Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Казус с отменена екскурзия поради Covid 19 и връщане на сумата

  • 1 051
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 155
Аз чакам пари за неосъществена почивка  в Турция и споразумение за връщане на парите до месец май.Два пъти съм писала на фирмата, казаха че ще спазят споразумението,но до момента нищо не съм получила. Ще изчакам крайния срок и ще предприема действия, ако не го спазят.

# 16
  • Мнения: 575
Полезно ще бъде да споделите какви мерки ще предприемете след май,защото явно,че и мен ме очаква тази одисея края на август.

# 17
  • Мнения: 4 065
Мои приятели имат платена почивка в Турция някъде преди година, трябваше да се състои през май 2020. Не са им върнали нищо, казали са, че ще им предложат друга почивка тази година, но все още нищо. А и те не са предприели нищо, само чакат и се ядосват. Почивката им е платена към малка местна агенцийка, която работи с голяма туроператорска фирма. Една година от плащането ли се брои или от датите, когато е трябвало да се състои пътуването? Пълната сума са платили.

# 18
  • Мнения: 489
Коя агенция ползвате?

# 19
  • Мнения: 1 397
Във фирмата, в която работя имахме закупени самолетни билети, платена комисионна и застраховка за командировка на служители. Естествено не успяха да се осъществят тези командировки. Ние се възползвахме от взимането на такъв ваучер уж за следващо пътуване на някой колега, но така и не успяхме да го използваме. Като изтече 1г от този ваучер си подадохме искане за възстановяване чрез агенцията, с която работим. Те от своя страна, знам че подадоха към самолетната компания. Възстановиха ни само сумата на самолетния билет, без комисионната и застраховката към тях.
Не знам дали ги възстановиха защото сме фирма или просто сме попаднали на по-свястна тур агенция.
Съветвам ви да си подадете молба към КЗП. Те дори и да не могат да ви помогнат в повечето случаи насочват какво може да се направи във вашия случай.

Общи условия

Активация на акаунт