В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 184
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Казанлък(Бургас)
Благодаря за отговорите! Ту клоня към едното, ту към другото изследване. Но когато е хвърлено семенцето на съмнението, няма как да подминеш с лека ръка.
M_Oliviya, изследването е свързано с обстоен ултразвуков преглед (ФМ). Там всичко беше наред и в норма. Възрастта ми доста влияе на резултата.
Hariom1, много си миличка!
Всичко си казах както трябва - не пуша, не пия, спохождам само ММ(и то в последно време рядко), нямам болести.
bubamara9, съгласна съм с теб. Лично е решението. Но леко ми омръзна да слушам само собствените си мисли, и поисках да чуя и друга гледна точка /от друг ъгъл. Затова пак се извинявам, че ви замесих в моите си грижи. Прегръдки

# 241
Аз лично обмислям да си пусна пренатален тест, независимо от резултатите на БХС. На 37г съм и мисля че спокойствието няма цена. Всеки сам си преценява разбира се, но това е моето мнение.
Другото ми се вижда твърде инвазивно, когато все пак риска да има проблем, не е голям изобщо. Вече ако пренаталния покаже проблем, тогава се прави амниоцентеза, доколкото знам.
Сигурна съм, че всичко е наред Simple Smile!

# 242
  • София
Бодежи в корема от 30мин засега без кървене ....опасно ли е?
Само като лежа не ме болу

# 243
Благодаря за отговорите! Ту клоня към едното, ту към другото изследване. Но когато е хвърлено семенцето на съмнението, няма как да подминеш с лека ръка.
M_Oliviya, изследването е свързано с обстоен ултразвуков преглед (ФМ). Там всичко беше наред и в норма. Възрастта ми доста влияе на резултата.
Всичко си казах както трябва - не пуша, не пия, спохождам само ММ(и то в последно време рядко), нямам болести.
bubamara9, съгласна съм с теб. Лично е решението. Но леко ми омръзна да слушам само собствените си мисли, и поисках да чуя и друга гледна точка /от друг ъгъл. Затова пак се извинявам, че ви замесих в моите си грижи. Прегръдки
Няма защо да се извиняваш! Нали затова е тази тема, да споделяме опит, страхове, вълнения ❤️ Ако бях аз, щях да направя и другото изследване, но не искам да влияя на решението ти с моето мнение 😊 Всичко ще бъде наред 🍀🙏

# 244
Станислава5642,корема,долу,корема към стомаха или къде ти е бодежа и какво стана с кафеникавото зацапване,мина ли ти?

# 245
Yanac, аз също бих направила друг тест (аз го направих така или иначе, защото не ми се рискуваше 3то дете ще ми е ....
Стискам палци всичко да е наред, но истински ти съчувствам, предполагам, че стреса хич не е малък 🙏

# 246
  • София
Станислава5642,корема,долу,корема към стомаха или къде ти е бодежа и какво стана с кафеникавото зацапване,мина ли ти?
Зацапването мина а бодежа е в долната част на корема при самия плод ,но мисля че самата матка се разширява

# 247
Еми до,особено,ако е отстрани си е от нарастването и опъва връзките, които държат матката,така че ако продължава много силно и нетърпимо иди на лекар,ако не е постоянно и силно,пии но шпа и си почивай Simple Smile

# 248
  • София
Вече мина но се изплаших защото бях за 15мин път от вкъщи и с дете н 4г +4кг багаж ,който странно но ми тежеше

# 249
Нормално да ти тежи мен ми казаха до 5кг.. естествено,че някой мами с по две три деца си ги вдигат,няма как, но колкото можеш се ограничавай

# 250

Определено те разбирам и аз бих се чувствала точно така! Ужасно е, като си сам със себе си в главата си в такива моменти. Стискам палци всичко да е наред!

Аз лично мисля да правя пренатест и без да са ми излезнали резултатите от БХС. Той не е статистика - хваща ДНК на бебето в майката и лаборантите виждат дали има въпросните мутации.

Ако той излезе положителен - амиоцентеза остава единствения вариант. Препоръчвам ги в този ред, заради лекия риск от амиоцентезата, ако парите не са проблем. Знам, че пакетите само за Даун започват от към 700лв.

Успех и късмет! 🌷❤

# 251
  • au bout du monde
Моето дете е 8кг и все още си го вдигам. Никой не ми е казвал, че не може.
Аз го къпя, аз го мия и не знам с голям корем дали ще ми е удобно.

# 252
Момичета, не знам дали не си втълпявам, но сякаш от 2-3 дена усещам бебето. Нещо като бълбукане и пърхане точно там, където трябва да е. Не са червата ми, тях си ги усещам постоянно, това е по-различно. В 11+3 дена съм. Знам, че е много рано, но знам ли.. 😁 Вие усещате ли вече нещо?

# 253
Момичета, не знам дали не си втълпявам, но сякаш от 2-3 дена усещам бебето. Нещо като бълбукане и пърхане точно там, където трябва да е. Не са червата ми, тях си ги усещам постоянно, това е по-различно. В 11+3 дена съм. Знам, че е много рано, но знам ли.. 😁 Вие усещате ли вече нещо?
Нормално е , точно така се усеща. Simple Smile))) Честито!
Аз с първата бременност в 12-13 седмица бях.
Казват че гаденето преминава когато усетиш че бебето мърда. Simple Smile

# 254
Много е вълнуващо! Пожелавам на всички съвсем скоро да усетят и те своите бебчета!!! 🥰🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт