Тренировки в домашни условия - 110

• 36 131
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
! Имам въпрос за йогата: относно тренировките с упражнения ми е ясно защо трябва постоянно да се сменят и да има разнообразие, но как е с йогата? Може ли първоначално да си харесам някое 20-30 минутно видео и да го въртя, докато се почувствам ок с движенията или е хубаво да сменям повече?

Barb, супер! Ако нещо ти хареса, защо да не го повториш, и потретиш?
Има официални секвенции от асани- в Хата, и Ащанга йога например.
Те обаче не стават с видео, ако си начинаещ. Не че е невъзможно, не знам дали би ти било интересно.

30минутните Full Body или Morning Yoga на Боховците ми се струват подходящи за начало. Идеята ми е там, че ако ти хареса, по-късно ще се поинтересуваш от дишането, и евентуално Сурия Намаскар А + Б, това нещо е гениално, и се препоръчва за започване на деня като самостоятелна практика, или като загрявка за йога практика. Прави чудеса с гъвкавостта на гръбнака, и не само.
Дишането е важно, но все си мисля, че така хората бързо губят интерес, защото им става скучно. Зарибявката става с асаните, защото усещаш веднага какво правят с теб.
2 правила възможно най-кратко: активиран корем през цялото време (като при тяга например) + дишане уджай, мек трапец (за да няма напрежение в шията).
Малко информация.
https://ashtangayogagirl.com/ashtanga-yoga-breath/

Днес се отчитам с йога и тичане навън. По-късно ще направя малко корем, и съм готова за деня.

# 391
Qaki, може пък да пробвам 10 rounds. 🤗 Аз бях правила първата тренировка за заместване на нещо си и ми беше допаднала. Леко подскачане, малко с координацията бях зле, но това ми е все пак първата боксова тренировка. Но затова пък след това имах мускулна треска отстрани на гърба. Силовите ги давах на ММ да тренира и ми харесаха като упражнения. А и колкото и да е малко корема при Джоелчо, поне го има всеки път накрая на силови. В Лиифт4 много ми допадаше тази схема.
За пулса си записах един час при кардиолог да ми е мирна главата. Случи ми се няколко пъти да вдигна пулс 200 и малко ме стресна. А всъщност не е било интензивно кардио, а примерно се навеждам да си взема гирата.

Дух, пилатеса от 21 ДФХ и аз не го харесвам. Трябва наистина подходящи ластици за него, иначе или се оплитах, и нищо не усещах. Докато не започнах да го заменям с пилатеса от 21 ДФ риъл тайм. Там на втората седмица вече се включват и малките ластичета и с тях става по-добро натоварване според мен.

Барб, аз исках да кажа точно документални крими, но съм написала крими сериали.
Скрит текст:
Значи аз минах през The disappearance of Madeleine McCan, Don't fuck with cats и American murder. Първите две със сигурност ми влезнаха под кожата. Гледаме и Amanda Knox. Ако имаш нещо за препоръка в този жанр, може и на лични. Иначе по препоръката на Спринкълс ще погледна и 10%, изглежда че има добри критики. Иначе в съвсем друг жанр и на мен ми хареса Емили в Париж. И разбира се Бриджъртън, но не знам дали него го препоръчвам за гледане по време на тренировка.

# 392
  • Пловдив
Здравейте!
Отчитам 5 тренировка MBF, мисля 6 да не правя. Някоя седмица евентуално, да, но ще ещя скипна. Мацката (как се казва, май не съм се заслушала коя е) ми се накара предварително 😀😀😀, като каза, че знае, че обичаме да скипваме съботните тренировки, ама да не й го причиняваме. Сори, маце, няма как...
Спринки, може да се добавя кардио, тя чисто кардио тренировка няма, освен ако съботната не е, де, те са Горна част, корем, долна част, корем, цяло тяло, и измежду блоковете с тежести има 2минутни кардиа за вдигане на пулса - скачане на въображаемо въже. За това и ги харесвам, ехее, от много време не съм се утрепвала от зор на тренировка. А! Като казах зор - абе виждали ли сте Шон напоследък, защо си е променил прическата, изобщо не ми харесва. Много е... Африканска. Все едно не е той. Все ми се струва, че нарочно се е гиздосал така.
Както и да е, де, шантавел.
Приятна вечер  и весел уикенд!

# 393
  • Бургас/Пз
Много ми е интересно като ви чета за йогата. Още не ми е дошъл момента, но някой ден и аз ще се пробвам.
Днес преди обяд направихме 8км разходка край морето. Беше доста ветровито и хладно и вървяхме с добро темпо. Полара отчете 5.2км/ч, което мисля че за ходене е добре.
Правих домашна пица и след нея реших,че ми се полага 1 час тренировка.
Направих кардиото от Бонус Бърн 3 на Сидни
https://www.youtube.com/watch?v=PD0J5TWSbhQ&list=PLE5lGVrS3V … p5Iq&index=33
Загрях добре с него и реших малко да раздвижа гърба с Хедър, само че тама където тя правеше кардио аз заместих с още коремни преси.
https://www.youtube.com/watch?v=r1f8y_sqxc4
Доволна съм, добра комбинация стана.
Чакам да видя дали Сидни утре ще пусне нова програма.
Хубава вечер на всички Simple Smile

# 394
Dez, напълно съм съгласна с коментара ти за йогата и дишането. Аз още не съм дорасла до този момент, но това не ми пречи да ми харесват йога практиките. Не си спомням кой от йогистите каза в едно от видеата, че ако не се диша правилно и ако не си съсредоточен върху практиката, а мислиш за други неща, то ти не правиш йога, а гимнастика. Аз съм именно така, но ми доставя удоволствие на моето си ниво.

За йога начинаещи йогата на ББ за мен си остава прекрасен вариант. Или някой то 7-14-21-дневни предизвикателства, които повечето от онлайн йогистите имат.

Ризова, благодаря за отзива! За Шон съм напълно съгласна. Не ми харесва и на мен, прекалено лигав ми идва в последно време. От любопитство, ще пробвам новата му програма един ден.

В крайна сметка, мечка страх-мен не страх, реших да се метна на The Next Level. Тренировките са около 60 минути на ден. Първият сезон няма много силови, което не ми се връзва много с плановете за бягане. Реших, че ще мина всички тренировки един път и после ще си избера тези, които се комбинират добре с бягането. За днес беше The Big Burn - кардио хиит - 20 упражнения - 30 секунди по 2 пъти; 2 кръга. 10 минути загряване и 10 разтягане - класика.  Утре бягане и йога. Времето навън е прекрасно, слагам слънчева защита и отивам на мач по футбол на детето, след това дълга разходка с приятелка.

# 395
Ани, Сидни пуска нова програма от понеделник, казва се Shred, тези три бонус тренировки бяха, за да приключи седмицата и да не започне новата от средата.

# 396
Люба, Мегън Дейвис заради нея (бях малко критична към първата й програма; нищо крайно, но все пак без неподправен възторг) си имах персонален трол в една от руските групи.
Дана, при 10 rounds не знам как ще са ти силовите. Евентуално можеш да добавяш тежести при бокса, ако ти е малко натоварването. ХиЧ и на мен не ми хареса много. Имаше една тренировка на Оутъм-iso strength май се казваше, която е много добра, и едно общо кардио, което не беше лошо за времетраенето си, но нищо друго не ми хареса.
Днес и аз тренирах със Сидни- долна част и корем от bonus burn  серията, която пусна Ани.
https://youtu.be/oOc48DafIPI

# 397
  • Бургас/Пз
Ани, Сидни пуска нова програма от понеделник, казва се Shred, тези три бонус тренировки бяха, за да приключи седмицата и да не започне новата от средата.
Благодаря, Паганне. Това за бонуса го разбрах, но не схванах за новата. Simple Smile Аз си я харесвам Сиднито и вероятно докато тернирам вкъщи ще следвам нея. В Бърн имаше няколко дни, които пропуснах, както и тренировките за стречинга не успях да направя, май само една пробвах. Често се връщам към Тарнсценд, май тя ми е фаворит, въпреки че и Бърн ми хареса като цяло, въпреки повечкото кардио.

# 398
Добър вечер, момичета!
Нещо за настроение:
https://www.facebook.com/RossSmithvideos/videos/408467726378508/

# 399
Христос Воскресе, момичета!

Намерих си снимка във Фейса от август 2010г. Преди силовите, преди бокса, преди маратоните. 50кг. 156см
Без мускули. Само йога и малко, много малко тичане, под 40км на седмица, прясно свалила бременните килограми.
Нн Буут камп се върнах през септември, и не ме познаха. Satisfied

Скрит текст:

Имам и една с бузи като месечинки на 56г и много йога. Ще я пусна, ако я намеря.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 08:36 от Dez

# 400
Здравейте, отчитам ден 10 от EPIC и завършена втора седмица. Харесва ми програмата, не ме дразни нито музиката, нито неговоренето. На места ми е доста трудно, но го отдавам на това, че тренировките са много по-различни от начина ми на трениране досега. Единствено разтягането в края е много кратко и добавям допълнително.
Приятен ден!

# 401
Аз отчитам крака от 21 fix extreme real time. Много съм доволна

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 02:25 от Дух (:

# 402
  • 1st floor
Дух, може би трябва да се понаместят хормоните след раждането, ако смяташ, че не приемаш повече калории, от колкото трябва.

Аз отчитам шест тренировки от БР за тази седмица (но кардиото го замених с кростренажор). Вчера бяхме в Родопите - прекрасно време, по къс ръкав се развявах. И си представях как днес ще тичам рано сутрин...уви, събудих се с дъжд и студ. Тичането се отлага за неопределено време.

