Тренировки в домашни условия - 110

• 36 179
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • Somewhere far away

Хипотетично можеш да направиш и мускулна маса  и страшно тяло със собствено тегло ,но не и с тренировките на Хедър и 3 кг ....
Не се заяждам, но може ли да поясниш какво точно означава това? Аз напоследък правя само с нея тренировки и съм супер доволна. според мен тренировките на хедър са много добри, тя е очевидно че също си пада по тях и има много силна и много добре оформена горна част.

# 196
Ана Мария ми то нали и аз това казвам ,такива са и моите тежести .
Деткръш Хедър е супер (малко само музиката ме дразни) просто не е програма за 3 кг тежести особено за долна част ,клек суинг и тяга с 3 кг ако не си супер начинаещ не са ок..
Между другото аз мисля да продължа с Хедър след Трансенда ,ще я мютвам обаче ,че музиката и ми оголва нервите.

# 197
  • София
Много добре го  е казала Агента , че  всеки трябва да си мине по своя път на натрупване на  екипировка..и постепенно да си купи 2 кг, 3 кг, 4 кг и т.н гири. Мускул може да се изгради и без тежести по мое мнение - гимнастици, лекоатлети и т.н. Основната им подготовка е тренировки със собствено тяло, а имат изявени мускули. Дъщеря ми на 7 г. тренира художествена гимнасика, без тежести разбира се, а вече има изразено мускулче на бедра и  бицепс. Ако продължи с тренировките,то тялото й със сигурност ще е мускулесто. Зависи какви са очакванията за големината на мускулите и каква визия се търси. За мен важно е тялото да е стегнато, а ако има изявен релеф - вече е бонус. Без загрявка и разгрявка е.

За днес отчитам Killer Booty Band Bootcamp (40 Minutes Workout!) | Joanna Soh - тренировка с ластици. В тренировката се използват плоски ластици, но понеже имам кръгли - използвах тях. Успях да се натоваря. Добра тренировка е. След това направих и една тренировка на Funk Roberts - за пръв пъ го чувам и виждам, съвсем случайно попаднах,но тренировката много ми хареса Best Strength and Cardio Workout – Burn Fat – Build Muscle – Improve Cardio.

# 198
  • Somewhere far away
Деткръш Хедър е супер (малко само музиката ме дразни) просто не е програма за 3 кг тежести особено за долна част ,клек суинг и тяга с 3 кг ако не си супер начинаещ не са ок..
Аа... ясно. аз говорех за горна част, много се възхищавам на рамете ѝ и като цяло ръцете и изобщо много се надъхвам всеки път, дори и да нямам желание за тренировка и съм в тъпо настроение като си я пусна и се надъхвам. но разбираемо, на мен това ми е болна тема, винаги съм искала развити рамене , силни ръце и като цяло повече мускули в горната част. няма да излъжа и ако кажа, че често казано доста завиждам тайно тайно , но после си казвам тя тренира от 10 години , а аз по-сериозно от само една година - така чее... мда, така се утешавам! Disappointed Relieved Smiley

# 199
Мисля че начина по който се тренира си зависи от целта, която човек си поставя. Някой хора просто искат да си подобрят формата, тонуса и да се постегнат. Не всеки има за цел да трупа мускули. За някой 3кг. са нищо са други са много Blush Ако трябва да го илюстрирам:

# 200
НФБ аз говоря само и единствено от собствен опит. Може би първо трябва да уеднаквим дефиниция на "натрупване на мускулна маса" и да работим със сходни категории, за да няма неразбиране. При мен, в моят случай, за моето тяло 3 кг работеха. Гирите ми са 1.5, 3 кг после имам и повече, които могат и до 6 да стигнат на ръка, пудовката ми е 6 кг. За мен тези тежести и 80 ДО направиха чудеса с тялото ми. Имам снимка на ръцете си и разликата, която се случи. Освен това виждам как пред мен хора само със собствена тежест правят страхотни неща с тялото си. Споделих каквото съм преживяла. С 3 кг могат да се случат промени. Особено за начинаещ. Разбира се, че в даден момент това вече няма да работи. И на мен вече 3 кг са ми леки.

Аз вярно, че много неща не знам, но покачването на мускулната маса не се ли случва основно в кухнята? Когато аз "покачвам мускулна маса" за мен това е мазнината да се стопи около мускула и той да нараства, като с това предизвиква всички останали ефекти и ползи..
За друг покачване на мускулна маса е друго.
Съгласна съм, че в даден момент си трябва тежко особено при определен тип тренировка. Но аз нито Джилиан, нито Отъм, нито Ейми съм видяла да вдигат повече от 6 кг. Та спортът тръгна от категорични изказвания, които не са вписани в контекст на зададения въпрос. Като принципна ситуация при заседнал начин на живот и начинаещо трениране 3 кг са добро начало.

