Модни тенденции в прическите и всичко за косата Тема 18 В очакване на пролетта... :)

• 61 315
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Няма ли да му мине вече модата на този дълбок корен, ужасно изглежда, като израстнала коса

# 646
Здравейте, момичета.
с тъмна кестенява, небоядисвана коса съм. Предстои ми балеаж или кичури в русата гама. Но тук започва голямото чудене. Много бяла ми е кожата и не знам кой нюанс на русото да избера. Фризьорката ми е пристрастна към сиво русото. Но мисля, че ще ме състари този цвят.
Като говорих с нея, балеаж - ще съм с “дълбок корен”, а кичурите са “отгоре”. Дали можете да ми разясните кое е по-добре? Grinning
щом си с небоядисвана коса, започни първо с балеажи един два тона по-светли от косата. За да стане сиво-русото от тъмно кестеняво трябва повече обработка и с по-силни химикали за заличаване на кафявия пигмент, след процедурата ще си чувстваш  коса малко като метла, дори и да е добър фризьора. Разгледай в интернет балеажи с цвят мока и шоколад, също с внасяне на червеникави нюанси, добре стоят на брюнетки. Сивото е акуално, ако избереш нейния вариант, поне да ти запази по голяма част от естествения цвят. Дали ще ти отива на кожата, то не е само кожата, но и очите, веждите... не знаем.

# 647
Много внимавай какво ще избереш като цвят. Аз съм със същата естествена коса, тъмна, бледо лице, ама восъчно бледо. Била съм руса, цвят шампанско се водеше. Съща циганка 😀
Била съм и балеаж, обаче в червената гама. За сметка на това медното ми отива много, подчертава кафевите ми топли очи  и се откроява, цялото ми лице светва.
Със сигурност има тон на русото, който може би ще ти отива.
Имай едно нещо предвид-балеажа е зверско издевателство над косата, особено на тъмна такава, на която ще се прави светъл цвят.
И стои добре само на направена коса. Какво имам предвид? Само на напълно оформена в хубави, небрежни букли или изцяло изправена.
Това значи всекидневно третиране.
Не искам да те отказвам, и аз много обичам промените и съм правила много такива. Само те подготвям какво ти предстои. А то е коса като метла, която после ще режеш докато се оправи.
Направиха ме за чудо и приказ в салона, цвят един път. След като излязох от салона и след 2 дни си измих пак косата и почнах сама да се грижа за нея видях за какво става на въпрос.
Едва я оправих после.
Много хубаво си помисли.
И междудругото досега не съм срещала фризьор, който да разбира от цветотипи и да се интересува от това, за съжаление.
Много малко такива има. Повечето си знаят едно.
Дано се харесаш каквото и да решиш.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 10:25 от Ема Удхаус

# 648
Аааа има, има такива фриэьори. Всъщност само те эа мен са фриэьори. :Д Другите и бояджии не бих ги нарекла. Аэ открих 2 такива в околността ми. Определено се намират по скъпите салони, самите те иэглеждат беэупречно поне в главата и може да ги поэнаеш по плодовете им-ако имат страница във фб или инстаграм или някъде си, където редовно си покаэват творбите върху живи хора.

# 649
Прекрасни сте!
Със студен подтон съм, кожата се позачервява ( цвят между светъл и блед). Имам лунички, тен не придобивам. Сини очи, плътни тъмни вежди.
Но пък ФДТ или ББ с жълт оттенък, ми стоят много добре….
Също въобще не харесвам дълбок корен ама се чудя какво да направя. Искам да изсветля косата, но не и всеки месец да я боядисвам цялата.
А по принцип най ми допада този цвят..

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 10:05 от Lisa.

# 650
Студен подтон и жълт фдт не ми эвучи като добре решена эадача, сори. Как си определи подтона? Един начин е с цвета на вените на китките ти-ако са сини или лилави-студена си, ако са олив/эелени/по-скоро эелени-топъл подтон. Ако има от всички цветове или след дълго чудене не можеш да определиш-неутрален подтон. Друг метод е със элатно или сребърно фолио до лицето-кое от тях иэглежда по-добре? Или с бижута.

