На море в Турция - Тема 70

• 74 908
  • 794
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Гала, аз платих преди няколко дни. В крайна сметка на нас ни се ходи на почивка. Тестовете ни в двете посоки са общо 150 лв, което е доста приемливо.  Не разбирам ти за какви 1600 лв и 10 човека говориш, освен ти и мъжът ти да имате 8 деца. 😀

# 301
Аз бях края на септември с отложена почивка от май 2020. С изключение на маските извън хотела и това, че всичко е опаковано и ти слага храната персонала, чак голяма разлика не видях.
Сега чакам платената ми почивка от тази година, която живот и здраве трябва да се осъществи на 22.05. Пътуваме със самолет за Grand Yazici Club Turban.
Не знам какво ще е там, но това че няма да има руснаци и англичани мен иделно ме устройва. Може би ще има ограничение в предлагание услуги /така и не намерих тазгодишната концепция на хотела и от кога реално са в летен режим на обслужване/
Но каквото такова. Важното е времето да е слънчево и да отпадне локдауна от 17.05.

# 302
  • Където морето целува небето...
Аз не мисля, че някой си умира от кеф да плаща тестове (особено пък ПСР-и), но това е положението. Ние сме 8 човека и в момента сме доволни от новото положение за влизане в БГ, защото до преди седмица тестовете ни идваха по 800 лв на семейство в двете посоки.
Хотелите също правят тестове с намалени цени или дори безплатни като бонус. Някои агенции дават намаления за пср при влизане в Турция. Вариянти да не се плащат два ПСР-а по 100 лева има много. 

# 303
Ние предвиждаме да пътуваме за Турция Август или Септември. Няма резервация още, мисля да я правя като наближи.  Миналата година си пътувахме пак. И сега ще идем. Надявам се да премахнат Пср на отиване,  за да спестим 3 теста. На връщане, ако се иска ще търся хотел, който го покрива. Миналата година бяхме така и беше удобно.Иначе Ковид съм карала, но още 11 м. Пср така и не излезе +, беше закъснял. Така че имам само тест за антитела.

# 304
  • с трима мъже :)
Нямаме 8 деца, макар че звучи доста забавно Simple Smile
10 човека сме и плащам на всички една почивка от нас (мен и ММ).

Продължавайте да пишете, аз ще ви следя да видя какви варианти има тия ПСРи да ни се разминат или поне да излязат макс.400 лв

Точице, вие колко човека сте, че ви излязоха 150 лв в двете посоки?

# 305
Е сега какво искате да ме убедите? Че някой е платил почивка ТАЗИ ГОДИНА? Аз си мислех, че тазгодишните почивки са отложени миналогодишни (като нас). Не зная за вас, но аз лично не бих платила нищо вече, при тези условия. Платила съм миналата година, януари, когато не сме и подозирали какво ще се случи.
Агенцията е готова на всякакви варианти за тия пари, но аз си искам Турция, написах го и в по-преден пост.

Както и да е, нека продължим да коментираме тук по основната тема и да видим какво ще стане.
Мен и друго ме притеснява ... как ще бъде там, дори да отидем. При тия ограничения как ли ще работят хотелите сега? Какво ли ще е обслужването? Храната дали ще е разнообразна или поради лимитирания капацитет ще се наложи хотелиерите да правят икономии за наша сметка. Изобщо, всичко, което момичетата споделят тук, ми е важно и следя.

Аз платих почивката ни тази година Simple Smile дори плащане беше преди седмица, само резервацията с минимална сума беше началото на декември Simple Smile

# 306
galaBG, може да направите бързи тестове - има лаборатории, в които са по 30 лв. Ако има преболедувал с доказан пср, то той няма да прави тест, ако има ваксинирани също. В най-лошия случай имате 8 теста по 30 лв.
За отиване към Турция има лаборатории, които имат групови намаления, но следващата седмица ще проуча как става номера с касовия бон, който турците изискват към всеки тест.