Може би трябва да съм по дзен. Ще пробвам Wink

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 04:12 от Дух (:

# 201
Много важно е и кой откъде тръгва. Тези от вас, които от малки/млади се занимават със спорт имат някаква елементарна база.
От 5 годишна свиря на цигулка (и пиано като втори инструмент), на 9г свирех по 5 часа на ден, в тийн годините стигах до 7.
Само 3 срока ходих на спорт, беше супер, ноооо ми отнемаше от времето за свирене, и бяха страшни скандали, че мога да си контузя китките и да си съсипя бъдещето. И в 10 клас вече не се върнах там.
Така че моята мускулатура си тръгна от абсолютната нула. Йогата колкото и да е полезна, не може да компенсира всички липси, а часовете с вдигнати в неестествена поза ръце ми разказаха играта на 20г.
Сега ако бях учител по цигулка (да не дава господ Laughing), всичките щях да ги пратя в залата на скрипеца и свободните тежести. Hands Muscle Йогата не е панацея.

Начинаещ с моята стартова позиция не може да започне с 5х5, защото ще се повреди завинаги.
Та толкова по статиите.
С треньор на живо и индивидуална програма всичко си идва на мястото.
Ходех на зала 2003г, лекар ме прати там. Треньорът явно го беше страх да не ме доповреди, минавах на машините, и това беше. Резултат за 1 година 0. Т. е. беше нещо като физиотерапия.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 10:10 от Dez

# 202
А защо всеки не онагледи мнението си с малко личен снимков материал? На мен ми е интересно кой какво точно има предвид с личните си постижения?
А относно релефа и тежестите- на последната ми тренировка с инструктур, която беше с цел да орелефя краката, ми каза същото, че трябват повече повторения. В същото време ми намята 120кг на лег пресата. Сега тренирам вкъщи с 30кг, ами няма как едното и другото да водят до един и същ резултат.
Пак казвам, това е личен опит и се отнася за мен.

# 203
А защо всеки не онагледи мнението си с малко личен снимков материал? На мен ми е интересно кой какво точно има предвид с личните си постижения?
А относно релефа и тежестите- на последната ми тренировка с инструктур, която беше с цел да орелефя краката, ми каза същото, че трябват повече повторения. В същото време ми намята 120кг на лег пресата. Сега тренирам вкъщи с 30кг, ами няма как едното и другото да водят до един и същ резултат.
Пак казвам, това е личен опит и се отнася за мен.

Не бъркай фитнес резултати с лични постижения. Явно ни се разминават генерално приоритетите.
Ще пусна снимка на резултат, която не смятам за "постижение".

Покажи сега твоите.

Отивам да тичам.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 10:52 от Dez

# 204
И аз не мога да позная темата и мисля да се дистанцирам за известно време.

Нюк, нарекох начина на мислене и определени мненията тесногръди, а не човекът.  И да, не пиша по темата. За това и просто няма смисъл да пиша.

# 205
  • here, there, everywhere
Духче, не съм казала да не пишем ( а и аз самата не пиша, та не съм последна инстанция със сигурност). Просто много излишни спорове, много нещо. Хора, дайте да си живеем живота спокойно и щастливо. Жени сме, нека да си помагаме взаимно, без да се кълвем.

# 206
Дух, да, неприятно стана тук. Достатъчно е един да започне да пуска хапливи коментари и добрият тон отива на кино. Не се ядосвай. Simple Smile

И аз, понеже дразня някои, че се правя на познавач, няма да пиша повече. Хубав ден на всички!

# 207
Нюк, всеки до сърби на определени места. На мен например ми е трудно да се въздържа от реакция, когато определено мнения се прокарва като единствена истина. Просто съм човек, който обича да има аргументи, да има различни гледни точки и да се балансират нешата. Остротата и налагането на една единствена истина събужда някакви неща у мен. Допускам, че в мой проблем и в мен е вината, че не успях да се въздържа. Може и да си права Simple Smile

В крайна сметка всеки си има комплекси и демони. Някои работят върху тях, други не. В темата никога не е имало до сега осъдително отношение. Сега го има. На мен не ми е приятно и естествено реагира.

# 208
Хайде лейдис ,давайте малко по-позитивно и над нещата.Няма нужда от ритуални напускания ,просто да спрем да свръханализираме темата за трите кг гири 😂
Пишете си тренировките и да продължим напред вече 😘
Днес ме боли всичко и краката и ръцете за май ще пропусна тренировка и без това ми се пада кардио или ще погледна в тубата за нещо интересно ,но ще направя някаква разходка с кучето и детето по някоя пътечка за 30-40 Мин.

# 209
  • София
Добро неделно утро на всички!
За днес отчитам в деня за ктив рест много лека тренировка:
Fat Burning Walking Waistline Challenge (Low Impact, Beginner Fr … dly) | Joanna Soh . За perunika мисля, че ще е подходящо, понеже имаше проблеми с кръвното.
Добавих и едана йога, която много ми допадна на Sean Vigue през канала HASfit :30 Minute Power Yoga Workout w/ Sean Vigue - Yoga for Strength E … r Men & Women. Хубавото е, че се чува кога диша и мога да контролирам и моето дишане. Имаше упражнения, които досега не съм правила. Изобщо по-различна е от йогите, на които съм попадала досега.  Ще опитам и други негови тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт