На море в Турция - Тема 70

• 74 310
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Някой ще ходи чрез ТА с включен автобус,т.е. без собствен транспорт?

Констатираш или е пропуснато едно "ЛИ".....тука 90% сме все с включени автобуси, той ако не включи, ба го у автобуса. Айде бе хора, толкова ли едно въпросче не може да напишете.

Айде, по-спокойно....
Без да искам съм изпуснала едно "ЛИ", редактирах се.
От последните страници видях, че повечето пишещи в ремата ще ходят със собствен транспорт.
Интересуваме кои ТА са читави, колко часа се пътува с автобус до границата и после до Кушадасъ?

Така написан, харесва ли ти въпроса?

Така е добре. Читави са ТурсКлуб, Ориент99, Емералд, Албена Холидеис, Версо Травел, пропускам сигурно някой. Различно се пътува, аз съм пътувал София-Кушадасъ веднъж за 24 часа точно, повечето пъти за 17-18 часа, имало е случай за 16 часа. Сега с новата магистрала е по-бързо. Границатата е ключовата дума в питанката...там съм висял и 4 часа, минавал съм и за 15 мин, мнооооого относително е. Ако се мине под час си го броя за рекорд. Също времетраенето много зависи за къде има туристи. Ако има за Айвалък, Йоздере се удължава времетраенето. Това не трябва да те плаши, на всеки 3-3,5 часа се спира за пикаене, кафе, така, че пътуването не се усеща. Децата понеже се пътува почти изцяло през нощта си спят и не усещат пътя, както ние по-дъртите. Е има и чепати дечурлига, дето могат да ти скъсат нервите, но все пак деца са, изхвърляш го и продължавате напред. Ако като мене не можеш да спиш зареждам телефона с филми, музика, набучвам слушалките и съм аз. Има единствено мисля на два пъти по-дълги времена на пътуване от около 3-3,5 часа, преди Айвалък и мисля точно преди Кушадасъ. Всичко останало е на ферибот, на граница, на ханджията и са кратки пътувания. Това е ако има туристи за гореспоменатите градчета....ако са само за Кушадасъ, Дидим и надолу, те цепят по новата магистрала 0-5 и не минават покрай тях. Това е, ако мога да съм от полза съм насреща.

# 676
Благодаря!
За границата ми е ясно. Аз за това питах за времето до там и от границата до Кушадасъ, колко е приблизително.
То зависи сигурно и от самите автобуси на ТА. Надявам се да не са някакви раздрънкани, със седалки наврени близко една в друга и да няма място за краката, да им работят климатиците ...

# 677
  • София
Благодаря!
За границата ми е ясно. Аз за това питах за времето до там и от границата до Кушадасъ, колко е приблизително.
То зависи сигурно и от самите автобуси на ТА. Надявам се да не са някакви раздрънкани, със седалки наврени близко една в друга и да няма място за краката, да им работят климатиците ...

Общо взето са читави рейсовете, миналата година дъщерята пътува за Батихан с Турс Клуб, рейса не беше лош, нов, но тесничък, аз се качих да го видя и тя каза, че малко дървено вози, не бил за дълъг път. На всичкото отгоре май на Пловдив се качили мъж и жена, жената извадила спален чувал и полегнала точно до дъжерята на пътеката, смрад страшна била, некъпана от последния дъжд. На връщана същата работа, само дето е била 2 м по-назад, пак смрад. Преди 2 г пак тя за Амара вече с Албена същата работа, хубав рейс но не е Сетра, да вози като параход.  Абе търпи се.
Горе-долу всички тръгват около 12-13 ч от София, мойта агенция минава през Пловдив, преди Ст.Загора събира туристи, на Димитровград пак. През Ихтиман дори минавахме веднъж. По светло сме на капитана, вече на ферибота е тъмно, никога не съм минавал Дарданелите по светло. Оттам по новата магистрала също не съм минавал, ако е по-стария път и има хора за Айвалък там сме след 12-01-02 часа, разтоварват ги хората /какво правят докато ги настанят след 12-13 часа нямам идея/ Оттам до Кушадасъ се стига пак е много относително някъде към 7-8-9 часа, и ако си например в Палм Уингс си има поне още над час из града, че той е баш накрая. Сядаш да фотьойла, гънеш се, и чакаш посрещащата агенция да те регистрира, имало е случай в 11 часа повечето случаи след 13-30-14,00 да си в базовия лагер.

