На море в Турция - Тема 70

• 74 748
  • 794
  •   1
Отговори
# 225
Аз все още съм ентусиаст, че ще осъществим нашата почивка от 29.05-07.06 😊

# 226
Роже аз лесно ще анулирам, това не  е  проблем.
Може да имат опция да я преместят за други дати. Защо не Simple Smile
А имал ли си случай да платиш пълната сума и да анулираш? Имаме опция за безплатна анулация до 08.05. Но ако помниш рейтинга, който с теб гледахме на Дестиния в последно време, и ти се изненада че имаше доста оплаквания. Връщали им парите с ваучери и т.н

# 227
  • София
Милена, не съм имал случаи на пълно плащане и след това да анулирам. Но анулирането не се влияе от това колко си платил, а от срока на безплатното анулиране.
В последните три месеца имам анулирани 4 резервации през тях и нито веднъж не са ми връщали парите с ваучер, а са ми ги възстановявали.
Кой какво пише по форумите и се оплаква си е негова работа, никой не им е виновен, че са посочили опция ваучер, а не връщане. Кьорав карти не играе Simple Smile
 Аз не мога да се оплача, посочвал съм връщане, а не ваучер и са ми връщали винаги, не само тази година са били изключително коректни.
Нямаш опция да смениш дати. Имаш опция да анулираш и да си резервираш наново които дати искаш.

# 228
Благодаря, Роже.
Разликата в цената е мн голяма при нова резервация.
Така че ако не предложат вариант, ще анулирам и ще чакам нещо да изпадне за Октомври. Моя грешка, че не си направих за всеки случай още една резервна миналата година. Все си мислех, че ще отидем Май месец. Каквото -такова. Не пречи да питам Simple Smile
Ще кажа какво съм направила, благодаря още веднъж.

# 229
  • София
Благодаря, Роже.
Разликата в цената е мн голяма при нова резервация.
Така че ако не предложат вариант, ще анулирам и ще чакам нещо да изпадне за Октомври. Моя грешка, че не си направих за всеки случай още една резервна миналата година. Все си мислех, че ще отидем Май месец. Каквото -такова. Не пречи да питам Simple Smile
Ще кажа какво съм направила, благодаря още веднъж.
Да, за съжаление цените в момента са поне с 30% по-високи отколкото в края на миналата година при ранните записвания.
Стискам палци да ти разрешат нови дати по старите цени!

# 230
  • Пловдив
На всички които тръгват от началото на май на почивка -Лек път!!!Прекрасна почивка!!!.Ще очакваме да се включите от там и да споделите отзиви.А на останалите Весели празници!!!И най важното всички живи и здрави!!!

# 231
Честит Великден на всички 🙂 Бъдете живи и здрави! Почиващите, как е ситуацията в момента?

# 232
Честит Великден на всички 🙂 Бъдете живи и здрави! Почиващите, как е ситуацията в момента?

Христос Воскресе!

Мога да кажа за Кападокия. Всички атракции, без балоните, работят. Почти няма сергийки с джунджории, все едно си извън сезон, ама по-странно защото почти не се мяркат хора никъде. Тук там има туристи, предимно рускоговорящи. Най-досадното е ресторантите, които работят само с take away, освен ресторантите към хотелите, които работят нормално. Противно на очакванията ми, мерките се спазват и никъде (освен ресторанта в долината Ихлара) не позволявят хапване на място на маса.

Туристите не носят маски на открито.

Имам въпрос към почиващите на море в Турция - някой организирал ли си е сам почивката, без агенция? Винаги съм мислела, че за Турция е много скъпо и трудно да се организираш сам, но не знаех, че от Истанбул има евтини вътрешни полети.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 07:35 от GerKa99

# 233
  • София
Христос Воскресе!
Имам въпрос към почиващите на море в Турция - някой организирал ли си е сам почивката, без агенция? Винаги съм мислела, че за Турция е много скъпо и трудно да се организираш сам, но не знаех, че от Истанбул има евтини вътрешни полети.
Воистина воскресе!
50%  от пишещите в тази тема на форума си организират сами почивката в Турция.
Ако отвориш първа страница на темата ще прочетеш много упътвания затова как сами да организираме почивката си.
Не само за Турция, а за навсякъде по света е много по-евтино сам да организираш пътуването си, вместо да ползваш посредник. Горе долу с 30% е по-евтино сам да резервираш всичко, т.е. пътуване, трансфери, хотел.....
Но разбира се трябва да го направиш не сега, а през октомври, ноември, за да хванеш най-ниските цени.
Та на тази първа страница прилежно сме описали от къде да резервираш хотели, директни  полети до Анталия от София, трансфери до хотелите...

# 234

Ще ти отговоря като човек, който никога не е използвал агенции/оператори за лични пътувания, като изключим някои по-специфични преживявания в определени части на света, просто защото по разни причини рано започнах да пътувам сам и това си ми изглежда съвсем естествено...

Иначе винаги е било възможно да се организира почивка в Анталия на добри цени, дори и комбинацията от полетите с прекачване на висок клас авиокомпания като Търкиш и висок клас хотел например пак е била на по-ниска цена стига да са резервира в подходящия момент, за което човек трябва да натрупа и малко опит. Прочети това за начало и разгледай цялата първа страница ще намериш отговори на всички въпроси за видовете транспорт, трансферите и хотелите...

