Тренировки в домашни условия - 110

• 36 097
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас/Пз
Арсен, благодаря за идеите. Аз реално в момента не искам да вдигам повечеот 30кг. Толкова имам и са ми достатъчни. Ако взема жилетка тя ще ми вдигне още кг-мите, а аз не целя това. След проблемите, които имах и разговори с двама кинезитерапевти, ортопед и травматолог, явно трябва малко да спра с високите тежести. Да, при мен се оказа, че клекове и тяга с 50кг, хип тръст със 60-70 и лег преса със 150-160кг дават много добри резултати визуално, но всичко да съжаление рефлектира върху ставите и сухожилията. Ползват ли се такива тежести от жена над 40г според лекарите, особено като мен с признаци на предменопауза, възстановяването е много важно, както и добавките. Аз и двете неща ги неглижирах и явно от там дойде натоварването. Или по-скоро претоварването. Затова засега се разбрахме за клекове до 30кг, тяга до 40кг и хип търст до 50кг. Мисля да ги послушам и да свикна да тренирам по този начин. Просто вкъщи ме увличат и ми харесват тренировки тип Сидни, Хедър, Каролин и залагам на тях. Хем ме натоварват прилично, хем не са ми трудни и тежки. Първоначално ми беше ок, защото просто поддържах това, което бях постигнала и ми беше достатъчно, че съм тренирала. Сега обаче искам някакъв прогрес, а не стоене на едно място. Признавам си обаче, че не искам да се връщам в залата, защото се познавам и пак ще се подведа по високите тежести, а определено не искам да сама да си вредя, само заради задоволяване на фит крастата 😆😆😆

С удоволствие ще пробвам всичко, която всяка от вас ми предложи. 😘😘😘

# 481
Допълвам си отчета с една йога за кръста на Бохо

# 482
Ани, съжалявам, че се е стигнало до травми и претоварване. Head Band Като цяло впечатленията ми от теб са, че тренираш с много усет, постоянно се анализираш и често правиш промени, търсейки подобрение. Сигурна съм, че ще се нагласиш към най-доброто за теб! Hands Muscle

Успях да видя Биб на плажа с малчовците - зашеметяваща форма е това! А миналата седмица успях да видя НФБ, снимана леко, така, изотзад Satisfied и ми събра очите. Супер форма и стегната, без целулит. Как го правите чак пък без хич, цъцъцъ. Аз също съм с ген за обло д. - не ми е плоско, не ми виси... но пак си иска работа, за да не се желира. Мда, в крайна сметка поръчах си и аз от лютивката за кълки, рекламирана от Ани и Ветрена. Joy

Аз си карам по план с БР1 и БР2, но без кардиото, затова днес 20К Four Seasons Rowing с рошавата муцуна на Камерън (в противовес на Джилиан, която си записва тренировките с грим и изкуствени мигли Trollface). Когато успея, правя и малко йога.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 19:53 от Barbabeau

# 483
Пропуснах, Дъждец бързо оздравяване Hug
Разбрах Ани...
А тази кака знаеш ли я  https://www.youtube.com/watch?v=fZx8l0UXT0Q ....за дупето е убийствено това, обаче има малко бг клек в началото май....
Днес ще правя STS Total body.

# 484
  • Бургас
Ани, виждам, че се вслушваш в съветите на специалистите и си отговорна към здравето си, но като знам как увличат големите тежести и видимите визуално резултати, се чувствам длъжна ти кажа - внимавай. Аз пренебрегнах съветите и сигналите на тялото си, и стигнах до вътреставни инжекции и пълна забрана за клекове, напади и въобще тренировка с тежести за крака. Така ми липсва усещането от една добре натоварваща тренировка!

Снощи успях да открадна само 50 минути (с времето за душ) и направих крака с ластици и тежести на глезените 1,5 кг. и малко корем. Нямах време да разтегна даже, но каквото такова.

Май трябва да си взема по-тежки тежести за краката.

# 485
Отчитам 45 Минути хиит за цяло тяло със Сидни, ден 27 Игнайт. Броя я завършена тази програма, нищо че утре има стреч 20 минути, а винаги го заменям с нещо друго.
За утре ще трябва да измисля някаква горна част.

