В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 184
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
DespicableMe, как си оздравя ли? Всичко наред ли е ?

# 226
Добър вечер!
Аз се покрих за няколко дни, но бях (и все още съм) притеснена. Тъкмо влязох в 10 седмица и отново ми се появи кафяво зацапване. 😞 Даже не знам дали е точно зацапване, ами този път е на едни жилки. (Извинявам се за описанието). Веднага писах на АГ и отново съм на утрогестан за 2 дни. Уж поотмина от вчера, но съм много притеснена. Предишния път пак така ми зацапа за ден, след утрогестана категорично се оправих. На прегледа всичко беше супер, нито отлепяне, нито нищо.
Прави ми впечетление, че мина точно около месец от предходното зацапване.

На 31ви съм на преглед, нямам търпение да видя бебчо и всичко да е наред.

# 227
Карди,щом е кафяво и нямаш болки сигурно не е сериозно,но щом сряда си на док всичко ще се види че е наред ❤️

# 228
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз съм по-добре, кашлицата вече не е толкова зле, отхрачвам. В понеделник ще се чуя с личната, да я питам какво да правя, дали трябва втори тест да правя... Иначе до 31ви съм под карантина. Детето утре най-после ще излезе с баща си, тяхната карантина изтича. Все гледа през прозореца и иска навън. То и аз искам, хич не съм свикнала да вися вкъщи по цял ден, отразява ми се много зле, ама сравнително бързо мина. То вкъщи винаги има работа.

# 229
При нас баща ми е със сини очи, майка е със пъстри. Аз съм със сини очи, брат ми и сестра ми са с кафяви.  Големия ми син е копие на баща ми, рус със сини очи, малкия е точно обратното тъмна коса,  тъмни очи като баща си. Сестра ми има близначки, мъжа й е с пъстри очи  тя с кафяви. Близначките приличат на мен, светли със сини очи😁. Та сега вече с тези гени не се знае с какви очи ще е. Таткото е кестеняв с кафяви очи, аз съм със сини. Ако може момиче със сини очи и тъмна коса ще е перфектната комбинация 😁

# 230
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте на всички (изчетох пропуснатото)!
Браво за старанието на Яренце и Hariom!  Новата тема е прекрасна! Heart Eyes
За цвета на очите ето малко статистика и от мен:
Кафеви (баща) + сини (майка) = едни сини и едни зелени
кафеви (Б) + сини (М) = зелени
Сини (б) + тъмно кафеви (М) =тъмно кафеви
Сини (б) + сини(М) = сини

Кърменето за мен винаги и било по-лесния вариант и най-добрият лек срещу детски болежки. Стерилизацията на шишета винаги ме е ужасявала, а купуването на АМ - безмилостен разход, когато си имаш лична млекоцентрала. За протокола имам малки гърди и много мляко. От наблюденията ми  може би има някаква закономерност "размер" - "количество", но не е само това. Има инат, упорство, желание, нагласа, избор, спокойствие и още спокойствие. Grinning Кърмаческият ми стаж е не малък - сина до 3г., дъщерята до 2г и 7мес.
Най-големи проблеми с кърменето имах с околните. Blush
И за финал по темата: искрено се възхищавам на майки избиращи АМ. За мен те полагат много повече усилия. Аз съм мързелива майка.

Сега искам да споделя за терзанията от изминалите дни.
В понеделник бях на БХС. В четвъртък ми излязоха резултатите. Не са добри.
Скрит текст:

Признавам си не се рових за информация какво представлява БХС и се доверих на наблюдаващия АГ: "Щом си над 35г е задължително!"
След резултата и след като АГ се забави с коментар (пратих му резултата по Вайбър) изчетох където каквото намерих. Факт е, че това е просто една статистика, а най-плашещото е, че родители видели резултат 1:7200 и дори 1: 21000 имат родени деца със синдром на Даун. Няма да задълбавам, защото е възможно да изругая.
Сега пред мен стои избора : пренатален тест Vision (голяма реклама и тирада от АГ колко е хубав) или амниоцентеза .
Тестът е пак тип скринингово изследване с точност 99%, неинванзивен, безопасен, мога да го направя почти веднага, платено изследване.
Амниоцентеза - 100% точност, инванзивно изследване, крие рист от усложнения, прави се след 16 г.с., поема се от здравната каса.
Споделих си тревогите. Само това ми е в мислите. ММ даде на заето и не дава никакъв коментар по въпроса.
Ще съм благодарна ако поне вие кажете нещо.
Също така моля да ми препоръчате добър специалист по ФМ. Живея в Казанлък, което е в центъра на България, и лесно стигам до всяка точка.
Усмихнат ден на всички!

