На море в Турция - Тема 70

• 74 746
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
  • София
"Българите на възраст под 18 години могат да пътуват заедно със семействата си, които притежават ваксинационни сертификати, като освобождаването от тест за коронавирус и карантина ще бъде приложено и спрямо тях, се казва още в изявлението."
Ако е вярна новината, това означава ли, че ако двамата родители са ваксинирани, детето влиза без ПСР?

Така излиза от съобщението. Вече го има и в сайта на Външно. https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/turkey
То го има и в сайта на външно, но трялбва добре да се прочете какво пише. А то пише цитирам:
Изискването за представяне на отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 като условие за преминаване през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Република Турция ще бъде в сила до 31.05.2021 г.

А дали на 31 май ще излезе нова заповед предстои да видим.

# 586
  • София
Наистина е многостранно написано - хем от 28-ми ще може да се влиза с ваксина, хем ПСР до 31 май. Отделно не пише за вида на ваксината. Добре е да се пита Външно, който влиза в тази хипотеза.

# 587
  • София
Наистина е многостранно написано - хем от 28-ми ще може да се влиза с ваксина, хем ПСР до 31 май. Отделно не пише за вида на ваксината. Добре е да се пита Външно, който влиза в тази хипотеза.
въобще не е странно написано. написано е, че това е предложение на валията на Одрин, но какво от това. То нищо не зависи от него.

# 588
  • София
въобще не е странно написано. написано е, че това е предложение на валията на Одрин, но какво от това. То нищо не зависи от него.
Е, да бъдем точни  - "Съгласно съобщение на Областния управител на град Одрин, Р. Турция,  от 28 май, българските граждани, желаещи да посетят Турция, вече ще могат да влизат на територията на страната освен с документ за отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 и със сертификат за имунитет или за поставена ваксина срещу COVID-19, издадени от компетентните български власти. Документът за ваксинация следва да удостоверява, че са изминали най-малко 14 дни след поставянето на втората доза. Българските граждани, които не са ваксинирани поради възрастта си (под 18 години), ще бъдат освободени от тестване и карантина съгласно горните правила, ако пътуват със семействата си, които имат сертификат за ваксина."

Ще се види какво е тези дни, 31-ви е след два дни.

# 589
  • Пловдив
Какво вълнение,какво чудо!!!То е ясно щом си решил да пътуваш на някъде съобразяваш се с изискванията.Правиш си ПСР тест и готово.И вие спокойни и другите около вас.Никой не ви е сложил въжето да ходите на почивки.

# 590
  • Някъде в Европа...
На мен ми е интересно какво означава "сертификат за имунитет или за поставена ваксина" ? Какъв е този сертификат за имунитет? На база тест за антитела ли? Кои го издава? Мноооого въпроси...
И аз като Роже съм скептично настроена относно тази "новина"...

# 591
И въпрос имам, някой пътувал ли е по "скъпата" магистрала Истанбул-Бурса-Измир? Има ли къде да се почива, но с цивилизация - минимум заведение/бензиностанция с тоалетна?
Ние пътувахме оттам през 2019,още тогава имаше направени бензиностанции и заведения,и бяха наистина много хубави. А и видяхме по пътя че се строят и нови,които със сигурност вече са завършени.

# 592
За протокола:
Вчера тръгнахме за Анталия с кола. Минахме през Капитан Андреево и ПСР тестове не са ни искали, макар че носихме. По пътя също сме нямали проблеми. Ако например тръгне  да ни спира полиция, като види БГ номер ни пуска. Като зареждахме пари в Турската винетка, момчето там каза “ПСР йок проблем вече”, каквото и да значи това. По принцип се изискват все още ПСР-и, но на нас пропуснаха.

Много тъжно ми стана за Одрин, не бях пътувала одавна. Много магазинчета са затворили, а тези, които работят много се оплакваха, че едва смогват. Сега, като няма българи и гърци в Одрин е станало страшно пусто Sad
Даво този вирус се иде скоро!

# 593
  • Някъде в Европа...
Преди малко говорих с познат, който в момента е в Лара. Казва, че е пусто, празно, чак нереално..Няма руснаци, хотелите пусти и масово тъмни вечер. В автобуса за Анталия задължително Хес код иначе не те качват....Сега за уикенда били отишли доста турци. Предполага, че го правят, за да не стоят затворени по домовете си...Обобщи, че въобще не е почивката, на която сме свикнали предни години в Турция.

# 594
  • Sofia
Офф много тъжно! Дано малката мръсна гадинка си замине скоро и всичко се върне, както беше преди!

# 595
Здравейте дами и господа ще дам прясно инфо от нощес и днес за пътя от КА до Кушадъс. HGS стикер не взехме защото не работеше нито едно от двете места(беше12:30часа вечерта марко тотев го хакнаха и на ренген и айде 1ч.на границата,както и да е) след границата,кво от това нали бях чел че имаме 7дена гратисен период та затова не се притесних и газ за ферибота. Бях си решил че ще минавам на Гелибол-Лапсеки или Чардак и от там газ за Бига-Бъндърва -Сусурлук и се качваме на новата магистрала. Хора няма такъв кеф никакви коли път слънце тип по 2 ленти в посока +аварийна такава,като се качиш на новата магистрала се добавя още една лента. На нея почти никакво движение до Измир 250км.дали сме срешнали 30/40 коли. След като слязохме минахме през гише с човек за да си платим за целия път ни взеха 126,50тл, но пък пътя е слънце от Чардак до Кушадъс. Да вметна за фериботите ми направи впечатление че бяха 2 или 3 и викачите за коли едва не стигаха до бой за пръв път виждам такова нещо в 2.57 бях на Гелибол и веднага се качих и тръгнахме цената която платихме беше 11тл+60тл на две места плащахме. Да отговоря и на дамата с питане за почивки на новата магистрала. Напровими впечатление че за тези километри имаше 4-места за отдих по наоколо 50км.грубо,но места направени един път,широко,подредено,чисто,подържано,като имо ресторанчета различен тип,бензиностанция с кафе кът и още други от тоя тип магазинчета,тоалетните са големи нови и подържани. Определено ни хареса ние спирахме май на пред последнота преди Измир беше на ЛукОйл.
В Кушадъс като гледам не е по розово от Одрин,доста места не работят като магазинчета явно са фалирали ,а и няма много хора/движение,като знам 2019г.какво беше 😞
Иначе хотела ни е топ,но ще пиша оделно за него-Амара 😀

# 596
  • Пловдив
Аз чакам с нетърпение отзива на Тонка.От Бодрум все още няма отзиви.Както и на останалите.Мислено ще се пренесем с вашите преживявания.

# 597
Да споделя за нашата почивка в Alva Donna Exclusivе Belek.Може би зависи и от хотела,но имахме чудесна почивка и качеството на услугите,които получихме, беше много добро независимо от пандемията.
Бяхме настанени в делукс сградата,без доплащане-тя е с по-луксозно изпълнение,по- големи стаи и терасата ни беше огромна.Почистването беше много добро,вкл.с фигурки на леглото.Сейфът и минибарът бяха безплатни.Това,което ми направи впечатление,че всичко в оборудването на стаите и сградите, и разположението на барове,басейни и т.н. е за осигуряване на максимално удобство и комфорт за гостите,дори дребни неща-напр.огледалото за гримиране беше с вградена лампа,във всички сгради имаше много контакти за телефони,таблети.
Храната беше много вкусна и разнообразна,имаше тематични вечери-турска вечер,рибна,суши бар;баклави всеки ден,ягоди няколко вечери и т.н..Отделно помощение с детски бюфет.От напитките видях и оригинални уиски,водка,ром,мартини.Обслужването навсякъде беше много добро,имаше много персонал в ресторанти,барове,които веднага идват за поръчките,като видят клиент.
В началото /беше веднага след локдауна/дневната анимация се състоеше от водна гимнастика,дартс,стрелба с лък,после започнаха да увеличават активностите.Вечерна анимация имаше-през ден представления от танцова група и акробати в амфитеатъра,през другото време-караоке.Детска анимация и дискотека мисля,че беше всеки ден.
Морето в началото беше доста студено,в последните дни ставаше за къпане,но има голям отопляем басейн, така че не сме пропускали ден без плуване и плаж.На влизане в морето има камъчета,но може без аква обувки,бързо става дълбоко.
За противоепидемичните мерки-спазваха се напълно от персонала-по цял ден бяха с маски,дезинфекцираха,имаше безконтактни дезинфектанти навсякъде.От гостите никой нищо не спазваше-без маски,без дистанция.Никой не ни е искал PCR  и HES  код на влизане в Турция,нито по-късно,само в хотела прибраха тестовете в папка,без да ги поглеждат.
Представителите на TEZ TOUR бяха много отзивчиви,предоставиха дори безплатен трансфер за 2-3ч. на всяко семейство поотделно до мола в Анталия.
Това е общо взето,много сме доволни и с удоволствие бихме повторили хотела,ако нямаше толкова други хубави предложения.Желая на всички да осъществят мечтаните си почивки.

# 598
  • Sofia
Nikata90, много се радвам да прочета подобен коментар, особено за набелязан хотел, до който за съжаление не успяхме да стигнем. Simple Smile Надявам се подобен род коментари да не са изолиран случай. Лятото тепърва предстои!

# 599
  • София
Аз чакам с нетърпение отзива на Тонка.От Бодрум все още няма отзиви.Както и на останалите.Мислено ще се пренесем с вашите преживявания.
Малко остана, малко! Sunglasses
В момента сме в Чанаккале в много кокетно апартаментче и натъпкани с турски кебап. Времето е топло и задушно. Пътуването с ферибота винаги ми е любимата част.

На границата имаше отделно гише, на което се представят пср тестовете. Минахме много бързо.

Доста тъжна картинка са пустите пътища и улици. Тук магазините не работят. Много исках да си купя някакви сребърни бижута, но работят само магазини за храна и то не всички. Хора почти няма по улиците, много е странно и плашещо. Друго си е да кипи живот и навсякъде всичко да е отворено.

Утре рано сутринта тръгваме за Бодрум, че не знам какво ще е положението с настаняването. Ще пиша при първа възможност.

Аз да се допълня, че нещо не ми се връзва. Да не би магазините да не работят само през уикенда?

Общи условия

Активация на акаунт