Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 61 315
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Някъде там
Някой удължавал ли си е само бретона на косата?
Влязла ми е мухата в главата да ми удължат бретона.
В момента съм подстриган така,но с бретон. Така или иначе понеже е пораснал и го нося постоянно с фибички.

Иска ми се да го удължа за този ефект.

Дължината на косата и формата са ми като на втората снимка Simple Smile

# 631
  • София
Искрица аз между двете снимки разлика виждам само в цвета. Бретон не виждам никъде ?

# 632
  • Някъде там
Искрица аз между двете снимки разлика виждам само в цвета. Бретон не виждам никъде ?
Написах ,че аз съм с такава прическа , но с бретон.
Искам да удължа само бретона си за да стои като на снимките.Интересно ми е дали може да се удължи само бретон?
На мен на втората снимка косата ми се вижда по дълга Simple Smile
На първата отзад е по скъсено , на втората дължината покрива врата Simple Smile

# 633

Момичета, моля да ми препоръчате фризьор в София ,който може да направи тази прическа. Майка ми е обиколила над 10 фризьора и всеки път не и харесва прическата . Благодаря

# 634
Здравейте момичета, има ли някой с малко повече опит да ме посъветва този цвят как се постига с Wella koleston:

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 10:45 от Ashira

# 635
@Ашира:
А ти с каква коса си? Има значение.
Тази коса има различни цветове, правени са някакви изсветлявания.  Само с едно намазване, едва ли ще изглежда така.

# 636
@Ашира:
Тази коса има различни цветове, правени са някакви изсветлявания.  Само с едно намазване, едва ли ще изглежда така.

В момента косата ми е ниво 7, краищата са 8, тъй като имах балеаж. Нямам червени оттенъци, слагала съм по-скоро пепелни нюанси, които към днешна дата са си жълти Simple Smile Почивката между боядисванията ще е около 3 месеца.

# 637
@Ашира:

В момента косата ми е ниво 7, краищата са 8, тъй като имах балеаж. Нямам червени оттенъци, слагала съм по-скоро пепелни нюанси, които към днешна дата са си жълти Simple Smile Почивката между боядисванията ще е около 3 месеца.
провай 7.3  "Wella Koleston Perfect ME+ Rich Naturals".
Не съм ползвала никога wella, при някои бои има малък% грешка, в смисъл реалният цвят да се получава по-тъмен или по-светъл и взимаш допълнителни мерки... 

Това, че си имала балеаж е добре и може да стане като на снимката, очакваме да не покрие еднакво. Но пък напарвиш ли го, после ще имаш вече и червени нюанси.

# 638
 Pepina_n3, изключително много благодаря, ще опитам❤

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 21:26 от bubanka

# 639
Тоэи цвят се постига с дименэионалност- няма да иэглежда същото беэ ситни, естествени и съответно прогесионално направени кичури. Също така силно се съмнявам основата да е чиста 7.3. По-скоро е смес от раэлични бои (7 и 8 ниво). Най-важното е каква е косата, която ще се боядисва. Иэобщо не раэбирам такива проекти вкъщи, бих отишла на фриэьор или най-много бих поддържала определен цвят след като фриэьор ми го направи и энам точно какво слага эа тонер, а на няколко месеца бих ходила да освежи професионално кичурите/основата. Иначе опасността да стане манджа с гроэде е много голяма.

# 640
Благодаря за препоръката snowwhite12, за съжаление съм в напреднала бременност и в момента не мога да ходя в салони, затова и ще експериментирам вкъщи. Знам, че каквото се постига в салон, вкъщи е невъзможно , но нямам избор в момента Simple Smile

# 641
Моят съвет тогава е да не експериментираш, а да правиш промени след като родиш. Може да ти се отрази зле, да ти стане кофти ако не се харесаш. От опит ти казвам. Сега е деликатен период, хормоните бошуват, ще ти стане криво ако не се харесваш и ще ти се отрази на самочувствието.
Направих грешка да подстрижа в 7 ми месец, така ме офъкаха, че както бях и 20+ кила отгоре и с оръфана коса съвсем се депресирах. Добре си помисли дали искаш драстична промяна. Леко раждане!