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 09:05 от yanac

# 231
Добри фетални морфолози в София:
Д-р Чавеева - Щерев
Д-р Янкова, д-р Стратиева - Оскар клиник
Д-р Чачева - Надежда
Д-р Сигридов - клиника Сигридов

Вероятно има и други, но на първо четене тези ми изникват в главата.
За амниоцентезата и аз съм чувала, че е рисковано и би ме било страх да я направя. Макар че братовчедка ми прави с 2 от 3- те си бременности и нямаше проблеми. Тя, мисля, във Фемина ги направи. Ще я питам.

Цитат на: yanac link=topic=1318522.msg42576228#msg42576228

Сега искам да споделя за терзанията от изминалите дни.
В понеделник бях на БХС. В четвъртък ми излязоха резултатите. Не са добри.
Скрит текст:

Признавам си не се рових за информация какво представлява БХС и се доверих на наблюдаващия АГ: "Щом си над 35г е задължително!"
След резултата и след като АГ се забави с коментар (пратих му резултата по Вайбър) изчетох където каквото намерих. Факт е, че това е просто една статистика, а най-плашещото е, че родители видели резултат 1:7200 и дори 1: 21000 имат родени деца със синдром на Даун. Няма да задълбавам, защото е възможно да изругая.
Сега пред мен стои избора : пренатален тест Vision (голяма реклама и тирада от АГ колко е хубав) или амниоцинтеза.
Тестът е пак тип скринингово изследване с точност 99%, неинванзивен, безопасен, мога да го направя почти веднага, платено изследване.
Амниоцинтеза - 100% точност, инванзивно изследване, крие рист от усложнения, прави се след 16 г.с., поема се от здравната каса.
Споделих си тревогите. Само това ми е в мислите. ММ даде на заето и не дава никакъв коментар по въпроса.
Ще съм благодарна ако поне вие кажете нещо.
Също така моля да ми препоръчате добър специалист по ФМ. Живея в Казанлък, което е в центъра на България, и лесно стигам до всяка точка.
Усмихнат ден на всички!

# 232
Yanac, за Пренатест ти трябват около 1000лв. Аз първо се интересувах само за синдром на Даун, беше ме посъветвала АГ, но където звънях не ми го препоръчаха, а и не го предлагаха. Другото ще трябва да изчакаш около седмица за резултатите, зависи къде пуснеш. За Амниоцентеза не знам как стоят нещата. Стискам палци всичко да е наред.

# 233
yanac,според мен пренатест във Вижън не знам дали е ок някакво момиче се оплакваше в друга тема че даже нямала печат на листа не знам си какво,а и това си е статистика, те определят и по възраст, една позната каза че е практика за да се прави прената,но където и да решиш стискам палци всичко ще е ок ❤️

# 234
  • София
yanac, ако можете да си го позволите, може би по-добре е първо Пренатест да направиш. Амниото ми се струва съвсем краен вариант.

Аз правих този преди 2 години с Яна. Дано не се приеме като реклама (не мога да го сложа в скрит текст от телефона)

Виждам, че има и някакви отстъпки в момента.
Стискам палци всичко да е наред! Heart

# 235
yanac, според мен резултатът ти е такъв заради годините и още някой фактор може да са взели предвид. Аз не бих се притеснила толкова, според мен детенцето ти ще си бъде напълно здраво и нормално.
А беше ли на фетална или сега търсиш къде да отидеш? Може и докторът да не е измерил добре някой от показателите на плода.

# 236
yanac,а случайно да са ре питали пушиш ли и да си казала да? Ако е така определено и това играе роля ... Аз също мисля че детето,ще си бъде ок ти сама каза,че при 1 на 7345 пак може да си е с даун така че....

# 237
Момичета да се запиша и аз! В петък бях про АГто и се оказа че съм в 9+2г.с Всичко е наред,чухме и пулса.Единственото което ме притесни е че нито ми пусна кръвни изследвания,нито микробиология..А и споменах че имам по-обилно течение и тя каза до бхс да не го пипаме.. Притеснявам се ако имам инфекция да не стане нещо:(

# 238
Мимка,ако ще те успокои на мен ми взе на първия преглед излезна чиста и аз имам течение даже леко бледо жълто,тя ми каза същото след 3 месец ще видим,ако трябва ще пуснем и за хламидии и т.н,но според нея,щом преди Б не съм имала,си е защото се образува тапата,така че мисля,че док си знае работата не се притеснявай 😍

# 239
Янас, аз също силно вярвам, че дечицата на всички ни ще са здравички. Бих се въздържала от съвети, защото тук всеки сам трябва да реши дали да прави друго изследване, това е много лично.
Момичета, аз съм с ужасни болки в стомаха днес, а вчера не съм яла нищо кой знае какво и то все вкъщи съм си се хранилка, нищо отвън. Направо все едно като при рота вирус, остри свиващи болки около пъпа.

Общи условия

Активация на акаунт