# 486
  • Там където
    От понеделник 3 дни нищо не правя заради МЦ и в допълнение ужасно главоболие. Утре вече жива-умряла ще продължа 4 седм на 10 рунда.
    За дупе освен клекове и напади, добре си се отразяват всички видове напади,махове, ритници и т.н. особено с тежести на глезени. Може и с гира когато кракът е свит. За да не спамя ето тук един линк на една кака, която много харесвам:
https://www.youtube.com/user/Workouthotel/videos
Момичетата, които са болни и контузени да оздравявят бързо. На другите спортна и спорна седмица!
П.С. успях да видя по някоя от качените снимки- стига с тези комплекси! Изглеждате чудесно, да не кажа перфектно и много по-добре от снимките на разни надупени инстаграм мацурани Simple Smile
С тези мрънканици относно перфектните ви дупета,ме подсетихте за един мръсен виц,който тук ще разкажа надявам се възпитано Simple Smile
[li
Скрит текст:
st]две дами седят и обсъждат какво е по- добре- къс и дебел или дълъг, ама тънък. Спорът е разгорещен и за арбитър привикали наблизо минаваща монахиня -тя нали няма опит в секса, ще даде безпристрастно мнение. Помислила монахията и казала: ама не мога да ви разбера момичета- нека си е дълъг, какво като е дебел Simple SmileWinkWink та и вие така с дупетата- нека са си кръгли, какво като са големи:) [/list]

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 21:17 от Qaki

# 487
  • Бургас/Пз
Ани, съжалявам, че се е стигнало до травми и претоварване. Head Band Като цяло впечатленията ми от теб са, че тренираш с много усет, постоянно се анализираш и често правиш промени, търсейки подобрение. Сигурна съм, че ще се нагласиш към най-доброто за теб! Hands Muscle
Благодаря, Барб! като цяло наистина съм много внимателна. През 2007 година точно от пренебрегване на проблем и мислене, че нищо ми няма, накрая стигнах до операция на двете колена. Вярно, бях млада и се възстанових много бързо, но онова едно наум и лек страх си останаха в годините. Когато обаче преди 3 години започнах сериозно с фитнеса започнах много внимателно, но пък нещата взеха да ми се полуават, а аз съм такъв тип, че успехът и промяната ме кара да искам още и още. Пренебрегнах, че вече са минали повече от 10 години и аз вече не съм под 30, а над 40, че не спя достатъчно, че ежедневието ми е много по-натоварено, че съм почти постоянно в движение и нямам време да възстановявам. Разчитах на това, че се храня здравословно и си мислех, че това е достатъчно , за да тренирам тежко. И така до ноември, когато една нощ просто не спах от болки, а на сутринта не можах да стана от леглото и слава богу много бързо ми светна лампичката, че моментът, в който трябва да помисля повече е дошъл. Като цяло си признавам, че чисто психически ми костваше доста, но сега се чувствам добре с домашните тренировки. Да, имам моменти, които си мисля, че все нещо не ми достига, но като направя една тренировка като днешната и се усмихвам и продължавам напред.

Биологично момиче, идеята за супер сериите и гигантските серии много ми хареса. Сигурна съм, че при мен ще проработи много добре.

Арсен, ако бг клека е без тежести не ме притеснява. Благодаря ти много за подкрепата.

Йен, благодаря ти, имам нужда от такива думи. Точно страхът да не се докарам до там, да не мога да тренирам изобщо ме кара да разсъждавам трезво.

Яки,много ме разсмя, ама от сърце. Благодаря за линка.

Днес тренирах със Синди, ден 3 от Шред, тренировката беше за крака и като изключих нейните кардио елементи се получи страхотна. Повечето клекове ги правих с 20кг, отпадите с 2 по 10, а хип гръста с 30кг. Много съм доволна.

Хубава вечер, момичета!

# 488
Ани, ще се намери начин. Ластици, собствено тегло, по-леки тежести с повече повторения. Има варианти за поддържане на форма и без да се претоварват стави и сухожилия.
За днес - една кратка ХИИТ тренировка на Джордън Йо, която съчетаваше кардио и корем (коремът беше малко, така че послужи основно за загрявка) + тренировка за долна част с ластици и тежести от един руски канал. Това е трета тяхна тренировка, която правя. Не са лоши. Заснети са малко дилетантски, но упражненията са добре подбрани и натоварването лесно се регулира посредством съпротивлението на ластика и тежестите.
https://youtu.be/n_2g-msWGmE
https://youtu.be/1URL-zOAcIk