# 678
Здравейте. Може ли да ме насочите към добра/изпитана ТА, която да предлага почивка с транспорт самолет и да не слага космически надценки? С малко дете сме и вариантът автобус не е ок за нас, а съпругът ми не иска да тръгваме с колата.

# 679
Ние вече осем години пътуваме в Турция с Тез тур и сме много доволни от тях.

# 680
  • Пловдив
Здравейте. Може ли да ме насочите към добра/изпитана ТА, която да предлага почивка с транспорт самолет и да не слага космически надценки? С малко дете сме и вариантът автобус не е ок за нас, а съпругът ми не иска да тръгваме с колата.
Тез Тур ,Аква Тур,Абакс и Емералд са големите оператори за самолетни почивки.Обикновенно 400лв е цената за седалката в самолета.Вървят в пакет с почивката която сте избрали за съответният хотел.Колкото е по-хубав хотела толкова по-скъп пакет.Други години повечето които пътуват за Турция правят ранни резервации към ноември и декември.Тогава се изчерпват хубавите хотели.Тази заради Ковид,
тестове,ваксини и тн...много хора се отказаха.Много хотели не е ясно дали ще отворят поради липса на туристи.Само да отбележа ,че въпреки всичко цените са с 30% завишени от предходната.
Аз пътувам с автобус но предварително се настройвам ,че има различни хора.В повечето случаи на моменти ми става непоносимо.Казвала съм и преди има случаи когато се пие алкохол,вадят се салати,всеки шумоли,върти се на седалките.Други повръщат.Накрая след 20 часа път краката ти са като балони.Но се забравя и догодина пак.Обикновенно почивам в Анталия и избирам хотели където няма българи.

# 681
  • София
Славейче последното изречение как го постигаш? Твойта агенция може да ти каже, ама другите и те продават. И накрая БГ сган на шубера, бута се, кряка, вика наздраве, гони котките.

# 682
  • Пловдив
Славейче последното изречение как го постигаш? Твойта агенция може да ти каже, ама другите и те продават. И накрая БГ сган на шубера, бута се, кряка, вика наздраве, гони котките.
Избирам хотели които не се рекламират масово от всички агенции.Чета много отзиви в руски,немски и английски форуми.Това беше преди пандемията.Сега признавам си само от време на време поглеждам хотела за който бях запазила последната година и се радвам ,че се отказах защото нямаше да получа това за което съм платила.
Колкото по-скъп хотел толкова по-малко българи.Не си представям почивката с опънати маси ,викове за наздраве и пълнена на торби за в къщи

# 683
  • Sofia
Скрит текст:
Моля за прясно мнение от Кефалука, Бодрум, че има едно на Естела от 2016. Нещо ми е легнал на сърце, пък и на жената един колега 2 пъти е ходил, та и той ме подкокороса. Мисля тая година да мръдна до Бодрум ако някоя нова версия ковид 21 не ни закове отново. Също ако имате мнение за читав хотел в Бодрум, само да не е Луджо, че към момента за края на септември за двама е 5991 лв и ще трябва да продам колата и да додам още 4000 лв. Нищо не искам, с жената ще съм, нито пързалки, нито плаж, нито телевизор, нито гледка, нито широка стая искам, нито анимация. Искам мента и спрайт, мохито, студена бира, рибка по веднъж на ден, покрив над тиквата си и усмихнат персонал и да има над 4+ звезди до името на хотела.

Ха ха ха, искрено ме развесели Валерко, благодаря! 😂 Само не разбрах, къде те е намерила тази твоя жена, такъв скромен и нищо неискащ човек. 😊😊
П.П. За препоръка на хотел в Бодрум не мога да съм полезна, съжалявам.

# 684
  • Пловдив
За Бодрум ще чакаме Тонка да се върне от там да сподели.Интересно защо не пише?Остава да няма интернет в хотела:grinning:

# 685
  • София
За Бодрум ще чакаме Тонка да се върне от там да сподели.Интересно защо не пише?Остава да няма интернет в хотела:grinning:

Тя в кой хотел е?