Мисля, че през последните години в тази тема с общи усилия сме убедили доста хора сами да си организират почивките, което освен по-ниски цени ти дава и свободата да ходиш когато, където и за колкото време си искаш без да се съобразяваш с никой друг, което за мен лично е и най-важното в случая, а не толкова спестените пари.

Сега вече и с директните полети София-Анталия тази дестинация ще стане още по-лесно достъпна за по-широк кръг хора...  остава само малко да се нормализира ситуацията.

# 235

Ще ти отговоря като човек, който никога не е използвал агенции/оператори за лични пътувания, като изключим някои по-специфични преживявания в определени части на света, просто защото по разни причини рано започнах да пътувам сам и това си ми изглежда съвсем естествено...

Иначе винаги е било възможно да се организира почивка в Анталия на добри цени, дори и комбинацията от полетите с прекачване на висок клас авиокомпания като Търкиш и висок клас хотел например пак е била на по-ниска цена стига да са резервира в подходящия момент, за което човек трябва да натрупа и малко опит. Прочети това за начало и разгледай цялата първа страница ще намериш отговори на всички въпроси за видовете транспорт, трансферите и хотелите...

Мисля, че през последните години в тази тема с общи усилия сме убедили доста хора сами да си организират почивките, което освен по-ниски цени ти дава и свободата да ходиш когато, където и за колкото време си искаш без да се съобразяваш с никой друг, което за мен лично е и най-важното в случая, а не толкова спестените пари.

Сега вече и с директните полети София-Анталия тази дестинация ще стане още по-лесно достъпна за по-широк кръг хора...  остава само малко да се нормализира ситуацията.
Коя авиокомпания прави директни полети?

# 236

В линка, който съм дал горе за самоорганизиране на почивката има част, която се казва "Как стои въпросът с транспорта?"

Цитат на: Adventurer
От май 2021 г. стартират директни сезонни полети София-Анталия, които са и най-бързият, а за много хора и най-удобният начин за пътуване.

TurkishAirlines.com
Директни полети София-Анталия от AnadoluJet, която е регионална нискотарифна марка на Turkish Airlines, извършват се сряда и събота и са обозначени със синьо лого и надпис "Direct" в сайта, за разлика от ежедневните полети на Turkish Airlines с прекачване в Истанбул (IST), които са с червеното им лого.

SunExpress.com
Директни полети София-Анталия от SunExpress, която е съвместнa нискотарифна марка на Turkish Airlines и Lufthansa, извършват се сряда и събота.

При резервирането на самолетните билети обърнете внимание на различните тарифи и свързаните с тях различни условия и се възползвайте от периодичните промоции.

# 237
  • Пловдив
Нека не забравяме нещо много важно,че английският е голямото предимство на пътуващите самостоятелно.

# 238

В линка, който съм дал горе за самоорганизиране на почивката има част, която се казва "Как стои въпросът с транспорта?"

Цитат на: Adventurer
От май 2021 г. стартират директни сезонни полети София-Анталия, които са и най-бързият, а за много хора и най-удобният начин за пътуване.

TurkishAirlines.com
Директни полети София-Анталия от AnadoluJet, която е регионална нискотарифна марка на Turkish Airlines, извършват се сряда и събота и са обозначени със синьо лого и надпис "Direct" в сайта, за разлика от ежедневните полети на Turkish Airlines с прекачване в Истанбул (IST), които са с червеното им лого.

SunExpress.com
Директни полети София-Анталия от SunExpress, която е съвместнa нискотарифна марка на Turkish Airlines и Lufthansa, извършват се сряда и събота.

При резервирането на самолетните билети обърнете внимание на различните тарифи и свързаните с тях различни условия и се възползвайте от периодичните промоции.
Благодаря!

# 239
Нека не забравяме нещо много важно,че английският е голямото предимство на пътуващите самостоятелно.

Говоренето на поне един от по-популярните езици със сигурност е необходимост, това се подразбира.

За Анталия конкретно руския и немския са доста "по-вървежни" и дори за предпочитане, защото често ги владее целия персонал за разлика от английския. Преди време бях в нелепата ситуация да заседна в асансьор с британци и при опита им да обяснят на персонала, който отговаряше на аварийната комуникация, на три пъти им затвориха, защото така и не разбраха за какво и в кой от всички асансьори на хотела става въпрос. Накрая аз се обадих и се оказа, че на английски наистина нямаше как да стане, но пък говореха чудесно и руски и немски... след което реагираха светкавично, а долу ни чакаха да ни обяснят, че асансьорите се "побъркват" заради чести проблеми с тока напоследък и се работи по въпроса, като естествено получихме и всякакви извинения от типа на плодове и шампанско в стаите, масажи и други безплатни услуги в хотела, дори преди да можем да кажем нещо... а за английския, за който все пак споменах... еми... стараем се доколкото можем, персонал много, а клиентите предимно руснаци и германци... така че, приоритети.   

Моля, ivelina_80, цените се променят и може да са ги вдигнали в момента, но доскоро бяха по около 50 евро на посока и за двете авиокомпании.

Общи условия

Активация на акаунт