# 489
Aни можеш да опиташ нещо такова например.
3 кръга х 20 с дъмбел /гира
Клек
Сумо тяга
Глутеус мост /Хип тръст
Шутове с тежести на глезените
Между упражненията не почиваш, почивката между кръговете е 30 секунди.
Друго добро е пак така но това
Клек тип сумо
Р. тяга
Шутове странични с тежести пак или гира
Пак 3 пъти х 20 без почивка между упр 30 сек между кръговете.
После почиваш една минута
И правиш 3 пъти по 30
Странични шутове
Абдукция с ластик права
Абдукция седнала. Опитах да тренираш дупето поне 4 пъти седмично, не е нужно да правиш 1000 упражнения подбери тежести, ластици, които не ти създават дискомфорт, може да са по 3 до 4, но изпълнени без почивка в повечко бройки поне 20 Друго изпробвани нещо е тренировка за цяло тяло избираш си по 1 упражнение, за крака, за гръб, гърди и етц
Примерно клек, гребане, лицеви опори, раменни преси, накрая удряш дупето с 5, 6 и повече упражнения с ластик.
Охх спирам, че сигурно вече ставам досадна 😁.

# 490
  • Бургас/Пз
Да, кръговите тренировки ми се отразяват много добре. Просто наистина трябва да имам поне 3-4 пъти долна част, за да поддържам това, което имам.
Днес бях на антицелулитен масаж. 5-та процедура. Имам видимо заглаждане в областта на бричоветеи задното бедро. Доволна съм. Ще направя още 5 и после ще се опитам сама вкъщи да поддържам или да ходя веднъж на 2 седмици.
МЦ ме изненада 5 дни по-рано, та днес ще правя само горна част, а и след масажа краката си ги чувствам супер леки и отпуснати и не ми се ще да ги натоварвам много. Утре обаче мисля до пробвам някоя от тренировките на Линда, които ми препоръчахте.

О, да, Звезди, след близо 5 месеца тренировки вкъщи вече съм сигурна, че винаги има начин стига да иска човек Simple Smile Признавам си обаче, че ми трябваше време докато се убедя сама себе си, че човек може и вкъщи да тренира добре. Е, вярно е, че се иска малко оборудване, но резултатите си го заслужават Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 16:46 от ani_d

# 491
Успях да си открадна една тренировка време и се отчитам с dirty 30 Simple Smile

# 492
Ани, какви точно масажи правиш?
За тежестите, понеже аз съм им любител, определено настъпва момент, в който мускула може повече, но за сметка на ставите. Ако човек не се спре тогава, ще страда. И аз почнах да усещам лек дискомфорт колената с моите работни тежести и за това просто спрях да ги увеличавам. Като цяло и треньора ми ме предупреди за това, че с моите килограми, не е ок да наблягам на по- високи тежести.
В този ред на мисли, понеже се вихри теорията, че мускулна маса се покачва с тежести, искам да споделя нещо, което ако не бях видяла, нямаше да повярвам. В фитнеса за първи път видях на живо жена да прави хип тръст с 100 кг и тяга със 70 кг. И като й погледнах задните части си бяха също толкова "малки и увиснали" като моите. Та не винаги тежестта е нещото, което прави нещата. И така малко се кандърдисах, че не не нужно да "вдигаш 200 от лежанка" за да имаш хубава оформена мускулатура, но и с 5-чки не става.
За себе си открих, оптималните работни килограми, сега остава да оправя храната и да чакам лятото. С големи мускули явно няма да се видя, поне не й натурално.
Лошо е, че темата за фитнесите се изпразни...освен да си пиша там сама....Satisfied

# 493
  • Бургас/Пз
Пънк, не съм сигурна, че ти разбрах правилно въпроса... Антицелулитни са, ръчни+вендузи, общо 1 час, без апаратура.

# 494
Всъщност истината е по средата, тежести определено стимулират растежа, но ако някой си мисли, че веднъж седмично, ще има желаното дупе като по кляка 3 ки с 200 кг, малко се лъже. Колкото по често интензивно се товари глутеса, толкова по расте. Аз имам познати които тренират с килограми, които аз може би ще вдигам с другия си живот, но разликата ми е задните вериги и въобще краката е от земята до небето..
Днес тренировка 1 45 мин степер, море
Тренировка 2
Клек 3х9, 10,13 с 70,60,50 кг
Тяга от дефицит сумо 10,9,8 с 90,95,100 кг
Воена преса 3хдо отказ само с лоста 20 кг
Трисет за дупе
Абдуктор, аддуктор, екстанзи.

Общи условия

Активация на акаунт