# 403
Христос Воскресе, момичета!
И пак ще възкръсне след 3 седмици Grinning Весел празник, Дез!

Отново съм в началото на пътя.
Остава само да си го извършиш пак, Дух, но пък от друга страна е вече път познат, имаш си и отбор луди другари в наше лице, цялата Голгота може и да не е толкова неприятна 2-рия път Hug

Нямам по-актуална снимка в момента, но като приключа с програмата, ще покажа какво съм постигнала или не съм Simple Smile
Видях прекрасни резултати и впечатляващ календар! Само така, YGA!

Оказва се, че повечето фит мацки, който следя в инстаграм, преди за били слаби или направо скенджи Joy
Това затвърждава мнението ми , че слабото тяло се моделира по- лесно. Мое мнение, не ангажирам никой с него, знам че не всеки мисли така.
Аз съм съгласна с това, с уточнението, че те все пак бързо и лесно губят мускулна маса. Скоро бях пускала едно видео за трансформации на актриси за роли, та там ситуацията беше същата, а Алисия Викандер се кодошеше по въпроса колко дълго трае "трансформацията"

Сега съвсем сериозно, но според мен старите снимки помагат, за да видим собственото си тяло в даден по-ранен етап. Така имаме реална представа за нашите физически данни. Добре е да можем да направим ретроспекция, защото тя е част от бъдещите ни планове за промяна.
Абсолютно съгласна!

Агентката преди време се беше публикувала в една такава фантасмагорична визия с такава поличка. Hug
Хммм!? Аз с пола!!?? Aааа, сетих се - с розовата ми пола от преди 20 год след края на един цикъл диета/програма. Пак по това време беше, в средата на Сатурновата ми яма Grinning

Ако ти е интересно слагам в срит тест, последните й постове за добавките за изгаряне на мазнини. Аз лично фет бърнъри не съм ползвала. Преди време пробвах л карнитин, но не ми действаше добре и го спрях.
Скрит текст:
Ето предложения - подпомагат изгарянето на мазнини и ще дават сила при натоварване:
https://www.iherb.com/pr/Universal-Nutrition-Ripped-Fast-Herbal- … 20-Capsules/31052 липотропен, има по-слабо действие, но с режим на хранене и спорт може да се постигнат добри резултати
https://www.iherb.com/pr/Hydroxycut-Pro-Clinical-Hydroxycut-Lose … se-Capsules/88387 термогеген, но по-слаб като действие
https://www.iherb.com/pr/Nutrex-Research-LIPO-6-Black-Ultra-Conc … -Black-Caps/44780 термогенен, по-силен ефект
Може да ползваш и комбинация от:
Синефрин
https://www.iherb.com/pr/Primaforce-SYNEBURN-10-mg-180-Vegetarian-Capsules/56650
АЛКарнитин
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Acetyl-L-Carnitine-750-mg-90-Tablets/6110
Йохимбин
https://www.iherb.com/pr/Primaforce-Yohimbine-HCl-2-5-mg-90-Vege … an-Capsules/58663
... много харесвам тази комбинация ( + кафе/кофеин)
... всичко се приема 30 мин преди тренировка, само Йохимбина  е 90-120 мин., преди тренировка и действието му е около 40 мин. ( прецени си този прозорец за да се възползваш максимално от действието му)
Два часа, след тренировка, не трябва да приемаш въглехидрат.

Аргинин - това е АК, участва в синтеза на различни протеини в тялото - мускули, тъкани, подпомага различни процеси, кофактор на синтеза на някои хормони ( напр. на растежния хормон), с ползи при ССЗ (вазодилататор), СЧТ, подпомага синтеза на колаген - по-бързо зарастване на рани и тъкани, участва в синтеза на кератина, респ. с ползи за косата, подпомага кръвооросяването на скалпа и растежа на косата, подпомага имунната с-ма ( лимфоцити, регулира функцията на Т-клетките в случай на хронични възпалителни заболявания) , има противовъзпалително действие, с ползи при ИР и ЗДиабет ( подобрява метаболизма на глюкозата, инсулиновата чувствителност),  с адаптогенни свойства - ползи при стрес, тревожност и т.н.  
Аргининът подпомага репр. функция при жени и мъже вкл.  с ползи при еректилната дисфункция.
За спортуващите, това е най-популярния азотен бустер - който дава сила, издържливост, подпомага изграждането на мускулна маса, топи мазнини, подпомага възстановяването, предпазва от мускулен разпад и т.н.

ПП.
Комбинацията Аргинин,  Орнитин и Лизин стимулира растежния хормон.
Според това ПП комбинацията Аргинин, Орнитин и Лизин би трябвало да е добра и за целулит, да си се върна аз тъпо и упорито на темата Wink

Звезди, не съм забравила какво ме попита, ще пиша скоро, сега отивам да вкарам 30 мин гребане, че ще е работен ден за мен, въпреки празника. Шефката е друговерка и да, разбира се, че си направих майтап по въпроса Wink

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 15:29 от Tatti

# 404
О, Агенте! Heart

Общи условия

Активация на акаунт