# 686
Моля ви, кажете две добри думи за Ефталия Вилидж Laughing Утре ще резервирам, чудя се между тях и Ефталия Марин, посъветвайте ме, моля. За 2 възр и две деца ми дава една от опциите за резервиране да е стандартна стая, на много добра цена. Малката така или иначе спи с нас на спалнята, каката ще е на доп. легло, спането не ме притеснява, но все пак - много ли са тесни стаите? Разликата в цената с фамилната е почти двойна и имайки предвид, че почти няма да се задържаме там през деня, чудя се дали си струва горницата...

# 687
  • София
За Бодрум ще чакаме Тонка да се върне от там да сподели.Интересно защо не пише? Остава да няма интернет в хотела:grinning:
Grin
Ето ме! Интернетът е със скоростта на светлината, никъде досега не съм имала такъв. Просто чаках да мине време и да посъбера повече впечатления.
В неделя бяхме едни от първите гости на хотела. Посрещането ни беше просто уау! На огромния вход една дама ни провери в списъка и ни изпрати с въздушни целувки. Със спирането пред централния вход три момчета се втурнаха да ни отварят вратите на колата. На мен и дъщерята ни поднесоха рози. Настаниха ни в лобито на една маса и веднага ни връчиха шампанско и френски макарони да се почерпим, докато попълваме формулярите.
Когато ни настаниха в стаята, час по-късно ни донесоха кошница с плодове.
Старанието на персонала е повече от похвално. Раздават се като за последно. Днес ни е четвърти ден и хотелът лека полека започна да се запълва - главно украинци и поляци, малко турци, румънци и българи.
Анимация няма. Никаква. Това ни е огромната болка. Такива били разпоредбите и те ги спазват стриктно. Има жива музика вечер, но тя е по-скоро приспивна. Храната е супер, ние караме основно на риби и салати. Плодове има поне по 7 вида на хранене. Признавам си обаче, че начинът на обслужване в ресторанта много ме дразни. Постоянно да сочиш и да искаш по едно от това, по две от онова, е мега досадно.
Днес ходихме на еднодневен круиз с корабче и беше много хубаво. Утре е рожденият ден на дъщеря ни и помолих да направят малка торта и да я поднесат на вечеря. Трима човека се ангажираха с изненадата, просто всичко приемат присърце, много са готини.
Ако имате въпроси, питайте.
За тези, които не знаят, хотелът е Ясмин Бодрум Ризорт, повече към среден клас хотел, нищо че се води 5 звезди.

# 688
Супер да си изкарате Тонка*!
Моята дъщеря ще празнува в неделя своя РД. Толкова исках да сме в Турция и ние, но... И тази година не ще да е Sad
Но следя темата стриктно Wink за всеки случай.

# 689
Първо да кажа за Адалант,били сме преди 6г.били сме и преди 2г.от там правя разликата на захабеното и полуразрушено оборудване,не съм взискателен,но ако не е освежен няма да има много желаещи,в момента не работи и всичко се пренасочва към аквафентъзито. За пътя:едното сем.с нас е с автобус с АлбенаХолидейз като са тръгнали 12 часа от Сф минали са през всички обичайни спирки до КА след това ферибота на Гелибоу-Лапсеки ,новата магистрала през Бига-Бъндърма-Сусурлук и от там Измир-Кушадъс и в Амара са били в 05.30 сутринта демек както каза Валерко 17-18 часа иначе с кола със спирките се прави за 12ч.същия път.
Славейче как ги избираш верно не знам,ма язе вече се отчаях кът видех в нашия хотел кво е, ЧУДО , ЧУДО ЧУЧУЯТО сигурно 70% ако не и повече са БГ туристи креканЙе и виканЙе на поразия,почувствах се като на Китен Weary не съм вярвал че този хотел е сал за БГ туристи,явно няма да се повтори:mask:
Валерко само ще вметна че ако си за Палм Уингс,но Ефесос ще си от първите в Кушадъс щот от Селчук директно на плажа и си ти,а ти говориш за стария на Дуватлоар плажа,нали така ?

Общи условия

Активация на акаунт