В ОКТОМВРИйското човече, сърчицето тупка вече! - Тема 4

• 28 190
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
При нас е същото - аз съм със сини, а таткото със зелени. Накъде четох, че такава комбинация прави 50% сини на 50% зелени при децата. Тоест  не би трябвало да е с друг цвят. Имаш си реални шансове за това да е със сини.

# 211
  • София
Абе до тая нощ хич не се бях замисляла за цвета на очите. Понеже знам, че сме и двамата с кафяви, не си и представях, че детето може да е с други. Така че реално ми е все тая. Но се надявам да наследи миглите на баща си, че са все едно е излязъл от салон за красота - дълги и гъсти. Моите и със спирала не мога да ги докарам такива никога.

# 212
При нас мъжа ми е рус бял със сини очи , родителите му са светлооки и руси , а аз единствена тъмна от моя род. Баща ми е със зелени майка с пъстри а сестра ми със сини.
А нашето дете се роди синеоко с 1 косъм коса рус хахах
Сега е рус бял и с пъстро -жълто зелени очи . Дано номер 2 да е синеоко момиче хаха така си пожелавам , МЕчта ми е 💗 Гена на мъжа ми са с уникално сини очи

# 213
  • Казанлък(Бургас)
Лелеее аз се чудя какво е това затишие и къде се дянахте (това от четвъртък насам Laughing ) ! А то цяла нова тема имало! То аз тези два дни малко на заето давам, но после ще разкажа. Сега се връщам да чета.

# 214
Едно ще ви кажа за кърменето, ако искате да кърмите - ами кърмете! Щом тръгне, тя не спира така лесно, ако няма други фактори като силен стрес например. Или имах кърма един месец и спря - глупости, така ви се струва, просто се регулира, бебето има скокове в растежа и трябва да си "заяви" по-големи количества, затова гърдите изглеждат празни. Производството на кърма е непрекъснат процес, щом има стимулация.
И може да се яде всичко умерено, само с алкохола се внимава.

# 215
  • София/Севлиево
Малкият е с уникални пъстри очи.Надявах се да са черни като на ММ(всъщност много тъмно кафеви,то черни няма),но явно е прихванал и от моя ген(аз съм със сини очи,майка ми също и баба ми по бащина линия).

# 216
  • au bout du monde
Радвам се за всички на които кърменето им е било лесно.
При мен ем беше лято и едва намирах подходяща дреха, която да става за кърмене на вън. Много ограничаващо от към излизания ми беше.
С АМ, никъкъв проблем нито за шишета нито за нищо съм съм притеснявала. Излизаме си постоянно по цял ден.
Наистина е кой както свикне. Аз едва издържах да го кърмя по цяла нощ, особено ако това продължава с месеци не знам как се издържа.

Сега като съм с две деца обмислям още в началото АМ. Или евентуално ще дам шанс, но ако не стане. Сори, но и аз съм човек.

# 217
  • София/Севлиево
И аз мисля като теб.Но този път ще се опитам малко повече и ако се получи поне 3-4 месеца ще сме тъй.Иначе с шишето лесно-слагам 4-5 в стерилизатора,врътват се за 5 минути и после 24 часа са стерилни.И на два месеца го оставихме за 4 дни на свеки ,а ние отидохме на малка почивка.Ако бе кърмен едва ли щеше да се получи.

# 218
Аз не знам дали, дори да искам да кърмя, ще мога. В бюста съм толкова неразвита, че не знам какво ще мога да "произведа" Joy

# 219
Аз не знам дали, дори да искам да кърмя, ще мога. В бюста съм толкова неразвита, че не знам какво ще мога да "произведа" Joy

Размерът в този случай не е критерий. Имам в квартала две познати, родиха с месец разликата. Едната е с огромни гърди-едва успя да кърми месец. Другата все се шегува със себе си, че е с обриви там, ама си го откърми до годинка без грам проблеми. Та... малко си е до късмет.

# 220

Не е задължително. Има жени с големи бюстове и нямат нищо и обратното. Така че времето ще покаже. За мен едно от най-важните условия, за да се получи кърменето е майката да не се отказва. Защото в началото има много трудни моменти и много жени просто решават, че примерно вечер ще им е по-лесно да дадат шишето с АМ, защото детето ще спи повече или ще стане по-бързо. В което реално няма нищо лошо, ако човек се чувста по-добре така, но всичко това разказва играта на лактацията и неминуемо кърмата става по-малко и по-малко.
Иначе за мен кърменето беше улеснение - няма шишета, няма топлене на вода, няма стомашни неразположения на детето и т.н. Освен това кърменето е универсално успокояващо средство за всякакви състояния - нервност, умора, дори болест. Винаги помага, а приспиването става за минутки.

# 221
Аз съм решила този път , ако не успея или имам трудност да се свържа със специалист за съвет . Само дано не се стресирам и без да се налага да ми се бият лекарства, скенери и тн, че миналия път заради това не успях и съжалявам много Sad((
Мисля си че това е най -доброто . Въпреки трудностите  си заслужава . Само че трябва много спокойствие и никакви нерви и стрес.

# 222
За мен кърменето никога не е било нещо задължително. Ако се получи ОК, ако не-не. Казвам го като майка кърмила почти до годинката, при мен нещата се получиха изключително естествено и без болки и мъчения. Но, много се дразня на разделението на кърмещи и некърмещи майки. Сякаш кърменето ти дава някакъв статус на някаква по-велика майка от другата, която си храни детето с АМ.

# 223
  • София
Който има желание да кърми, нека се подготви със знания. За мен това беше "тайната" на успеха.
Толкова заблуди и митове съществуват- дори сред вашите мнения срещнах няколко от тях.

Ето това е "Библията на кърмачката", за който има желание.

# 224
  • Bарна, морето, сините вълни
Докато се усетя, че има нова тема, 15 страници изписани. Благодаря за темата! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт