Тренировки в домашни условия - 110

• 36 181
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас/Пз
Аз от три години тренирам и правя трицепс още с 4кг. Не мисля, че не съм натрупала мускулна маса, дори напротив най-големият прогрес ми е там.
А и момичето каза, че тренира от 3 седмици, така че какво искате да поне веднага с 5кг ли?? Ми няма как да стане.

Guinesis, 3 седмици са много малък период. Виж си все пак храненето, но в никакъв случай не се отказвай. Дори и със собствено тегло да тренираш без никакви тежести пак може да направиш мускулна маса. И това ти го казва човек, който много, ама много уважава тежестите. Simple Smile

Ноу фрейм, може ли да пуснеш клипчето с пудовката и суинга, че нещо не мога да се ориентирам от снимката Simple Smile

# 181
Направих си тренировката за крака днес, първата силова за седмицата. С километража съм 60км дотук, но днес валя, и ми се размина. И не е зле да си почине човек, а да не гони Михаля. Няма да се ядосвам.

1. БГ клек 2х8кг 3х12
2. Гоблет клек 18кг 4х20
3. Суинг 18кг 5х20
4. Тяга на един крак 2х8кг 3х12
5. Тяга 30кг 15, 35кг 3х12
6А. Заден клек 25кг 4х20
6Б. Отпад 1х8кг 3х15
8. Повдигане за прасец 2х10кг 3х15

# 182
И аз гледам, въпреки че руският ми не е добър.
Може ли да ми кажете от това клипче защо е важно да не се стяга коремът, когато се гълта?
Каква е опасността?
От предните клипове  вълнообразните движения на корема не ги ли предизвикваха точно със стягане и отпускане на мускулите?
Аз не че мога да ги правя, но сега ми стана интересно.

# 183
Не ми е целта да демотовирам никой, нито съм контра на никой. Просто ми е интересно каква мускулна маса може да се покачи с 3 кг?
Има момичета които с години тренират с двойно по големи тежести и не покачват маса. С това си мнение не целя да обидя или демотовирам някой както някои си помислиха.А могло да се постигне някакво стягане, разбира се всеки започва от някъде, но не бива да живеем в заблуда, че с 3 кг ще покачим маса.
Абе момиче, айде преди да се изказаш прочети пък каквото някой си е направил труда да сподели, за да те обогати малко. Ако беше прочела линковете на Агента щеше да схванеш.

# 184
Dez, твоето мнение също ми е интересно?

PS А да, щях да питам някой чете ли/гледа ли нещо от нещата, които поствам, когато не са на български?

Agent, гледам всичко, обикновено по-късно. Страхотни линкове винаги пускаш! Благодаря, че споделяш!

Мнението ми за вакуумките....ами правя от дъжд на вятър. Не съм постоянна от доста време. Със сигурност има полза от тях, но са ми откровено неприятни.

Ако Байолъджи пишеше преди 7-8 години, нямаше да си късам нервите, и да се чудя защо нямам резултати със стандартните 30мин тренировки и класическия умерен дефицит.
При мен Не Става с Малко. Пънех се с тройки и петици, и пудовка от 8кг, седях си дебела, защото трябваше да умра от глад, + двуразови тренировки, за да заприличам на нещо.
Линковете са супер, но в нета е пълно с градски фитнес легенди, а как реагира тялото е съвсем друга бира.
Едва ли съм изключение.
Може и някой да има резултат с малко, аз нямах. Затова е важно да се чуе и другата страна.

# 185
Факт Дези, така е. Но това не означава, че изобщо не може да се случи. Просто различни хора, различен опит, различни нужди

# 186
Затова най-добре Guinness да хваща сантиметъра, и да следи калорийния прием и храната като качество.

Ровя се из линковете на Агент, и си харесах нова програма, но ще е за след като отворят фитнесите. С такива тежести не разполагам. 90% е в храната, и в търпението.

# 187
  • Някъде по Дунава
Благодаря ви за мненията. Най- вероятно храненето трябва да преразгледам. Просто ми е досадно всеки ден да вкарвам храната си в приложението, а и незнам дали коректно го правя. Начинаеща съм в упражненията с тежести и не се хвърлям в дълбокото изведнъж. А и имам проблем с едното рамо и да не се усложнят нещата.

# 188
Днес приключих week 3 на Хедър. Утре почивка и от понеделник week 4.
И един въпрос: възможно ли е от 3 седмици тренировки с тежести, моите са 3 кг, да не свалям, въпреки спазването на някакъв режим? Все пак около килограм очаквах надолу.
Guinness, аз съм на 27-ми пореден ден тренировки с гребане, което е преди всичко яко кардио. Едваaaм съм мръднала на тегло Flushed, а и аз спазвам режим, и корекции му правя към по-стриктен (или по-"правилен"), не нарушавам.
Мен хич не ме бива с шивашкия метър, много неточно се меря и съм се отказала.
Обаче!
Започнах да си влизам доста свободно в едни дънки от онези с 0% еластан, в които буквално се заклещвах в началото на месеца, а ако все пак ги вдигнех догоре и ги закопчаех, образувах зловещ мъфин топ (по-точно по моите земи тук на такива "мъфини" им викаме "panettone" Joy). Значи нещо се случва! На дънките без елсатан вярвам. Wink (Друг е въпросът, че това са бившите ми "дебели" дънки... оххх, хахах)
Пробвай и ти как се чувстваш според дрехите ти. Кантарът може бъде гадняр.

# 189
Не знам за вас, ама моята дамска чанта си е баш 3 кг.
Ани, 3 кг на трицепс е едно, друго е клек или тяга примерно. Има си малки мускулни групи,  на които потенциала им е толкова.
Освен това всеки освен мнение си има и личен опит и той не е всеобщ, но може да е точно това, от което някой се нуждае като съвет.
Аз съм от типа, дето изключително трудно качвам. Не искам да мотивирам никой, понякога истината боли. Просто споделям мнение и обикновено в него присъства "според мен", което навява на тази идея.
Като цяло не пишех в тази тема, точно защото повечето тренират по начин, по които тренирах дълго време без никакъв резултат. Но това, пак казвам, съм аз, хората са различни. Аз за един месец в зала с тежести свалих 3-4 кг, без да целя да свалям. До ден днешен свалям без да искам.
Обаче едно нещо не мога да отрека и това е, че храната е 90% от прогреса.

# 190
Абе какви са тези 3кг тежести ,що се правите на ударени 😜!?!
 Да взима петици ,ако иска резултати,както е казала Пънк за бицепс може и да е ок ,ама големите мускулни групи ,къмоооон ....
Иначе хипотетично  за някакви балетни ,изометрични и плио тренировки може и да са и достатъчни...

# 191
Може ли да кажа, че за големите мускулни групи 5-ите, че и десятките са недостатъчни Wink

И от упр със собствено тегло може и има резултати, но нека да оставим нов човек да си мине по нормалния път по натрупване на екипировка, опит и знания.

И да не забравяме, че не всеки иска повече мускулна маса. Има си и такива родени с достатъчно, които искат просто мускулен тонус, разтоварване от стрес и ниски подкожни мазнини. Но всяка от нас е склонна да си мисли, че целите на друга съвпадат с нейните лични Wink

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 21:52 от Agent Provocateur

# 192
Гинес, успех. Тук често  си пишем от нашата си камбанария.  3 кг са нормална тежест за начинаещ, все пак още не познаваш възможностите си, а и имаш стара травма, за която трябва да се внимава. Аз съм качвала бицепс с тройки и програмата на Сидни Клауфорд(the next challenge), където има общо 15-ина минути за ръце. Баба ми, лека й пръст, беше много впечатлена.
Има разлика не само между различните хора, но и между различните мускулни групи. Имаше съфорумка, която беше пуснала снимки преди около две години. Изглеждаше като фитнес модел преди състезание. Прекрасен корем и впечатляващи рамена. Никога няма да имам такова рамо,  въпреки че в един момент стигнах до 12 кг на раменна преса. Тя ги беше направила с body revolution или с 21-Day Fix, които са доста кратки като тренировки. Дез ти е дала добър съвет да замериш обиколки на различните групи. Така ще прецениш какво работи за теб и къде имаш нужда от корекции. И в крайна сметка, всичко си зависи от твоите фитнес цели. Някой иска по-видимо рамо като мен, а ти можеш да предпочиташ по-фини мускули.
По въпроса за теглото: при тренировките на Хедър можеш да разчиташ на около 150 допълнително изразходвани калории (защото дори и в покой ще изразходваш нещо за тези 30-40 минути). За 1 кг е нужен дефицит от  около 7000 калории, т.е. те не са определящи. Важно е храненето.
Агент, чета и гледам доста често. Благодаря за полезната информация.
Нфб, най-близкото, което съм виждала, е това. Имаше го в една програма, като това беше вариант за начинаещи. https://youtu.be/URyIlk_hHVQ
Днес приключих с моята версия на програмата на Клоуи с The Hourglass Workout. Беше ми по-лесно от миналия път, защото се изхитрих и правих българския клек с бънджито като опора:grinning:
https://youtu.be/Pp_IVQn0U2I

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 21:58 от zvezdi4ka14

# 193
Сега ....някой ако има стара травма,започва сега и т..н много ясно,че ще си ползва тройките като начало.
Ама ме озадачава факта ,че байолъджито много възпитано и ясно  обясни защо може и да не и се получават работите с 3 кг пък вие от три дола вода докарахте да и обясните как не ги разбира нещата 🤣
Момичета ,хайде знаем се ,имаме цели квартални фитнеси в къщите си,инвестирали сме в оборудване колкото една кола ,то ако беше така лесно да тонизираш мускулите и да се стегнеш с две бутилки пълни с пясък или вода ....Ехеееееее😀
Хипотетично можеш да направиш и мускулна маса  и страшно тяло със собствено тегло ,но не и с тренировките на Хедър и 3 кг ....
Не искам да споря с вас , много ви обичам❤️
Но за мен най -смислената и адекватна тежест е 5 кг ,ако ще купувам един уред до края на живота си ще бъдат петички .

Звезди....да това се доближава ,обАче според мен кракът е изнесен назад за да падне натоварването на предният ,както при тягата на един крак.
Ани ето след 21:45 суинга https://youtu.be/sp65NrCYv_k

# 194
Ето една статия по повод по-леките тежести с повече повторения и по-тежките с малко повторения. Цитират се различни изследвания по темата. Вече се опровергава теорията, че мускулен растеж се постига само с по-големи тежести и малко повторения: http://www.yulisgym.com/muskuli-mnogo-povtoreniya/ .

Аз имам много скромен опит с тежестите, но ще си позволя да коментирам относно моите резултати. Тренирам с леки тежести, но определено постигам хипертрофия. Бицепсите и мускулите на предната част на бедрата са ми видимо пораснали, а най-горните две "плочки" на корема са се оформили. След първия месец тренировки нямах промяна в теглото, но мерките ми бяха намалели. Тренирам за горна част с 4 кг, а за долна - 5-6кг дъмбели или пудовка, и с по 2кг тежести за глезени.

Според мен, важни са не толкова тежестите, а това как мускулът ще реагира. Явно многото повторения, макар и с по-малка тежест, също успяват да стресират мускулите.

Общи условия

Активация на акаунт