Щом си със сини очи, ако се колебаеш иси неутрална, аэ също бих каэала ,,по-скоро студено русо или неутрално"

По эачервени буэки не се определя подтона, эащото на лицето кожата се мени точно эаради кръвообращението, хормонални промени и т.н. и трудно се преценява. Въэможно е да си неутрална щом и жълтеникав фдт ти стои или само да си мислиш, че ти стои ок жълтеникаво, а действително да не е оптимално и да ти трябва студен подтон фдт.

Определянето на подтона ти е най-важното нещо преди да се боядисаш. Бих прекарала месеци ако трябва да го определя, преди да си клепна нещо на косата, което ще ме направи да иэглеждам эле.

Иначе цветът, който си иэбрала, иэглежда добре, дано да го направят така. Simple Smile

# 651
Lisa
ако си с дълга коса, направи си само в долната третина оцветяване и много лек преход с горната тъмна част.

# 652
  • BG-DE
За балеажа и омбрето има значение и дали косата е права или чуплива/къдрава. Ако не е направено перфектно на права коса седи много зле, не напразно и всички модели с балеаж са на вълни.

# 653
За балеажа и омбрето има значение и дали косата е права или чуплива/къдрава. Ако не е направено перфектно на права коса седи много зле, не напразно и всички модели с балеаж са на вълни.
Точно така, да.

# 654
Точно така, да.
И като не са с оформени прически е много грозно, едни провиснали кичури

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 12:50 от ДХ3

# 655
  • София
Smiley
Аааа има, има такива фриэьори. Всъщност само те эа мен са фриэьори. :Д Другите и бояджии не бих ги нарекла. Аэ открих 2 такива в околността ми. Определено се намират по скъпите салони, самите те иэглеждат беэупречно поне в главата и може да ги поэнаеш по плодовете им-ако имат страница във фб или инстаграм или някъде си, където редовно си покаэват творбите върху живи хора.

Къде са тези фризьории ,  ще съм безкрайно щастлива ако разбера, наистина Grinning аз все си мисля,че няма надежда . От януари до май обиколих  цели 6 салона, 4 от които големи и хвалени салона(от верига салони)  само за консултации с фризьори относно цвета и балеажа ,който исках, с цел да разбера къде са добри и къде работят с добри продукти  и да отида при тях. Обикалях, четох отзиви, гледах снимки. Е , пак не улучих ! Smile  Резултат е грозно отсечен балеаж ,изхабени нерви и бонус здрво нацапана с блондор риза Rolling Eyes  А пък не бих казала,че съм искала кой знае какво и че съм толкова капризна Smiley Отделно постоянно гледам снимки и следя работата на няколко салона. Но на снимките някак винаги е топ, а като отидеш и не става точно така.  Имам чувството ,че тук при нас почти никой не може да направи тези коси от снимките,които ги гледаме в нета. Честно... Поне аз не знам такъв.  Че има световно добри колористи- има, ама...
В края на месеца съм в друг салон за кичури и усещам как ще отида със свито сърце Sweat Smile  Направо ми се иска сама да можех да се боядисам, уви.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 13:36 от LoLo30

# 656
Добри колористи има. Няма такива, които разбират от цветотипи, форма на лице и прическа според нея, такива неща.
Ако ми кажете такъв отивам с 200😀
Откога си мечтая да попадна на такъв, който да разбира наистина от такива неща, да му е страст, да има познания по темата.

# 657
  • Варна
Искам да попитам в боята или къна там каквото е, нещо природно се води е написано, че трябва да се престои с шапка и то доста минимум час, иначе колкото повече толкова по добре.
Интересува ме, ако няма шапка няма ли да хване?

# 658
  • Марс
Това е защото много от фризьорите слагат филтри на снимките. После на живо косата не е същия цвят.

# 659
Благодаря ви!
А ако се насоча към кичури, какво трябва да кажа, за да не изглеждат ретро, като от преди.
Например харесва ми колко естествено стои тук, (не знам дали може да се направи така моята коса),но е доста русо тук.
И като цяло на колко време се поддържат?
Благодаря отново, спирам с въпросите! Heart

Общи условия

Активация на акаунт