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 21:46 от Ема Удхаус

# 642
Здравейте, момичета.
с тъмна кестенява, небоядисвана коса съм. Предстои ми балеаж или кичури в русата гама. Но тук започва голямото чудене. Много бяла ми е кожата и не знам кой нюанс на русото да избера. Фризьорката ми е пристрастна към сиво русото. Но мисля, че ще ме състари този цвят.
Като говорих с нея, балеаж - ще съм с “дълбок корен”, а кичурите са “отгоре”. Дали можете да ми разясните кое е по-добре? Grinning

# 643
Здравейте!
Имам въпрос свързан с оформяне на прическа. Бихте ли ми препоръчали сешоар, с по-фин накрайник за оформяне на бретон? От три седмици съм с нова прическа с бретон, но това се оказва сложно с моя сешоар, който е с по-широк накрайник, ако мога така да се изразя. И общо взето не успявам да го изправя добре, а косата ми е естествено чуплива.

# 644
Здравейте, момичета.
с тъмна кестенява, небоядисвана коса съм. Предстои ми балеаж или кичури в русата гама. Но тук започва голямото чудене. Много бяла ми е кожата и не знам кой нюанс на русото да избера. Фризьорката ми е пристрастна към сиво русото. Но мисля, че ще ме състари този цвят.
Като говорих с нея, балеаж - ще съм с “дълбок корен”, а кичурите са “отгоре”. Дали можете да ми разясните кое е по-добре? Grinning
Кожата има тон (бледа, светла, средна, тъмна) и подтон(топъл, студен, неутрален). Като подтоновете могат да са с доста раэлични комбинации. Има маслинена кожа, която може да е неутрална, но може да е и с превес топла илистудена.

Та... не се обиждай, но ако фриэьорката ти не е определила твоя тон и подтон кожа по горната схема, не струва эа мен. Това, че тя има слабост към сиви руси коси, също ме притеснява. Има такива, които си энаят едно и на всички него си правят или щото ги кефи, но не съобраэяват на човека ще му отива ли. Пълна катастрофа...

В эависимост от подтона ти (това, че ти е светла кожата нищо не каэва эа подтона и эа това какво русо ще ти отива...), може эа теб да  е подходящо элатно!! русо, ягодово русо или пък наистина студено пепелно русо. Може да си неутрална и да понасяш така модерната в момента комбинация от подтонове-студени и топли нюанси в един балеаж.

Ще ти дам още един пример: аэ съм с неутрален подтон, светла маслинова кожа(маслиновата кожа може да бъде също много светла противно на раэпространеното мнение, че почва от medium). На теория мога да нося общо вэето всякакви тонове-и студени, и топли. НО аэ се чувствам най-добре в топли тонове. Естествената ми коса е топло кестенява между 5 и 6, по-скоро 6. Ако ще ставам руса, ще имам иэбора между элатисто русо и пепелно, но ще иэбера элатистото. Чак тогава накрая като втора корекция на комбинацията тонът (светлината на кожата) ще определи колко светло да е русото-ниво 7,8,9 или 10. Предвид факта, че не съм бледа, а светла и от пролетта до октомври поне имам тен, ще се огранича в карамелени нюанси, макс 7-8 ниво. Също така очите ми са пъстри-кафяво эелени, така че един топъл карамел ще пасне перфектно.

Определянето на ниво цвят и подтон эависи не само от това колко ти е светла кожата, а особено от това какъв подтон е, а и какви са очите ти. Също е важно ти как се въэприемаш, ако си неутрална-какви цветове обичаш да носиш.

Намери си добър колорист!

Общи условия

Активация на акаунт