# 307
  • София
Точице, вие колко човека сте, че ви излязоха 150 лв в двете посоки?
Точицата ме изкефи. Joy
Гала, писах вече няколко пъти, че сме 3ма човека. На отиване тур агенцията ни издава ваучери за пср тестове на цена от 50 лв на човек. Навръщане тестовете се поемат от хотела ни. Така че общо сумата е 150 лв.

# 308

Достатъчна беше моята дан през март - и ние набутахме доволно пари по аптеките, лекувай Ковид. Повече от това отказвам да дам, и то доброволно.
При доказан прекаран ковид до преди 6 месеца влизането ви в България е безплатно. Как по-ясно да се напише?
Как се доказва прекаран ковид? С тест за антитела ли?

# 309
При доказан прекаран ковид до преди 6 месеца влизането ви в България е безплатно. Как по-ясно да се напише?
За жалост, не. Със стар положителен тест. Цитат от заповедта:
Скрит текст:
б) документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода
на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата,
преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на
проведеното изследване, вписана в документа. Документът трябва да съдържа имената
на лицето съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лечебно
заведение, извършило изследването (наименование, адрес или други данни за контакт),
дата на която е извършено изследването по метода на полимеразна верижна реакция или
бърз антигенен тест за COVID-19, изписани на латиница метод (PCR или RAT) и
положителен резултат (Positive), позволяващи интерпретация на документа.

И самата заповед.

# 310
  • Русе
За жалост, не. Със стар положителен тест. Цитат от заповедта:
Скрит текст:
б) документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода
на полимеразна верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата,
преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на
проведеното изследване, вписана в документа. Документът трябва да съдържа имената
на лицето съгласно документа за самоличност, с който пътува, данни за лечебно
заведение, извършило изследването (наименование, адрес или други данни за контакт),
дата на която е извършено изследването по метода на полимеразна верижна реакция или
бърз антигенен тест за COVID-19, изписани на латиница метод (PCR или RAT) и
положителен резултат (Positive), позволяващи интерпретация на документа.

И самата заповед.
Е, ако не са ти дали резултата от теста, какво правиш?
Щото при ММ точно така се получи - от работата ги задължиха да се тестват. Да не чакат 2 часа на единствената лаборатория, която тогава правеше PCR в нашия град, отидоха в друга и си направиха антигенни. Неговия излезе положителен. Две седмици се самоизолира и седя вкъщи без да развие абсолютно никаква клиника. Резултат от теста никой не му даде. Има само предписание от РЗИ.

# 311
Аз не мисля, че някой си умира от кеф да плаща тестове (особено пък ПСР-и), но това е положението. Ние сме 8 човека и в момента сме доволни от новото положение за влизане в БГ, защото до преди седмица тестовете ни идваха по 800 лв на семейство в двете посоки.
Хотелите също правят тестове с намалени цени или дори безплатни като бонус. Някои агенции дават намаления за пср при влизане в Турция. Вариянти да не се плащат два ПСР-а по 100 лева има много. 

Семеен тест в Писанец е 150лв до 5човека включително
Превод 5лв на човек за какви пари говорите за тестове не ви разбирам

# 312
  • София

Семеен тест в Писанец е 150лв до 5човека включително
Превод 5лв на човек за какви пари говорите за тестове не ви разбирам
Свърши тая с Писанец, още миналата година есента врътнаха кранчето и не правят. Сега има само намаления при повече хора, но отстъпката е от порядъка на 20-25 лв. на човек.

# 313
А някой минавал ли е с такъв тест с отстъпка? До колкото разбрах се издава един касов бон за 4 или 5 теста. Само че четох, че изискванеот от турска страна е да има прикрепен касов бон към теста. В Бургас най-евтиния вариянт за ПСР за група от 5 човека е 75 лв.

# 314
Зимата приятели си правиха пср в Сливен за 50 лв на човек. Индивидуални, не за група.

Общи условия

Активация на акаунт