На море в Турция - Тема 70

• 74 915
  • 794
  •   1
Отговори
# 450
Аз пък си намерих друго за притеснение.
Във фейсбук страницата на Grand yazici club turban, където ще почиваме получих инфо от руснаци, че са много недоволни и че вместо ресторант работи само бар.
По принцип хотела трябва да е с концепция UAI от 12.05, поне така е обявен. За анимация разбирам, пандемия е, за не толкова пищно меню, айде, ама чак бар само.
Опитах се да преровя всички сайтове с оценки, но не намерих нищо.
Ако в действителност отивайки там и не получавайки услугата, за която съм си платила, какво се прави? Може и да не е така и много силно се надявам всичко да е поне като миналата година, но, ако не е.
Понеже няма инфо от други хотели в момента само една Камелия се коментира в групите. Няма ли почиващи сега?

# 451
  • Пловдив
Във фейсбук страницата на Grand yazici club turban, където ще почиваме получих инфо от руснаци, че са много недоволни и че вместо ресторант работи само бар.
По принцип хотела трябва да е с концепция UAI от 12.05, поне така е обявен. За анимация разбирам, пандемия е, за не толкова пищно меню, айде, ама чак бар само.
Ако в действителност отивайки там и не получавайки услугата, за която съм си платила, какво се прави? Може и да не е така и много силно се надявам всичко да е поне като миналата година, но, ако не е.
Понеже няма инфо от други хотели в момента само една Камелия се коментира в групите. Няма ли почиващи сега?
И така да е?Какво би направила?Мен най-много това ме отказа за почивката тази година в Турция.Не може да ти искат с 30% завишена цена ,а накрая да не получиш услугата за която си платил.Няма отзиви за други хотели защото много хора се отказаха или хотелите не работят.

# 452
И така да е?Какво би направила?Мен най-много това ме отказа за почивката тази година в Турция.Не може да ти искат с 30% завишена цена ,а накрая да не получиш услугата за която си платил.Няма отзиви за други хотели защото много хора се отказаха или хотелите не работят.

Идея нямам, ако имах нямаше да задавам въпрос.
Лошото е, че нямам много полезни ходове. 22.05 е след три дни.

# 453
  • Sofia
Kontesa Maria, не го мислете, на този етап няма смисъл да се терзаете, каквото, токова! Най-добре пишете до хотела, има шанс да Ви отговорят преди заминаването. Съмнявам се да не работи поне един основен ресторант. Въоръжете се с добро настроение, все пак отивате на почивка, слънце, пясък и море, и смяна на обстановката. 50% от добрата почивка е положителната нагласа, с която тръгваме към нея. Simple Smile Прекрасна почивка Ви желая и ще очаквам отзиви. Simple Smile

# 454
  • Варна
По-спокойно, все пак отивате на почивка, това е важното. През тези времена дори самото отиване на почивка е постижение, а това дали работи 1 или 2 ресторанта, едва ли е нещо съществено, все пак човек отива на почивка, а не да яде по цял ден. А ако услугите в хотела наистина са прекалено ограничени и искате нещо различно, винаги можете да излезете и да седнете някъде на външно заведение, цените в Турция са народни, дори са по-ниски от тука в България.

# 455
Благодаря за отговорите.И понеже още сме на етап проучване ,сега като че ли ще се насочим към  Von Resort Golden Beach  или Von Resort Golden Coast, Сиде.Преобладават положителни коментари, ние не сме чак толкова претенциозни и все пак вие кой ще препочъчате?

Това е много популярен комплекс от среден клас с голяма територия и голям и хубав плаж, тук сме писали много за негo (виж първата страница)... тази година не знам как ще е, очаква се да отвори другата седмица.

Инaче Goast си е класически хотел с басейн и градина близо до плажа, докато Beach са къщички в много хубав парк, на първия етаж особено всяка стая си има маса отпред в "двора" и е много подходящо за деца, има и цели семейните вили на два етажа, който препоръчвам по принцип, намира се зад Coast, но има голф колички до плажа. Аквапаркът e между двата хотела, стар е и няма модерни атракции в него, но пързалките са достатъчно.

Golden Beach
https://www.youtube.com/watch?v=TVc1sdJ0EHg

Golden Coast
https://www.youtube.com/watch?v=MY52AR5HdU8

# 456
По-спокойно, все пак отивате на почивка, това е важното. През тези времена дори самото отиване на почивка е постижение, а това дали работи 1 или 2 ресторанта, едва ли е нещо съществено, все пак човек отива на почивка, а не да яде по цял ден. А ако услугите в хотела наистина са прекалено ограничени и искате нещо различно, винаги можете да излезете и да седнете някъде на външно заведение, цените в Турция са народни, дори са по-ниски от тука в България.
Никой не отива само да яде, но пък и суха храна на бара не ми се връзва с UAI.
А относно заведенията в момента не се сяда, може само и единствено с храна за вкъщи.

# 457
  • Варна
kontesa Maria, засега е така за заведенията, но вече мерките започват да се облегчават и се очаква за началото на сезона от Юни месец положението да е нормално:
https://www.dailysabah.com/turkey/turkey-enters-normalization-pr … vid-19-cases/news

An Interior Ministry statement early Sunday said the gradual normalization will start at 5 a.m. local time Monday and conclude at the same time on June 1.

Така че Юни месец вече може би ще става за нормален туризъм, да може човек да обикаля, да седне да хапне, то сега и да можеше да се сяда за туристите, когато няма и местни клиенти сигурно малко заведения биха отворили.
Ще видим, нека да дойде времето.

# 458
МОЛЯ ВИ !!!!
    Има си тема за Ковид-19. Пишете си там.
    Тук е за хотели в Турция и пътуването до там.

# 459
Докторе, няма как да не се коментира ковид 19 , след като"благодарение" на него е такова състоянието на хотелите в момента. Днес, 19.05. e националния празник на Турция. Точно по това време преди две години бяхме свидетели как се празнува там, беше невероятно, още пазя знамение оттогава Simple Smile Купон на плажа с огромни ледени фигури на Ататюрк и цифрите 1 и 9 , жива музика, пиене и ядене неограничено, фойерверки, приказка!!!! Но сега???? Върнахме се преди два дни и усещам как ми е липсвало всичко това....Е как да не коментираме тоя ковид???

# 460
Коментирайте си, но в съответната ТЕМА. Аз искам да преглеждам мнения за различни хотели, места, плажове, маршрути и др., а то 2/3 от постовете са други.

# 461
София - Алания, кое е най-подходящото населено място за междинна нощувка, може да препоръчате две места, да останем на различни места на отиване и връщане? Пътуваме с 2 деца, ако има някой музей или забележителност за разглеждане в района ще е плюс.
На първо гледане на маршрута по картата си харесах Бурса, но приемам всякакви съвети.

# 462
  • София
Коментирайте си, но в съответната ТЕМА. Аз искам да преглеждам мнения за различни хотели, места, плажове, маршрути и др., а то 2/3 от постовете са други.
Докторе, ти не писа ли, че това лято няма да ходите в Турция? Може ли да попитам защо?

Аз също искам да чета постове за хотели, ама повечето хотели не работят. Странно защо.

# 463
  • София
Да кажа на всички, които сега ще търсят самолетни билети за самостоятелно пътуване до Анталия, че Сън експрес канселираха полетите си до и от Анталия за юни. Оставиха само един през юли, един два през август /предполагам и тях ще канселират/ и няколко през септември.
Но за мое учудване тези полети / юнските- примерно 30 юни/ до снощи стояха в търсачките и можеше човек да си купи билет за тях. Аз също нямаше да зная, ако не бях получил емейл със съобщение за канселирания полет. В емейла ми се препоръчваше да влеза в управление на резервацията си и или да променя датата за пътуване, или да анулирам резервацията. Влязох в профила си в сайта на авоиокомпанията, отидох на анулиране на резервацията, за да ми върнат парите и за мое огромноооо учудване системата ми начисли наказателна такса /50% от платената стойност на билетите/ за това, че анулирам резервация по несъществуващ по тяхна вина полет.
Разбира се отказах операцията. лошото е че Сън експрес нямат почти никакви форми за контакти. След дълго търсене открих действащ уатс ап телефон и посредтством лайф чата им, чрез служител успях да канселирам безплатно резервацията. сега да видим дали ще върнат парите в 14 дневен срок.
Казвам последното, защото във ФБ профила на компанията има съвсем нови отзиви на хора, чакащи парите си от миналата година още...
Та така неволите продължават, добре, че Анадолу джет все още имат полети и успях да резервирам през тях билети от Анталия до София, макар и на по-високи цени. Само за няколко часа след спирането на полетите на Сън експрес евтините билети при Анадолу джет от по 50€ изчезнаха, не ми се вярва да са били изкупени, по вероятно е компанията бързо бързо да се е ориентирала, че остават само те и цените могат спокойно да растат....

# 464
  • Варна
София - Алания, кое е най-подходящото населено място за междинна нощувка, може да препоръчате две места, да останем на различни места на отиване и връщане? Пътуваме с 2 деца, ако има някой музей или забележителност за разглеждане в района ще е плюс.
На първо гледане на маршрута по картата си харесах Бурса, но приемам всякакви съвети.
Труден въпрос. Като цяло при пътуване за 2 дни в посока е добре първият ден да се вземе повече от дистанцията, за втория да остане по-малко. Отделно, ако се каните да разглеждате неща в района на спирката, значи сигурно се каните да тръгвате вечерта, че сутринта да сте на мястото за почивка, за да има кога да разглеждате.
Като цяло, за отиване добри места за почивка биха могли да бъдат Ескишехир и Коня, зависи колко от разстоянието искате да вземете първия ден. И на двете места има много нещо за разглеждане. Потенциално става и Афйонкарахисар, но там е по-бедно откъм разглеждане. Зависи какво искате да разглеждате.
За обратно, вариантите са основно Ескишехир, Бурса или Истанбул, пак зависи колко от пътя искате да минете първия дени какво искате да гледате. В Бурса можете да се качите на лифта, но зависи дали ще имате време, защото ако тръгвате сутринта от Алания, ще пристигнете в късния следобед. Варианти много, основно зависи какво искате да правите.

Общи условия

Активация на акаунт