като бременна и не се чувствах много добре, така ме бяха оръфали в 7 ми месец, че ми стана лошо и ми беше много криво. И сега не искам това да се повтори 😊
И все ди повтарям да не я режа. И май ще се откажа. А принципно и не харесвам къси коси, за себе си съм убедена, че дългата коса ми отива много повече.
Твоята е много хубава и за руса коса изглежда чудесно.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 13:28 от Ема Удхаус

# 591
Лоло30
от ученическите години ли си с тази прическа (главно дължина), не ти ли омръзва?  Отдолу чертата е зле, и като линия, и като изпълнение, стои като сноп...(извинявам се за сравнението). 
А русото, защо е така направено на линия? Така ли си искала? Според мен тази линия, оптически прави долната руса част по- дълга, а ти нямаш тази нужда от издължаване. Тази коса ти скрива хубавата фигура, бюста.
Със средна или къса коса ще си, според мен, много по-интересна. Харесвала ли си се, когато си била с по-малка дължина коса?

# 592
Не мога да не ти призная гъстотата, която има косата ти, но това русо защо е така? Изглежда като три отделни нюанса русо рязко отделени един от друг.

# 593
  • София
Да, за русото знам, че има какво да се желае, балеажа е направен ужасно, но пак не извадих късмет с фризьора... и имам всякакви нюанси в косата общо взето. Иначе ако косата се погледне отзад може да се види, че чертата е права (питала съм и съм гледала и на снимка и в огледалото), но на тази снимка не изглежда права, така е. Може краищата да изглеждат като сноп, но предполагам този вид го дава и гъстотата също. Иначе нямам цъфтежи,  но както казах, косата тук е естествена, не изправена,с много чупки по нея главно отзад в тила ми се накъдря и затова не изглежда права черта, но като я изправя се вижда по- добре. По-къса от тази дължина не искам и не обичам. Дори и по-дълга да е пак ми е добре. Сега отзад стига до кръста като е изправена. Като мога може да пусна една снимка и отзад косата да се види формата. Не претендирам, че е най-добрата, но на мен си ми харесва така и  така съм свикнала - на черта, без етажи и не търся друго.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 15:44 от LoLo30

# 594
Хубаво е, че си харесваш косата и че имаш самочувствие. Не е заяждане, но според мен губиш много с тази коса.

# 595
Не виждам проблем с русото. Това е от светлината при снимката от телефон. Даже е хубаво русо.
Аз не съм фен на коси до дупето, ей това вече  ми е селско и грозно. По-дълга от до кръста коса ми е гадна и не стои красиво, никога не ми е харесвало.
Добре ти е така както е. И сега ти е супер дълга, аз повече от това не мога да си представя.
Не ми харесва.
Какво толкова губи? Защо така мислите? Най-важно да се харесва тя самата.
Косата е здрава и хубава.
Какво повече? Доста жени си мечтаят за такива коси. Е, аз съм пристрастна признавам, обичам дългите коси.

# 596
  • София
Хубаво е, че си харесваш косата и че имаш самочувствие. Не е заяждане, но според мен губиш много с тази коса.

Благодаря, и аз просто си споделям мнението за това какво харесвам, не е казано, че всички трябва да се съгласят с това. Моето мнение, че нито ми отива с къса коса, нито пък ми харесва да бъда с такава, пък и не мисля, че губя нещо, каквото и да е, както с тази коса, както и още доста хора са ми казвали. Важно е всъщност на нас да си ни харесват косите, иначе всеки си има различно мнение и вкус- няма лошо. Аз си казах това, което аз харесвам аз, но и зачитам това, което другите харесват- било то къси прически, етажи и т.н. Няма нищо лошо в това. И също никъде не съм казала, че си харесвам косата като цяло- такава каквато е , а просто дължината,  защото смятам, че с друга не ми отива. 🙃

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 15:43 от LoLo30

# 597
На мен ми харесва косата на ЛоЛо. Рядкост е руса коса в такова добро състояние или поне аз не съм виждала. Повечето са изгорели,накъсани и цъфтящи.
Имам позната с черна дълга коса до дупето. На триъгълник е,не е на черта,но е в ужасно състояние! Тя не се подстригва изобщо и си я харесва,а тя е направо като метла. Имала травма от детството,когато я остригали като момче и от тогава я пуска,реже по 1-2 см на година и за това сигурно е толкова зле,но като опитам да й подметна,че не е ок,тя не приема друго мнение. Всеки си ходи както се харесва,все пак. Толкова сме различни,всеки има свое виждане за красиво.
Аз си обичам етажите,нищо,че са ретро. 😁

# 598
  • Street of Dreams
Lolo, косата ти е великолепна - не слушай никого.

# 599
https://Супер коса Лоло! Като видя такива красоти и ми идва да се бия по главата, че всяка година правя боб до ушите и после се чудя накъде да го засукам. Ще трябва да се напиша на челото - спри да я режеш!

Общи условия

Активация на акаунт